Zehra ne demek Arapça?

Zehra Arapça mı?

Zehra Türkçeye Arapça üzerinden gelmiş, yani Arapça kökenli bir addır. Birçok farklı anlamı olması ile beraber İslami açıdan da güzel bir anlamı bulunan adlar arasında yer alır. Ayrıca okunuşu telaffuzu ile beraber kulağa hoş gelen bir tını sunmaktadır.

Zehra ismi caiz mi?

Zehra isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Zehra isimli kişiler nasıl olur?

Zehra isminin karakter özellikleri Hem duygusal hem de maddi dünyası çok gelişmiştir; ama duygularına yenik düşerse hayattan zevk almakta zorlanabilir. Çalışmaya ve para kazanmaya düşkündür. Hayattaki her zorluğun üstesinden gelebilir. Maceraperesttir ve hayal kırıklığına uğramaktan hiç hoşlanmaz.

Zehra Kur’an’da geçiyor mu?

Muhammed’in kızı Hz. Fatma’nın lakabı olan bu isim, Kuran‘da Taha Suresinin 131. ayetinde geçmektedir. Kuran‘da Zehra isminin anlamı, ziynettir.

Zehra ne demek TDK?

Bunun yanı sıra Zehra adının Türk Dil Kurumuna göre anlamı aşağıdaki gibi olacaktır; – Yüzü parlak ve çok beyaz olan kişi.

Zehra kuranda geçer mi?

Muhammed’in kızı Hz. Fatma’nın lakabı olan bu isim, Kuran’da Taha Suresinin 131. ayetinde geçmektedir. Kuran’da Zehra isminin anlamı, ziynettir.

Fatma Zehra kuranda geçiyor mu?

Fatıma’nın tam adı olan Fatimatüz Zehra, kız çocuklarına konulan Arapça kökenli bir isimdir. Rivayetlere göre Hz. Fatıma’nın beyaz ve güzelliğinden dolayı Peygamber Efendimiz isminin sonuna beyaz ve aydınlık anlamına gelen Zehra‘yı lakabını koymuştur. Kur’an-ı Kerim’de Fatma geçmez ancak Zehra geçer.

ZERA ne anlama gelir?

gölgelik, perdelik anlamına gelir. lazca bir kadın ismi.

Zehra ismi hangi çiçek?

zehragül‘, ‘çiçek‘ adıdır.. iyi güzel hoş anlamına gelmektedir..

Milhan ne demek Kuran’da geçiyor mu?

Kibar, zarif, kıymetli, sevgili, sevilen kimse manalarını bünyesinde taşımaktadır. Kuran‘da yer almayan bir isimdir.

Sahra anlami ne dir?

Türkçe karşılığı olarak ise, ‘Kır, ova ve çöl’ anlamları üzerinden ele alınmaktadır. Özellikle Sahra Çölü üzerinden dünya çapında meşhur olan bu çöl ile beraber, kelime olarak da fazlaca ele alınmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere Türkçe karşılığı olarak, ‘çöl, kır veya ova’ biçiminde ifade ediliyor.

Zahra ne anlama geliyor?

Ay yüzlü, ay gibi parlak ve saf olan.

Zümra ismi kuranda geçiyor mu?

İşte, Zümra Kuran’ı Kerim’de geçiyor mu sorusunun cevabı Öncelikle Zümra isminin bazı bilgilerinden bahsetmek gerekirse; Zümra isminin cinsiyeti kızdır, kökeni Arapçadır, rengi ise pembedir ve Kuran-ı Kerim de geçmez.

Nisa Arapça ne demek?

Nisa ismi Kur’an-ı Kerim’de geçen Nisa suresinden gelmektedir. Nisa isminin doğrudan anlamı ise kadın demektir.

Kürtçe Zehra ne demek?

kız çocuklarına konulabilecek güzel bir kürtçe isim. deniz, sevgili anlamlarına gelir.