4 yıllık üniversite mezunu askerde nasıl kalır?

Üniversite mezunları askerde ne rütbe alır?

TSK, 4-6 yıllık eğitim veren üniversitelerin ihtiyaç duyduğu bölümlerinden mezun olanları, yapılacak seçme sınavı ve eğitimi müteakip sözleşmeli veya muvazzaf subay statüsünde teğmen olarak istihdam etmektedir.

On lisans mezunu askere ne olarak gider?

Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir.

4 yıllık üniversite mezunu nasıl subay olur?

Muvazzaf subay olmak isteyen bireyler terhislerinin hemen ardından başvuruda bulunabiliyorlar. Ayrıca terhislerinin ardından da 4 yıllık lisans ya da yüksekokul mezunu olan bireyler, yaş sınırına takılmamak kaydıyla muvazzaf subaylık için başvuru gerçekleştirebiliyor.

Lisans mezunu er subay olabilir mi?

Muvazzaf/sözleşmeli subaylık için; sınıf ve branşlara göre kaynak okul olarak başvuru kılavuzunda belirtilen en az dört yıllık fakülte ve yüksek okullardan mezun olmak şartı aranmaktadır.

Yüzbaşı kaç yaşında olur?

Yüzbaşı olabilmek için en önemli şart Milli Savunma Üniversitesini kazanmaktır. Aynı zamanda 20 yaşından gün almamış olmak ve adli sicil kaydının bulunmaması gerekmektedir.

Teğmen mi üstün astsubay mı?

Teğmenin apoletinde bir yıldız vardır. TSK’da “Subay” sınıfına dahildirler. Asteğmen, uzman çavuş ve astsubaydan üstündür.

Önlisans mezunu askere hangi rütbeyle gider?

Eğer 2 veya 3 yıllık meslek yüksek okulu mezunu iseniz, erbaş/er veya yedek astsubay tercihlerinden birini ya da ikisini seçeceksiniz. Lise ve altı ise erbaş/er sınıfına otomatik olarak atanacaksınız.

Önlisans mezunu askerde hangi rütbe?

Asteğmen farklı askeri kuvvetler içerisinde takım ya da kısım ile beraber batarya ve adestim komutanlığı görevini üstlenir. Özellikle üniversite mezunları üzerinden askerlik esnasında göreve alınan asteğmen, bu doğrultuda kendi mesleği üzerinden teknik destek vermek amaçlı görev üstlenmektedir.

4 yıllık fakülte mezunları nasıl subay olur?

Artık tek tip askerlik olduğundan 4 yıllık üniversitelerden mezun olan adaylar teğmen olabiliyor. Şöyle ki, 4 yıllık üniversiteden mezun olan bir aday, asteğmen olarak askerlik yapabiliyor. Sonrasında terhis tarihine 1 ay kala teğmen rütbesine yükseliyor.

4 yıllık üniversite mezunu teğmen olabilir mi?

Askerlik görevini yapmamışsanız ve 4 yıllık fakülte ya da yüksekokullardan mezunsanız asteğmen olabilirsiniz. Başvuru yaptığınız dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin talepleri doğrultusunda sınava tabi tutulup başarı gösterdiğiniz takdirde asteğmen olarak görev yapabilirsiniz.

Er subay olabilir mi?

6 aylık askerliği er olarak yaptıktan sonra 6 ay daha maaşlı askerlik yapanlar, sözleşmeli erbaş-er veya uzman erbaş olarak görevlerini sürdürebilecekler. Sınavlardan sonra astsubaylığa, astsubaylıktan da subaylığa geçebilecekler, generalliğe kadar giden yol açık olacak.

Her lisans mezunu yedek subay olabilir mi?

Lisans mezunu bile olsanız normal 6 ay askerlik yapıyorsunuz. Siz istediğiniz ve seçildiğiniz takdirde yedek subay olarak askerlik yapabiliyorsunuz. Herhangi bir mecburiyet yok. Teşekkürler bilgilendirmeniz için.

Yüzbaşı kaç yıl?

Yarbay; general rütbesinden sonra, albay rütbesiyle birlikte en yüksek rütbedeki asker olarak kabul edilir. Yarbay rütbesiyle görevini yapan asker, albay rütbesine erişmek için 3 yıl bu rütbede görev yapmak durumundadır. Görev süresinin 3 yıl gibi kısa olmasının nedeni, albay rütbesine hazırlıktır.

Yüzbaşı rütbesi kaç yıl sürer?

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığında normal şartlarda görev süreleri 6 yıldır. İlk 3 yılı Yüzbaşı, son 3 yılı ise “Kıdemli Yüzbaşı” olarak adlandırılır. Bölük komutanı olarak görev yapabilirler. Yüzbaşılık rütbesinde 6 yıl rütbe almak için beklerler.

Teğmenler kaç yılda bir rütbe alır?

Teğmen– terfi için 3 yıl. Üsteğmen – terfi için 6 yıl. Yüzbaşı – terfi için 6 yıl (3 yıl yüzbaşı, 3 yıl kıdemli yüzbaşı) Binbaşı – terfi için 5 yıl.