EK 33 A nedir?

Trafik geçici izin belgesi nedir?

“D” Geçici Trafik Belgesi, yurt dışından satın alınan veya yurtdışına satılan araçların karayollarında sürülerek götürülmesi veya getirilmesi için trafik tescil kuruluşlarınca verilen belgedir.

Trafik cezası 34 A nedir?

34/a trafik cezasına göre muayenesini yaptırmayan araçlara 2022 yılı itibariyle 427 TL idari trafik para cezası uygulanmaktadır. 15 gün içerisinde ödenirse yüzde 25 indirim uygulanıyor. İndirimli olarak ceza tutarı 320,25 TL.

Gabari cezası ne kadar?

Gabari dışı yük yüklemek, taşınan yük üzerine veya araç dışına yolcu bindirmek, 65/1-g-yük gönderenler trafik cezası 1834 tl idari trafik para cezası ile cezalandırılmaktadır.

Tescil plakasına yazılan ceza ne demek?

Trafik kuralları kiralayan/kullanıcı tarafından ihlal edildiğinde aracın tescil plakasına göre trafik cezası düzenlenmekte, aracın maliki tarafından bu cezanın kaldırılması için dava açılmakta ve cezanın kendi ihlalinden kaynaklanmadığı ispat edilmek zorunda kalınmaktadır.

Geçici plaka ne işe yarar?

Henüz tescil edilmemiş araçlara verilen bu plakalar araçlar tescil edildikten sonra yani esas plakaları çıktıktan sonra geçersizdir. … Veriliş amaçları yeni satılan ve henüz tescil işlemleri bitmeyen araçlar, araç üreticilerinin araçlarını test etmek istemeleri veya diğer olağanüstü haller için verilebilir.

Araç geçici ruhsat süresi ne kadar?

Sıfır araç aldığınızda araç tesciline ilişkin noter tarafından geçici bir belge düzenlenecektir. Bu belge 30 gün geçici ruhsat olarak sorunsuz bir şekilde kullanmanızı sağlar.

34 A belgesi nedir?

34/a trafik cezası Muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkmak, yasaktır. Bu kurala uymayan Sürücülere kara yolları trafik kanunu gereğince 34/a trafik cezası tatbik edilir.2918 sayılı kara yolları trafik kanunun “Araçların muayenesi” başlıklı 34. Maddesine istinaden 34/a maddesinden cezai işlem uygulanır.

34 A trafik cezası ne kadar 2021?

34/a trafik cezası 2021 yılında %9,11 zamlanarak 314 TL olmuştur. 34 a trafik cezası 10 ehliyet ceza puanı vardır.

65 4 trafik cezası nedir?

Ağırlık ve boyut kontrol mahallerinde işaret, ışık, ses veya görevlilerin dur ikazına rağmen tartı veya ölçü kontrolüne girmeden seyrine devam etmek, 65/4 trafik cezası 1834 tl idari trafik para cezası ile cezalandırılmaktadır.

73 C ne demek?

Trafikte hareket halinde iken araç telefonu ya da cep telefonları gibi veya benzer iletişim araçlarının kullanılması yasaktır. Kullananlara ilişkin idari para cezası işlemleri uygulanmaktadır. 1 Ocaktan itibaren trafik cezalarına ilişkin yapılan güncellemeye göre 73/c cezası 427 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Tescil Plakasina yazilan ceza nereye ödenir?

Kredi kartı kullanmayanlar, vergi dairelerine giderek borçlarını ödeyebilir. PTT kurumları da, trafik cezası ödenen kurumlar arasında yer alıyor. Herhangi bir PTT şubesine giderek, plakaya yazılmış olan trafik cezaları kolayca ödenebilir.

Tescil plakasına yazılan ceza nasıl ödenir?

Kesilen cezanın ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de trafik cezası bedelini ödeyebilirsiniz.

Geçici plaka kimlere verilir?

Geçici Plaka sınıfları Henüz tescil işlemi yapılmamış yeni araçlara verilir.

Geçici plaka ne renk?

Sarı Plaka Sarı plakalar, henüz tescil işlemi gerçekleşmemiş araçların trafiğe çıkabilmeleri için kullandıkları geçici plaka anlamına gelmektedir. Karakterler, sarı zemin üzerine siyah harflerle yazılıdır. Aynı zamanda bu plakaların sol üst köşesinden sağ alt köşesine uzanan beyaz renkli bir şerit bulunmaktadır.

Geçici araç ruhsatı nasıl alınır?

Yeni Ruhsat Almak İçin Gerekli Belgeler

  1. Emniyet birimlerine yaptığınız kayıp ruhsat başvurusunun tutanağı
  2. Motor ve genel muayene tespiti.
  3. Zorunlu trafik sigortası yapıldığına dair belge.
  4. Ruhsat işlemlerinde yetkisi olan bir kişiye ait vekaletname.
  5. Nüfus cüzdanı veya pasaport.

10 Oca 2022