Üçüncü köprüyü kim yaptı?

Üçüncü köprü hangi firma yapıyor?

IC İÇTAŞ – Astaldi JV tarafından hayata geçirilecek Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan ve ilklerin köprüsü olarak adlandırılan 3. Boğaz Köprüsü‘nün proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile 2.3 milyar ABD doları tutarlı kredi sözleşmesi imzalandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sahibi kim?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Konum İstanbul, Türkiye
Sahibi IC İçtaş
Tasarım Michel Virlogeux · T-Engineering
Türü Hibrit: Asma/Gergin eğik askılı köprü

Yavuz Sultan Selim köprüsünün ihalesini kim aldı?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyulu’nu, IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu inşa etti. Köprü, 2016 yılının ikinci yarısında hizmete sunuldu. İşletme aşamasında ortaklık yapısında önemli bir değişiklik yaşandı. İtalyan Astaldi, bir süre önce hisselerini IC İçtaş’a devretti ve projeden çekildi.

Yapılan köprüler kaç yıllığına özelleştirildi?

Sözleşmeye göre köprü ve otoyolların işletim süresi 22 yıl 4 ay. Bu sürenin 7 yılı “yapım süreci” olarak tanımlandı. İşletmeci firma inşaatı, 7 yıldan önce bitirdiğinde sözleşme gereği artan süre işletme süresi olan 22 yıl 4 aya eklenecekti.

Köprülerin işletme hakkı kimde?

Köprü ve otoyolların 25 senelik kullanım hakkı 5.72 milyar dolara Koç ve Ülker grubunun oldu. İNTERNETHABER – Son yılların en büyük ihalesi gerçekleşti. Dev ihaleyle 8 otoyol ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nin işletim hakkı 25 yıllığına satıldı.

Üçüncü boğaz köprüsü kaç yıllığına kiralandı?

» 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecektir.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Devletin mi?

Köprü temeli 29 Mayıs 2013’de atıldı. 10 yıl 3 ay ekleyelim üzerine (10 gün bizden): 2023/29 Mayıs 10 yıl eder +3 ay daha eklediğimizde 2023/29 Ağustos tarihinde köprü artık devletin olması gerekiyor. İhalede böyle denmiş ve ihale böyle kazanılmış.

Kuzey Marmara Otoyolu kaç yıl işletilecek?

» 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu‘nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecektir.

Kuzey Marmara Otoyolu ne zaman devlete geçecek?

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, YİD modeliyle yapılan altyapı projelerindeki son durumu ve ne zaman devlete geçeceklerini açıkladı. Buna göre Osmangazi Köprüsü 2035, Kuzey Marmara Otoyolu‘nun işletmesi 2030’da kamuya devredilecek.

YSS Köprüsü kaç yıl işletilecek?

» 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecektir.

3 köprüsü kaç yıl sonra devlete geçecek?

Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü‘nün de dâhil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletme süresi 7 yıl 8 ay. 2016 yılında hizmete açılan Otoyolun tamamen kamuya devri 2 Ağustos 2024’te gerçekleşecek.

Köprüler kimin sorumluluğunda?

Özelleştirmenin ardından köprü ve otoyolların bakım ve onarımı dahil bütün maliyetler özel sektör tarafından yapılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü bu faaliyetleri denetleyecek.

Boğaz Köprüsü kaça satıldı?

China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway’nin oluşturdukları fonun, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun yüzde 51’ini 688.5 milyon dolara alacakları bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

3 köprü kaç yıl sonra devlete geçecek?

» 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecektir.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yap işlet devret kaç yıl?

Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü‘nün de dâhil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletme süresi 7 yıl 8 ay. 2016 yılında hizmete açılan Otoyolun tamamen kamuya devri 2 Ağustos 2024’te gerçekleşecek. 1915 Çanakkale Köprüsü‘nün 18 Mart 2022 yılında hizmete açılması planlanıyor.