Uzman öğretmen başöğretmen ne demek?

Uzman öğretmen ve başöğretmen nedir?

Uzman öğretmenlik nedir? … Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlere, uzman öğretmenlik imkanı getiriliyor. 10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde ‘başöğretmen‘ unvanıyla görev yapacaklar.

Uzman öğretmen nasil olunacak?

Uzman Öğretmen Nasıl Olunur? Meslekte en az on yılını doldurmuş, eğitim programlarını tamamlayarak sınavda başarılı olan her öğretmen, ‘uzman öğretmen‘ unvanına sahip oluyor. Yüksek lisans eğitimini tamamlayan öğretmenler uzman öğretmenlik sınavından muaf tutuluyor.

Uzman öğretmen olunca ne olur?

Uzman öğretmen unvanı alanlar arasında yüksek lisans yapmış olanlar ise sınavdan muaf tutulacak. 10 yıllık uzman öğretmenler de başöğretmenlik ile ilgili eğitimlerini tamamlayıp, sınavdan başarılı oldukları takdirde başöğretmen olmalarının önü açılarak ve yine ilave bir derece almaları sağlanacak.

Kaç Başöğretmen var?

“1300 civarında başöğretmen var

Uzman öğretmen Başöğretmen nasıl olunur?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrosu içinde ”Uzman öğretmenlik” için yüzde 20 ”Başöğretmenlik” için yüzde 10 ile sınırlandırdı. Uzman Öğretmenlik için öğretmenlikte 7 yıl, ”Başöğretmenlik” için ise ”Uzman Öğretmenlik” te 6 yıl şartı aranmaktadır.

Kimler Başöğretmen olur?

Meslekte daha kıdemli olmalı ifade eden ‘başöğretmenlik‘ için sınav düzenlenecek. Lisans mezunu öğretmenler sınava başvuruda bulunabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenleyeceği sınavda başarılı olan öğretmenler, ‘başöğretmen‘ unvanı alacak.

Uzman öğretmenlik sınavı kaç yılda bir yapılır?

Madde 13 — Öğretmenlik kariyer basamaklarında yükselme sınavı, yılda bir defa olmak üzere ÖSYM’ce yapılır. Sınavla ilgili olarak Bakanlık ve ÖSYM arasında bir protokol düzenlenir.

Uzman öğretmenlik sınavında ne soruluyor?

Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği’ne göre daha önce ÖSYM tarafından 2006 Yılında ilk ve son kez yapılan Uzman Öğretmenlik sınavında sorulan konu alan başlıkları şöyledir; Türkçe Testi. Genel Kültür Testi. Eğitim Öğretim Testi.

Uzman öğretmen kime denir?

Öğretmenlik kariyer basamaklarından birisidir. Öğretmenlerden adaylık dönemi hariç 7 yılını dolduranlar Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları sınavından geçerler. Bundan sonra öğretmenlik hayatında yaptığı iş ve işlemlerle değerlendirilerek başarılı olan öğretmenlere uzman öğretmen kıdemi verilir.

Uzman öğretmen kaç yıl?

* 10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanlıyla görev yapacaklar.

Başöğretmen kimler olabilir?

Milli Eğitim Eğitim Bakanlığı bünyesinde 10 yıldan fazla öğretmenlik yapan memurlar, başöğretmenlik sınavında başarılı olmaları durumunda ‘başöğretmen‘ unvanı alacak.

Öğretmenlikte kariyer basamakları nelerdir?

Madde 6 — Öğretmenlik, adaylık döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılır.

Uzman öğretmenlik şartları nelerdir?

MEB’in yönetmelik taslağına göre, yeni sistemde uzman öğretmenlik için son 8 yılda yapılan performans değerlendirmelerinden en az dördünün A başarı düzeyinde, başöğretmenlik için de son 14 yılda yapılan performans değerlendirmelerinden az yedisinin A başarı düzeyinde olması şartını arayacak.

Başöğretmenlik için kaç yıl?

Kariyer basamaklarında yükselme sınavına başvurularda eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı kadrolarında bulunan öğretmenlerden adaylık dönemi hariç başvuru süresinin son günü itibarıyla; a) Uzman öğretmenlik için öğretmenlikte 7 yıl, b) Başöğretmenlik için uzman öğretmenlikte 6 yıl kıdemi bulunmak şartı aranır.

Başöğretmen var mı?

MEB, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 100 başöğretmen ve 83.350 uzman öğretmenin görev yaptığını açıkladı. MEB’de görev yapan kadrolu öğretmenlere kıyasen uzman öğretmenlerin maaşı yaklaşık 270 TL, başöğretmen maaşları ise yaklaşık 575 TL fazladır.