Adana Uçurum Kayası nerede?

Uçurum Kayası nerede?

Otoyola hakim bir kaya çıkıntısı üzerine çıkanlar, objektif hilesi çekimlerle uçurumun kenarında duruyormuş görüntüsü veren Gülek Kalesi, son dönemde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Mersin’in Tarsus ilçesindeki Gülek Kalesi’nde bulunan meşhur kaya, Adanalı doğaseverlerin de uğrak noktası oldu.

Gülek Boğazı nerede bulunur?

Gülek Boğazı (antik adıyla Kilikya kapısı), Mersin ilinin Tarsus ilçesi sınırlarında bulunan ve Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi arasında bağlantıyı sağlayan Toros Dağları üzerindeki geçittir. Pozantı – Tarsus parkurundaki 21 no.lu otoyol bu geçitten geçer.

Gülek nereye bağlı?

Gülek, Mersin ilinin Tarsus ilçesine bağlı bir mahalledir.

Gülek Kalesi ücretli mi?

Gülek Boğazı’ndaki Gülek Kalesi‘nin Osmanlı için Önemi; Gülek Kalesi‘nden geriye giriş kapısı ve yıkık birkaç kalıntısı dışında bir şey kalmamış. Gülek Geçidi’nden çıkılan kaleye giriş ücreti yok. Herhangi bir ziyaret saati de yok.

Gülek Boğazı nasıl oluşmuştur?

adana’nın pozantı ilçesi sınırlarında bulunur. iç anadolu’yu akdeniz bölgesine bağlar. tek geçit olma özelliği gösterdiğinden alternatifi yoktur. boğaz kısmı akarsu aşındırması* şeklinde oluşmuştur.

Gülek Rakım kaç?

1.150 mGülek / Rakım

Gülek Tarsus arası kaç kilometre?

Tarsus‘a olan uzaklığı 65 kilometre, Mersin’e olan uzaklığı ise 95 kilometredir.

Mersin uçurum nerede?

Mersin‘in Tarsus ilçesinde otoyol güzergahının kenarında yer alan Gülek Kalesi, kadraj hilesiyle uçurum kenarındaymış hissi yaratan noktasıyla turistlerin gözdesi oldu. Bin 650 metre rakıma sahip Gülek Kalesi, bu ‘korkunç’ fotoğrafların sosyal medyada yayılmasıyla yoğun ilgi görmeye başladı.

Gülek geçidinde demir yolu var mı?

Orta kesiminde genişliği 10 m’ye kadar düşer. Gülek Yolu Torosların en yüksek bölgesinden geçmektedir. Gülek Boğazı, Marmara ve Ege kıyılarını Torosların ötesindeki beldelere bağlanmasından dolayı çok önemlidir. Asrımızda Torosların arasına girip onu geçen bir demiryolu hattı kurulmuştur.

Mersin Uçurum taşı nerede?

Mersin‘in Tarsus ilçesinde deniz seviyesinden bin 650 metre yukarıda bulunan Gülek Kalesi, ufak fotoğraf hileleriyle uçurumun kenarında duruyormuş hissi veriyor. Muhteşem manzaralı bu fotoğrafları çektirebilmek için vatandaşlar sıraya giriyor.

Gülek Boğazı’nın önemi nedir?

Sadece Osmanlı tarihi açısından bakıldığında bile Osmanlı memleketleri içerisinde güney ile kuzeyi birbirine bağlayan, Osmanlının güney ülkeleri (Suriye, Arabistan) ile şehirlerine geçişi sağlayan ve “Hac Yolu”nun mecburi istikamet olarak üzerinden geçtiği önemli bir noktadır.

Mersin Çamlıyayla Rakım kaç?

1.100 mÇamlıyayla / Rakım

Karboğazı vadisi nerede?

Karboğazı Kayak Merkezi; Mersin’in Tarsus ilçesinin Gülek Beldesine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunuyor.

Gülek Boğazı neden önemlidir?

Sadece Osmanlı tarihi açısından bakıldığında bile Osmanlı memleketleri içerisinde güney ile kuzeyi birbirine bağlayan, Osmanlının güney ülkeleri (Suriye, Arabistan) ile şehirlerine geçişi sağlayan ve “Hac Yolu”nun mecburi istikamet olarak üzerinden geçtiği önemli bir noktadır.

Gülek Boğazı doğal mı?

Gülek boğazı Toroslarda bulunan doğal bir geçit olarak bilinmekte kilikya kapısı olarak eski çağlarda kullanılmış günümüzde ise Gülek boğazı şeklinde adlandırılmaktadır.