Üniversite Mevlana nasıl yapılır?

Üniversite Mevlana ne demek?

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır.

Kimler Mevlana’ya başvurabilir?

Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine, Türkiye’deki bütün yükseköğretim kurumlarında (Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamış olan yükseköğretim kurumlarında) örgün eğitim programlarına kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilirler.

Mevlana Değişim Programı paralı mi?

Değişim programı çerçevesinde gideceği yükseköğretim kurumuna ayrıca bir eğitim öğretim ücreti ödemezler.

Farabi ile geçiş nasıl yapılır?

Farabi Değişim Programı için başvurular, üniversitenin ilan etmiş olduğu başvuru tarihleri arasında yapılır. Öğrencinin, istenilen belgeleri Farabi Kurum Koordinatörlüğü’ne teslim etmesi gerekir. Öğretim gördüğü üniversite tarafından değerlendirilen başvurular olumlu sonuçlanırsa karşı üniversiteye bildirilir.

Mevlana bursu ne kadar?

Mevlana Değişim Programı kapsamında burslu Mevlana Değişim Programı Öğrencisi olarak Türkiye’ ye gelecek öğrencilere 1.200 TL aylık burs miktarı ödenmesine karar verilmiştir.

Mevlana Değişim Programına Kimler Katılabilir?

Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine, Türkiye’deki bütün yükseköğretim kurumlarında (Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamış olan yükseköğretim kurumlarında) örgün eğitim programlarına kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilirler.

Farabi ve Mevlana nedir?

Erasmus + programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan bir Avrupa Birliği programıdır.

Farabi Değişim Programına kimler başvurabilir?

MADDE 11 – (1) Farabi Değişim Programı öğrencisi olabilmek için başvuran öğrencilerde aranacak asgarî şartlar şunlardır: a) Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olması, b) Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not …

Farabi süresi ne kadar?

Farabi Değişim Programına katılan öğrencilere karşılıksız burs ödemesi yapılmaktadır. Öğrenci Güz yarıyılı için 4 ay, Bahar yarıyılı için 4 ay olmak üzere toplam 8 ay burs alır. Toplam burs tutarının %70’i, bir yarıyıl için 4 aylık, iki yarıyıl için 8 aylık süre boyunca aylıklar halinde öğrenci hesabına yatırılır.

Mevlana Değişim Programı ile hangi ülkelere gidilir?

Mevlana Değişim Programı ile gidebileceğiniz sizin için seçtiğimiz 10 ülke;

  • ABD.
  • Japonya.
  • Rusya.
  • Çin.
  • Azerbaycan.
  • Güney Kore.
  • Kanada.
  • Tayland.

Değişim öğrencisi ücretli mi?

Peki, herhangi bir ücret ödemeniz gerekiyor mu? Tabii ki hayır! Değişim programlarına katılan öğrenciler, bir ücret ödemedikleri gibi katıldıkları programlara göre gittikleri ülkelerde öğrenim ve yaşam ücretleri için belirli bir hibe alırlar.

Farabi bursu kimlere verilir?

Ön Lisans ve Lisans öğrencisiysen ilk yılını tamamlamış olman ve genel not ortalamanın en az 53,33; Y.lisans ve doktora öğrencisiysen de ilk yarıyılını tamamlamış olman(Hazırlık ve Bilimsel Hazırlık dönemlerinde başvuruda bulunamazsın.) ve genel not ortalamanın en az 65 olması gerekiyor.

Farabi hangi sınıfta yapılır?

Örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilir. Lisans ya da önlisans öğrencileri hazırlık ve birinci sınıf düzeyinde iken programa katılamazlar.

Mevlana hibesi ne kadar?

HİBE MİKTARI Mevlana Değişim Programı Öğrencisi olarak yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından Türkiye’ye gelecek öğrencilere Bölge/Kıta ayrımı olmaksızın aylık 1.000 TL hibe ödemesi yapılır.

Farabi de ne kadar burs veriliyor?

YÖK Yürütme Kurulu’nun 26.02.2020 tarihli toplantısında aldığı karar uyarınca 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için Farabi Değişim Programı kapsamında; A. Devlet üniversitelerinde değişime katılacak öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının 4 ay süre ile 650.-TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir.