Uçurumun eş anlamlısı nedir 3 harfli?

Uçurum kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Uçurum kelimesinin eş anlamlısı olan kelime yamaç olarak bilinmektedir. Uçurum kelimesinin diğer eş anlamlısı olan kelimeler ise yar, sarp kayalık, yalpak kelimeleri uçurum kelimesine eş anlamlısı olan kelimelerdir.

Gölge eş anlamlısı ne demek?

Gölge kelimesinin eş anlamlısı röfle kelimesidir. Röfle kelimesi, cümlede gölge kelimesinin yerine kullanılırsa anlam aynı kalmaktadır.

Kenarın eş anlamlısı nedir 4 harfli?

TDK üzerinden ele alındığında kenar kelimesinin eş anlamlısı olarak, ‘yan’ sözcüğünü kullanabilirsiniz.

Kenar eş anlamlısı nedir 3 harfli?

KENAR KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI Bunlar “kıyı”, “sahil”, “taraf”, “yaka” ve “yan” sözcükleridir.

Neşelinin eş anlamlısı nedir 3 harfli?

TDK’ya göre ise bu kelimenin eş anlamlısı olarak, ‘sevinçli’ sözcüğü karşımıza çıkıyor. Neşeli Eş Anlamlısı Nedir? Neşeli kelimesi için eş anlamlı olarak sevinçli sözcüğünü kullanabilirsiniz.

Utangaç eş anlamlısı nedir 5 harfli?

1- Muhteriz: İhtiraz çekinmek ve uzak durmak anlamına gelirken, muhteriz kelimesi de utangaç demektir.

Kenar kelimesi eş anlamlısı nedir?

Kenar kelimesinin eş anlamlı olan kelimesi ise yan olarak bilinmektedir. Aynı zamanda kenar kelimesinin kıyı kelimesi ile de eş anlamlı olduğunu söylemek mümkündür. Eş anlamlı kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilmektedir.

Kenar kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Aynı zamanda kenar kelimesinin eş anlamlısı da yine geniş bir yelpazede kullanılan önemli sözcüklerden biridir. Peki kenar eş anlamlısı nedir? Kenar kelimesinin eş anlamı olan sözcükler. TDK üzerinden ele alındığında kenar kelimesinin eş anlamlısı olarak, ‘yan’ sözcüğünü kullanabilirsiniz.

Kenar kelimenin eş anlamlısı nedir?

Aynı zamanda kenar kelimesinin bilinen diğer eş anlamlıları ise kıyı, sahil, taraf, yaka ve yan olarak ifade edilebilir.

Kenar eş seslisi nedir?

KENAR KELİMESİNİN ANLAMLISI Bunlar “kıyı”, “sahil”, “taraf”, “yaka” ve “yan” sözcükleridir.

Neşelinin zıt anlamlısı ne?

Neşeli kelimesine anlam yönünden ters olan birçok kelime çeşidi bulunuyor. Anlam bakımından birbirine ters olan kelimelerin tamamı zıt anlamlı kelimelerdir. Neşeli kelimesine zıt olan kelimeler arasında, üzgün ve acıklı kelimeleri bulunuyor.

Neşe nin eş anlamı nedir?

Neşenin eş anlamlısı olan sözcükler sevinç ve mutluluk sözcükleri olarak kabul ediliyor. Bunun yanı sıra sevinç ve mutluluk kelimeleri neşe kelimesini tam anlamı ile karşılamaktadır.

Eş anlamlı utangaç nedir?

Utanmak fiilinden türetilen utangaç sözcüğü, mahcup kelimesiyle eş anlamlıdır.

Mutlu kelimesinin eş anlamlısı nedir 5 harfli?

Mutlunun eş anlamlısı hakkında detaylar. Türk Dil Kurumu açısından mutlu kelimesinin eş anlamlısı ‘neşeli’ olarak karşımıza çıkıyor.

Sağlamın zıt anlamı ne?

Sağlamın zıt anlamlısı hakkında bilgiler. Zarar görmemiş ya da bozulmamış olan şeklinde de sağlam kelimesi ele alınabilmektedir. Bu doğrultuda sağlam kelimesinin zıttı olarak ise, ‘çürük’ sözcüğünü kullanabilirsiniz.