Uzman öğretmen olunca ne olur?

Uzman öğretmen nasil olunacak?

Uzman Öğretmen Nasıl Olunur? Meslekte en az on yılını doldurmuş, eğitim programlarını tamamlayarak sınavda başarılı olan her öğretmen, ‘uzman öğretmen‘ unvanına sahip oluyor. Yüksek lisans eğitimini tamamlayan öğretmenler uzman öğretmenlik sınavından muaf tutuluyor.

Uzman öğretmenlik sınavından kimler muaf?

Alan sınırlaması olmadan tezli ya da tezsiz yüksek lisans eğitimini tamamlayanlar (sınava girme şartı 10 yıl öğretmenlik süresi olduğu için öğretmenlikte 10 yılı doldurmaları halinde), uzman öğretmen unvanı için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulacak.

Uzman öğretmen kime denir?

Öğretmenlik kariyer basamaklarından birisidir. Öğretmenlerden adaylık dönemi hariç 7 yılını dolduranlar Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları sınavından geçerler. Bundan sonra öğretmenlik hayatında yaptığı iş ve işlemlerle değerlendirilerek başarılı olan öğretmenlere uzman öğretmen kıdemi verilir.

Uzman öğretmenlik sınavında kaç puan almak gerekir?

Sınavda adaylara Türkçe, Pedagojik Formasyon, Genel Kültür, Milli Eğitim Mevzuatı, Eğitim Yönetimi ve Eğitim Sistemi İle İlgili Temel Bilgiler olmak üzere 4 alanda çoktan seçmeli test uygulanacak. Adaylara 180 soru yöneltilecek. Sınavı kazanmak için 100 üzerinden en az 60 puan almak gerekiyor.

Uzman öğretmenlik sınavı kaç yılda bir yapılır?

Madde 13 — Öğretmenlik kariyer basamaklarında yükselme sınavı, yılda bir defa olmak üzere ÖSYM’ce yapılır. Sınavla ilgili olarak Bakanlık ve ÖSYM arasında bir protokol düzenlenir.

Uzman öğretmenlik sınavında ne soruluyor?

Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği’ne göre daha önce ÖSYM tarafından 2006 Yılında ilk ve son kez yapılan Uzman Öğretmenlik sınavında sorulan konu alan başlıkları şöyledir; Türkçe Testi. Genel Kültür Testi. Eğitim Öğretim Testi.

Uzman öğretmen başöğretmen nasıl olunur?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrosu içinde ”Uzman öğretmenlik” için yüzde 20 ”Başöğretmenlik” için yüzde 10 ile sınırlandırdı. Uzman Öğretmenlik için öğretmenlikte 7 yıl, ”Başöğretmenlik” için ise ”Uzman Öğretmenlik” te 6 yıl şartı aranmaktadır.

Uzman öğretmenlik için tezsiz yüksek lisans yeterli mi?

Bu sorunun cevabı oldukça basit, uzman öğretmenlikte tezli/tesiz ayrımı yapılmayacak. Tüm 10 yılını doldurmuş yüksek lisans mezunu öğretmenler sınavsız uzman öğretmen olabilecekler.

Basogretmen kimler olabilir?

Milli Eğitim Eğitim Bakanlığı bünyesinde 10 yıldan fazla öğretmenlik yapan memurlar, başöğretmenlik sınavında başarılı olmaları durumunda ‘başöğretmen‘ unvanı alacak.

Uzman öğretmen ve başöğretmen nedir?

Uzman öğretmenlik nedir? … Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlere, uzman öğretmenlik imkanı getiriliyor. 10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde ‘başöğretmen‘ unvanıyla görev yapacaklar.

Uzman öğretmenlik şartları nelerdir?

MEB’in yönetmelik taslağına göre, yeni sistemde uzman öğretmenlik için son 8 yılda yapılan performans değerlendirmelerinden en az dördünün A başarı düzeyinde, başöğretmenlik için de son 14 yılda yapılan performans değerlendirmelerinden az yedisinin A başarı düzeyinde olması şartını arayacak.

Uzman öğretmenlik sınavında ne sorulur?

Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği’ne göre daha önce ÖSYM tarafından 2006 Yılında ilk ve son kez yapılan Uzman Öğretmenlik sınavında sorulan konu alan başlıkları şöyledir;

  • Türkçe Testi.
  • Genel Kültür Testi.
  • Eğitim Öğretim Testi.
  • Milli Eğitim Mevzuatı Eğitim Öğretim Sistemi Testi.

14 Ara 2021

Uzman öğretmenlik Sinavla mi?

Eğitimlerini tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerin maaşları 1000 lira artacak. … Hâlihazırda 10 yılını doldurmuş yaklaşık 600 bin öğretmenin tamamı, herhangi bir kontenjan kısıtlaması olmadan bakanlığın düzenleyeceği eğitimlere ve ardından yapılacak uzmanlık sınavına girme hakkı elde edecek.

Uzman öğretmen nasıl olunur 2020?

MEB’in yönetmelik taslağına göre, yeni sistemde uzman öğretmenlik için son 8 yılda yapılan performans değerlendirmelerinden en az dördünün A başarı düzeyinde, başöğretmenlik için de son 14 yılda yapılan performans değerlendirmelerinden az yedisinin A başarı düzeyinde olması şartını arayacak.

Uzman öğretmenlik var mı?

Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlere uzman öğretmenlik imkanı getiriliyor. Bu unvan için eğitimlerini tamamlayan ve sonunda yapılacak sınavdan başarıyla geçen öğretmenlere uzman öğretmen unvanı verilecek. Bu değişiklikle öğretmenler hem bir derece alacaklar hem de maaşlarında bin TL artış olacak.