Seferihisar kaç köyü var?

Seferihisarda kaç mahalle var?

Seferihisar ilçe merkezi 6 mahalleye sahiptir. Bunlar, Turabiye, Cami Kebir, Hıdırlık, Tepecik, Çolak İbrahim Bey, Sığacık ve Ulamış mahalleleridir.

Seferihisar’da yaşanır mı?

Seferihisar, şehir hayatından sıkılanların son zamanlarda en çok tercih ettiği yerlerden biri oldu. Yaşadığımız bu olağanüstü dönemden sonra da talepte düşüş beklenmiyor. Seferihisar‘ı tercih edenler, bir yandan doğa ile iç içe yaşamanın keyfini sürerken, bir yandan da doğal tatların keyfini çıkarıyor.

Seferihisar nüfusu ne kadar?

Seferihisar nüfusu 2021 yılına göre 52.507. Bu nüfus, 26.270 erkek ve 26.237 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: P,03 erkek, I,97 kadındır.

Seferihisar güzel mi?

izmir’in çevresindeki en güzel sahil ilçelerinden biri. izmir’e yarım saat mesafede sessiz, sakin bir tatil beldesi. denizi güzeldir. fazla action yoktur, dinlenmek için birebir olduğu söylenebilir. bütün hafta çalışıp hafta sonu kafa dinleyip denize girmek için ideal.

Seferihisar Merkez hangi mahallede?

Seferihisar Merkez İzmir ilinde yer almakta olup, Seferihisar Merkez Seferihisar ilçesine bağlıdır.Seferihisar Merkez haritası konumu ise 38° 11′ 42.5328” Kuzey ve 26° 50′ 3.8472” Doğu gps koordinatlarıdır….Seferihisar Merkez Haritası Yakınında Bulunan Yerler.

Yer Mesafe
Beyler 8.9 km
Kızılcadağı Tepesi 10.4 km

Seferihisar İzmir arası kaç km?

İzmir şehir merkezine yaklaşık 45 km uzaklıkta bulunan Seferihisar ilçesine özel araba ile yolculuk ortalama 45-50 dakika sürmektedir.

Seferihisar’da hangi mahallede oturulur?

SEFERİHİSAR‘IN EN GÜZEL YERİ: AKARCA Tepecik mahallesinde AKARCA semti mavi bayraklı plajları, tertemiz havası ve huzurlu atmosferi ile uzun tatilcilerin katiyetle tercih ettiği bir semt olmuştur.

İzmir Seferihisar denizi nasıl?

Temiz ve berrak, mavi renkli denizinin dışında etrafını saran yeşil bir doğa ile de huzurlu bir atmosfer sunan Akarca Plajı’nın denizi ilk girişte taşlık olsa da, biraz daha ilerileri kumdur. Görüntü olarak akvaryuma benzeyen denizi oldukça sığ olduğundan çocuklu aileler için de uygundur.

Seferihisar’ın eski adı nedir?

Seferihisar adının Romalı General Tysaferin’den geldiği, Selçuklulara kadar Tysaferin veya Tysaferinopolis olarak anıldığı, Anadolu’nun Türkleşmesi sırasında adına eklenen hisar kelimesiyle Tysaferinhisar’a dönüştüğü sanılmaktadır. Yüzyıllar boyunca kullanılan bu ad, bugün Seferihisar olarak karşımızdadır.

Muğla Akyaka nüfusu kaç?

AKYAKA mahallesi nüfusu ( beldesine) bağlı ULA, MUĞLA. AKYAKA mahallesinin Nüfusu Toplam 3.047 tır. Bu nüfusun 1.518’si Erkek, 1.529’si Kadındır.

Seferihisar nasıl bir yer?

Seferihisar Ege Bölgesi’nde bulunan İzmir ilinde, şehrin güneybatısında kalan ve 1884 yılında ilçeleşmiş olan enfes bir ilçedir. M.Ö. 1000 yıllarından bu yana insanlar için yuva olan bu yer, zeytini, mandalinası, üzümü ve Atat Demirer filmleri ile ünlüdür.

Sigacik hangi semtte?

Sığacık İzmir iline bağlı Seferihisar ilçesinde yer alan bir kıyı kasabasıdır.

Izmir otogardan seferihisara otobüs var mı?

İzmir Otogar’dan Seferihisar’a ulaşım İzmir Otogar’dan Seferihisar’a direkt ulaşım imkanı yok. Otogar’dan Seferihisar’a ulaşmak için Fahrettin Altay Aktarma Merkezi’ne ya da Seferihisar’a belediye otobüs seferinin yapıldığı Cumaovası İZBAN İstasyonu’na gitmek gerekiyor.

Izmir Seferihisar otobüs kaç saat?

Seferihisarİzmir arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 1 saat 10 dakika sürmektedir. Seferihisarİzmir arası hangi otobüs firmaları sefer düzenlemektedir?

Seferihisar Orhanlı nasil bir yer?

Orhanlı Köyü, Seferihisar ilçesinin en büyük ve kalabalık köyü. Seferihisar‘a olan uzaklığı 18 kilometre, nüfusu son sayımlara göre 1150 kişi. Oldukça geniş ve dağınık bir yerleşime sahip. Orhanlı, Karakoç Deresi’nin oluşturduğu vadinin içinde Akdeniz makilikleri ve ormanları ile birlikte yaşıyor.