Plakaya Gelen trafik cezaları nasıl öğrenilir?

Trafik cezasına nereden bakılır?

Trafik Cezası Sorgulama İşlemi Nerelerden Yapılır?

  1. E-Devlet Ceza Sorgulama ve Ödeme sayfası
  2. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Ceza Sorgulama ve Ödeme sayfası
  3. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Ceza Sorgulama ve Ödeme sayfası
  4. PTT Ceza Sorgulama ve Ödeme sayfası

22 Ara 2021

Plakaya yazılan trafik ceza ne zaman gelir?

Radar tarafından plakanıza yazılan trafik cezaları sisteme 3 gün içerisinde e-devlet sistemine yansıtılmaktadır. Ayrıca adınıza kayıtlı olan aracın trafik cezası sorgulaması işlemlerini de e-devlet üzerinden kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Plaka borcu nasıl sorgulanır?

Araca ait vergi borcunu öğrenmek için “BORC (boşluk) kimlik numarası (boşluk) anne kızlık soyadının ilk iki harfi” yazılarak 1189’a kısa mesaj gönderilir. Plakaya yazılan trafik cezasını sorgulamak için “TPC (boşluk) plaka tescil tarihi (boşluk) kimlik numarası” yazılmalı ve 1189’a kısa mesaj olarak gönderilmelidir.

Trafik cezası SMS gelir mi?

Plakası 34ABC123 olan bir araç için trafik cezası mesajı örneği verecek olursak; “TPC 34ABC123 24062015 12345678910” yazarak 1189 kısa mesaj servisine gönderilmelidir. Bu mesajı gönderdikten birkaç saniye sonra telefonunuza plakanıza yazılan cezalar mesaj olarak gönderilecektir.

Trafik ceza tutanağına nasıl ulaşırım?

Bunun için, Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi ile trafik cezası sorgulaması için; egm.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. “Ceza ve Otopark sorgulama” bağlantısı açılarak ad, soyad ve T.C. kimlik numarası gibi istenen bilgiler yazılır. Yapılacak sorgulama sonucunda son bir yıla ait trafik cezaları görülebilir.

652 TL trafik cezası nedir?

Hız sınırını %30 ile %50 arasında aşan sürücüler 652 TL para cezası ile cezalandırılır. Hız sınırını %50’den fazla aşan sürücüler 1340 TL para cezası ile cezalandırılır.

Trafik ceza tebligatı kaç günde gelir?

Hükmünün yer aldığı buna göre, kesilmiş olan trafik cezaları tarafınıza 10 iş günü içerisinde tebliğ edilmek zorundadır.

Trafik cezası e devlette ne zaman gözükür?

Trafik cezasının eDevlet sistemine ne zaman düşeceği, sürücüler tarafından faiz ödememek adına oldukça merak edilen bir konu. Trafik cezaları 3 ile 7 gün arasında eDevlet‘de, 7 gün içerisinde ise EGM’de görünür.

Araç borç sorgulama nasıl yapılır?

Trafik cezasını www.turkiye.gov.tr adresinden Emniyet genel müdürlüğü sekmesinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama bölümüne tıklayıp borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Aracın kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Araç plaka bilgilerini sorgulamak için 5664 numarasını kullanabilirsiniz. Böylece kısa bir süre içerisinde plaka numarasından sorgulama işlemi yaptırabilirsiniz. Yine plaka kimin adına kayıtlı olduğunu öğrenmek konusunda da pratik bir yol bulmuş olursunuz.

Plakaya yazılan ceza ödenmezse ne olur?

Eğer 30 gün içerisinde ödemezseniz, her ay yüzde 5 faiz binecektir. Bu durumda hem taksitten hem de indirimden yararlanamayacaksınız. Eğer zaman içerisinde faizli tutarda ödenmezse, ne yazık ki maaşa haciz ya da icra işlemleri başlatılacaktır. Kısacası bu ceza her türlü, ceza sahibinden tahsil edilecektir.

Plakaya yazılan ceza ödeme nasıl ödenir?

Trafik para cezası ödemek için birden çok alternatifiniz bulunmaktadır. Vergi dairesi, Banka şubeleri ve PTT’den ödeme yapabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ya da araç plakanız ile ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

9085 kodlu trafik cezası nedir?

9085 vergi kodu, trafik cezalarına çarptırılan kişilerin ödedikleri vergi türü olarak bilinmektedir. Bu vergi türünde trafik cezalarının ödemesini tamamlamış olan insanlardan belirli bir oranda vergi alımı yapılmaktadır. Yediğiniz trafik cezalarının içerisinde, 9085 kodu ile bir de vergi bulunmaktadır.

2021 hız cezası ne kadar?

Hız cezaları 2021 işte detaylar. Buna göre 2021 yılında hız sınırını yüzde 10 ile 30 arasında aşan bir sürücü 314 lira, yüzde 30 ile yüzde 50 arasında aşan bir sürücü 652 lira, yüzde 50’den fazla aşan bir sürücü ise bin 340 lira ödeyecek.

Hız cezası kac lira 2022?

Hız sınırını %10-30 aşmanın cezası 2022 yılında 427 TL. Hız sınırını %30-50 aşmanın cezası 2022 yılında 888 TL. Hız sınırını %50 üzerinde aşmanın cezası 2022 yılında 1.823 TL.