Rekabet Kurulu Başkanı kim?

Rekabet Kurumu Başkanını kim atar?

Rekabet Kurulu, Kurumun karar organı olup biri Başkan biri İkinci Başkan olmak üzere Cumhurbaşkanı tarafından atanan toplam yedi üyeden oluşur.

Rekabet Kurulu kime bağlı?

Rekabet Kurumu, 7 Aralık 1994 tarihinde kabul edilen 4054 sayılı “Rekabetin Korunması Hakkında Kanun”da kurulması öngörülen ve bu kanunun uygulanmasından sorumlu kurumdur….Rekabet Kurumu (Türkiye)

Genel bilgiler
Bağlılığı Ticaret Bakanlığı
Adres Bilkent Plaza B3 Blok 06800 Bilkent, Ankara
Personel sayısı 372
Yıllık bütçe ₺115.750.000 (2020)

Rekabet Kurulu üyeleri kimlerdir?

Rekabet Kurulu Üyeleri

Başkan Birol KÜLE
Kurul Üyesi Ahmet ALGAN
Kurul Üyesi Hasan Hüseyin ÜNLÜ
Kurul Üyesi Ayşe ERGEZEN
Kurul Üyesi Cengiz ÇOLAK

Arslan Narin kimdir?

1970 Vezirköprü doğumlu olan Arslan NARİN 1993 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1994 yılında Maliye Bakanlığı tarafından yapılan Hazine Avukatlığı sınavını birinci olarak kazanarak 1995 Ocak ayında Yozgat İli Yerköy ilçesinde Hazine Avukatı olarak göreve başladı.

Rekabet Kurulu üyeleri nasıl seçilir?

Kurul İkinci Başkanı Kurulun ilk toplantısında seçilir ve Kurula Başkanlık eder. Yeni Kurul, Bakanlar Kurulu‘na bildirilecek üç Başkan adayını seçer. Seçimde en çok oy alan üç üye Başkan adayı olur. Oyların eşit olması halinde, Kurul eşit oy alanlar arasından seçim yapar.

Ahmet Algan Kimdir?

1972 yılında Osmaniye’de doğan Ahmet Algan, Ankara Atatürk Anadolu Lisesinden sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Bölümünden mezun olmuş, aynı üniversiteden 2006 yılında İşletme (MBA) yüksek lisans derecesini almıştır.

Rekabet Kurumu Kamu kurumu mu?

Madde 5- Rekabet Kurumu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ve diğer kanunlarda öngörülen görevleri yerine getirmek üzere Kanunla kurulmuş, yetkilerini kendi sorumluluğu altında bağımsız olarak kullanan, idari ve mali özerkliğe sahip, kamu tüzel kişisidir. Kurum görevini yaparken bağımsızdır.

Rekabet Kurumu Devletin mi?

Yukarıda da ifade edildiği üzere, Devlet 1982 Anayasası’nın kendisine verdiği bu görevi, 1994 yılında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu kabul edilmesi ve 1997 yılında bu Kanunu uygulamakla yükümlü otorite olan Rekabet Kurumunun tesis edilmesiyle yerine getirmiştir.

Birol Küle kimdir?

1964 Ankara doğumlu olan Birol Küle, Hacettepe Üniversitesi İktisat bölümü mezunu olup, Bilgi Üniversitesi’nden Bankacılık ve Finans yüksek lisans derecesi bulunmaktadır.

Aslını inkar edenlere ne denir?

Güzel atasözümüzü tekrar hatırlatayım: Aslını inkâr eden haramzadedir.

Rekabet Kurulu kaç kişi?

Kurum, Rekabet Kurulu, Başkanlık ve hizmet birimlerinden, oluşur. Kurumun merkezi Ankara’dadır. Kurum, gerekli gördüğü yerlerde büro veya temsilcilik açabilir. Kurulun Teşekkülü Madde 6- Rekabet Kurulu biri başkan, biri ikinci başkan olmak üzere toplam 11 üyeden oluşur.

Rekabet Kurulu neyi inceler?

rekabet kurumunun en tepesinde bulunan karar organıdır. bir mal veya hizmet piyasasındaki rekabeti ortadan kaldıran her türlü eylem ve anlaşmayı, piyasadaki hakim durumun kötüye kullanılmasını, birleşme ve devralmaları inceler, rekabet ortamının sağlıklı devam etmesi ve çalışması için gereken kararları alır, yeri …

Rekabetçi Devlet nedir?

Buna göre rekabet devleti (veya rekabetçi devlet) 1970’li yıllarda ortaya çıkan ve küresel piyasalarda rekabet gücünün artırılmasını ve böylece ihracatta üstün olarak döviz girdilerini yükseltmeyi hedefleyen bir organizasyon olarak ortaya çıkmaktadır.

Rekabet hukuku kamu mu özel mi?

Doktrinde genel kabul gören görüş, Rekabet Hukuku‘nun bir kamu hukuku dalı olduğu ve tazminat hukuku bağlantısı nedeniyle özel hukuk anlamında da sonuç doğurduğu yönündedir.

Türkiyede Rekabet Kurumu ne yapar?

Özetle; Rekabet Kurumu, 4054 Sayılı Kanun’un 20’nci maddesine göre mal ve hizmet piyasalarının serbest ve sağlıklı bir rekabet ortamı içinde teşekkülünün ve gelişmesinin temini ile bu Kanunun uygulanmasını gözetmek ve Kanunun kendisine verdiği görevleri yerine getirmek üzere kurulmuştur.