SGK affı ne zaman çıkacak?

Yapılandırma ne zaman 2022?

7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu 3. Taksit Ödemesi için Son Gün 31 Ocak 2022. 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 3. taksit ödeme süresi 31 Ocak 2022 Pazartesi günü sona ermektedir.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu ödenmezse ne olur?

Eğer GSS borcu zamanında ödenmezse Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından icra ve haciz yoluna başvurulup borcun tahsil edilmesini isteyebilir. Borcun bir kısmı ödenip diğer kısmı ödenmediği zaman ise sağlık hizmetlerinden faydalanılamaz.

SGK borç yapılandırması nasıl yapılır?

Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmak isteyenlerin başvuruları sonucunda önemli miktarda SGK alacağı yapılandırıldı. Yapılandırılmış prim borcu ödemeleri e-Devlet’ten yapılabildiği gibi SGK‘nin anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM’leri, internet veya mobil bankacılığından da yapılabiliyor.

SGK yapılandırma borcu nereye ödenir?

Kamu idarelerinin (4/c) borçları için, e-sigorta kanalıyla, elden veya posta yoluyla Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Primler Daire Başkanlığı’na, Kamu idarelerinin idari para cezaları için ise, e-sigorta kanalıyla veya elden ya da posta yoluyla iş yerinin bağlı bulunduğu SGİM/SGM’ye, başvuru yapılabilecektir.

Yapılandırılan kyk borcu ödenmezse ne olur?

Borç yeniden yapılandırma sonucunda dahi ödenmiyorsa, bu kez yasal takip başlar. Yasal takip süresi 90 gün (3 dönem / 3 ay) olarak belirlenmiştir. Ödeme yapılmamaya devam edildiğinde de icra takibi başlar ve bankalar avukatları devreye sokarlar.

GSS primi kaç ay ödenmezse sağlıktan yararlanamaz?

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlar yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilecek. 4736 Sayılı Kanun’un 1’inci Maddesinin Birinci Fıkrası Hükmünden Muaf Tutulacakların Tespitiyle İlgili Bakanlar Kurulu Kararı’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

GSS prim borcu nasıl silinir 2022?

GSS ödemeleri bankalarda, PTT şubelerinden ya da e-devlet sistemi üzerinden ödenmektedir. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla beraber yürürlüğe girecek olan GSS borçları siliniyor. Birikmiş GSS borcu olanlar, 31 Aralık tarihine kadar sadece anaparayı ödeyerek yükümlülüğünü yerine getirmiş olacak.

SGK prim borcu yapılandırma kimleri kapsıyor?

Özetle, SGK‘ya tüm borcu olanlar bu borçlarını yeniden yapılandırarak, haklarını geri alabilecekler ki, buna devletin sunduğu sağlık sigortasına olan prim borçları da dahil. Bu kapsamda, yaklaşık 1.2 milyon kişi, sadece sosyal güvenlik sistemine yönelik borçlarından dolayı yapılandırmadan yararlanacak.

SGK borcu taksitlendirilir mi?

Soru 12-Kuruma olan borçlar taksitler halinde ödenebilir mi? Cevap 12-Borcun vadesinde ödenmesi veya haczin tatbiki veyahut haczolunmuş malların paraya çevrilmesi borçluyu çok zor duruma düşürecekse, borçlunun yazılı talebi halinde üniteye olan tüm borçları tecil ve taksitlendirilebilir.

SGK borç yapılandırma hangi bankalar alıyor?

SGK ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında, 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında, emekli olabilecek sigortalılara yönelik “kredi iş birliği protokolü” imzalandı.

SGK yapılandırma kredi kartı ile ödenir mi?

Diğer ödeme sorgusu adı altında, 4/a Tarım SSK, GSS prim, Ek-5 sigorta primi, Ek-6 sigorta primi, Topluluk sigortası yapılandırma tahsilatı ve isteğe bağlı 6111 yapılandırma ödemelerini gibi bir dizi ödemeyi de kredi kartı ile yapmak mümkün.

Yapılandırılmış vergi borcu ödenmezse ne olur?

Ödenmeyen veya eksik ödenen tutar son taksiti izleyen ayın sonuna kadar gecikilen her ay için gecikme zammı oranında hesaplanacak tutarla ödenebiliyor. Ancak bir takvim yılında iki taksitten daha fazla taksit ödenmezse de yapılandırma bozuluyor.

KYK borcu yapılandırma bozulursa ne olur?

Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının ise, en geç son taksiti izleyen ay sonuna kadar ödenmesi ve geç ödenen süre için gecikme zammı oranında bir zamla tahsili gerekecektir.

Genel sağlık sigortası kaç ay ödenmezse kesilir?

GSS primini kendileri ödeyen kişilerin ve Bağ-Kur’luların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için SGK’ya 60 günden fazla prim borçlarının bulunmaması gerekiyor. Bu durumdaki kişiler eğer 60 günden fazla prim borçları olursa sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor.

Genel sağlık sigortası borcu kaç ay ödenmezse?

Her aya ait GSS priminin izleyen ayın sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Tahakkuk eden prim borcunun yasal süresinde ödenmemesi halinde, ödeme vadesinin bittiği tarihten itibaren ilk üç aylık sürede her bir ay için yüzde 2 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılıyor.