Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği hangi kurumlardan görüş alır?

Türkiye’de kaç tane Gayrimenkul Değerleme Uzmanı var?

Aktif olarak görev yapan 300’ün üzerinde lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanı var.

Değerleme kuruluşları nedir?

Değerleme işini yapan şirketlere lisanslı değerleme şirketleri denilmektedir. Lisanslı denmesinin sebebi ise, BDDK ve/ya SPK tarafından lisansları olmasıdır. Bu firmalar, bu kurumlar tarafından denetlenmektedir. Değerleme uzmanları ve değerleme şirketleri, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği yani TDUB üyesidir.

Türkiye’de Gayrimenkul Değerleme Uzmanı olmak için gerekenler nelerdir?

Üniversitelerin dört yıllık İnşaat Mühendisliği, Şehir Planlama, Mimarlık, İşletme, İktisat gibi ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Lisans eğitiminin ardından Değerleme Uzmanlığı Sınavına girip, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı lisansı alma şartı bulunmaktadır.

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği ne iş yapar?

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği‘nin amacı; gayrimenkul piyasasının ve gayrimenkul değerleme faaliyetlerinin gelişmesini, Birlik üyelerinin dayanışma ve değerleme faaliyetlerinin gerektirdiği özen ve disiplin içinde çalışmalarını, üyelerin mesleki menfaatlerinin korunmasını, haksız rekabetin önlenmesini, mesleki …

Türkiye değerleme Uzmanları Birliği üyeleri kimlerdir?

İLETİŞİM KOMİTESİ İŞ GELİŞTİRME KOMİTESİ
SEDAT SITKI Başkan ERHAN SARAÇ
MURAT TAKSİM Üye OĞUZHAN GÖKGÜN
ÖMER LATİF YALÇIN Üye RACİ GÖKÇEHAN SONER
UFUK DÜNDAR Üye SEMİH IŞIK

•20 Eki 2021

Gayrimenkul değerleme uzmanları ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı 5.340 7.620
Gayrimenkul Değerleme Uzman Yardımcısı 4.250 4.710

Değerleme Nedir SPK?

Lisanslı SPK Değerleme Şirketi Kanunda gayrimenkul değerleme kurumu olarak ifade edilen hizmet şirketini ifade eder. Bu tanım SPK‘nın ilgili tebliğlerinde verilen Gayrimenkul Değerleme Şirketi veya bir başka isimle halk arasındaki diğer adla SPK Değerleme Şirketleri’ni ifade eder.

Değerleme yöntemi nedir?

Değerleme uygulamalarında genellikle piyasa, gelir ve maliyet yöntemleri ile bunların karmaları kullanılmaktadır. Bu yaklaşım benzer mülklerin satışını veya ilgili piyasa verilerini dikkate alır ve karşılaştırmaya dayalı bir işlemle değer takdiri yapar.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı sınavına kimler başvurabilir?

Türkiye’deki sisteme göre 4 yıllık üniversite mezunu olan ve/ya YÖK tarafından kabul edilmiş üniversitelerden mezun olmuş herkes sınava başvurabilir. Başarılı olursa da lisans alabilir.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?

Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak için öncelikle üniversitelerin dört yıllık lisans programları içerisinde yer alan İnşaat Mühendisliği, İktisat, Şehir Planlama Bölümü, Mimarlık ya da İşletme gibi bölümlerinden mezun olmak gerekir.

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyeleri kimlerdir?

İLETİŞİM KOMİTESİ İŞ GELİŞTİRME KOMİTESİ
SEDAT SITKI Başkan ERHAN SARAÇ
MURAT TAKSİM Üye OĞUZHAN GÖKGÜN
ÖMER LATİF YALÇIN Üye RACİ GÖKÇEHAN SONER
UFUK DÜNDAR Üye SEMİH IŞIK

•20 Eki 2021

Makine değerleme uzmanı nasıl olunur?

ii- Üniversitelerin 4 yıllık makine mühendisliği bölümünden mezun olmuş, en az bir kişiyi tam zamanlı olarak istihdam etmesi ve makine ve ekipmanların değerleme faaliyetlerinin bu kişi(ler) tarafından yerine getirilmesi zorunludur.

Encan Aydoğdu kimdir?

Ege Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’de, 2010 yılında Yardımcı Değerleme Uzmanı olarak başladığı yolculuğa Aydoğdu, Sorumlu Değerleme Uzmanlığı ile devam etmesinin yanı sıra Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.

TDUB Başkanı kimdir?

Bekir Yener Yıldırım yeniden TDUB Yönetim Kurulu Başkanlığı‘na seçildi!

SPK belgesi olan ne kadar maaş alır?

Maaş Bilgileri SPK dahilinde ve kamu kurumu uzman maaşları 7 bin 500 TL’den başlarken; uzman yardımcısı kadroları için ilgili maaş tarifesi ise 6 bin 500 TL’den başlamaktadır.