MasterChef deki konuk şef kim?

Şef Osman Sezener kimdir?

M. Osman Sezener, 1982 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Eğitimine Bilkent Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde başladı ve ardından New York Fransız Mutfağı’nda eğitimini tamamladı. 2010-2016 arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Master şefe gelen Ahmet şef kimdir?

Aslen Türk olan Ahmet Dede, küçük yaşlarda, annesi ile yemekler yapmaya başlamıştır. Üç erkek kardeşin en küçüğü olduğu bilinen Ahmet Dede, bu işi profesyonel olarak yapmaya 25 yaşında karar vermiştir ve İrlanda’ya ise 24 yaşında, eşi sayesinde gitmiştir. Ardından 8 haftalık bir aşçılık okuluna gitmiştir.

Şef Ahmet Dede kac yasinda?

Üç erkek kardeşin en küçüğü olduğu bilinen Ahmet Dede, 25 yaşında mutfakta profesyonel bir şekilde çalışmaya karar vermiş ve İrlanda’ya ise 24 yaşında, eşi sayesinde gitmiştir. Ardından 8 haftalık bir aşçılık okuluna gittiği bilinmektedir.

Şef Ahmet Dede Kimdir?

Aldığı eğitimin yanı sıra bir yandan da restoranlarda gönüllü çalışan Ahmet Dede, ilerleyen zamanlarda İrlanda’nın Cork kentinde kendi restoranını açtı. Dede, 2021 yılında Büyük Britanya ve İrlanda’nın dağıttığı Michelin yıldızlarından birini kazanarak Michelin yıldızı sahibi oldu.

Ahmet Günter Sezener kimdir?

Lokantanın kurucusu Ahmet Günter Sezener, bilgisayar mühendisliği okumak için gittiği Almanya’da pizzaya gönül vermiş. Dönüşte aile şirketinde çalışmaktansa yemek işine yönelmek istemiş. 1979 yılında şu andaki mekânın yerindeki küçük bir dönerciyi devralmış ve kısa sürede genişleterek pizzacıya çevirmiş.

Şef Osman Sezener restaurantı nerede?

Mutfakta Osman Sezener dahil beş kişilik bir ekip var. 31 yıldır Ristorante Pizzeria Venedik’te çalışan Ali Anafarta da şimdi OD’da. OD servisi, sunumu, lezzeti, konumu ve mimarisiyle uluslararası standartta bir şef restoranı olmuş.

Ahmet Dede Michelin nereli?

Kendi ülkemin lezzetleriyle Michelin Yıldızı’na layık görülmem daha da gurur verici” dedi. Michelin klavuzunda Dede ve Ahmet Şef için şu ifadelere yer verildi, “Türkiye doğumlu Şef Ahmet Dede, Baltimore’un sahil kasabasında kendisine bir yuva kurdu.

Şef Yılmaz Öztürk Kimdir?

Birçok restorana danışmanlık hizmeti de veren Yılmaz Öztürk, 2012 yılında Alaçatı’da şef ve işletmeci olarak L’Escargot Restaurant’ı kurdu. 2015 senesinde Alaçatı Mancar Restaurant’ın şefliğini üstlendi. Yıllar sonra İstanbul’a dönerek Mürver Restaurant’ın şefi oldu. Ünlü şef evli ve bir çocuk sahibidir.

Michelin yıldızlı Türk şefler kimdir?

Ahmet Dede, Haziran 2020’de pandemiye rağmen kendi adıyla Dede restoranı açtı. Bu restoranda Michelin yıldızı standartlarıyla, Türk konseptiyle Türk lezzetleri sunuyor. Ahmet Dede, 2021’de aldığı bu yıldızın 2018’de aldığı yıldızdan daha anlamlı olduğunu söylüyor.

Şef Ahmet Dede evli mi?

Hocaları üniversite eğitimi almasını tavsiye ediyor ve Dublin Institute Technology Culinary Üniversitesi’ne kaydoluyor. Ardından staj yapıyor. Bu süreçte restoranlarda gönüllü çalışıyor. Deniz ürünleri ile çalışmayı sevdiğini belirten Dede, evli değildir.

Şef Ahmet dede memleketi neresi?

Ailesiyle Kuşadası’nda yaşayan Ahmet Dede, 2009 Mart ayında İrlanda Dublin’e taşındı. Sonrasında 8 haftalık bir aşçılık okuluna gidiyor. Hocaları üniversite eğitimi almasını tavsiye ediyor ve Dublin Institute Technology Culinary Üniversitesi’ne kaydoluyor.

Şef Ahmet Dede nerelidir?

Ailesiyle Kuşadası’nda yaşamakta olan Dede, 2009 yılında İrlanda Dublin’e taşınmıştır. Dublin’e gittikten sonra 6 haftalık hızlandırılmış aşçılık kursuna giden Ahmet Dede, İrlanda’da Chapter 1 isimli restoranda 2 yıl boyunca şef olarak çalışmıştır.

Melodi Sezener kimdir?

Melodi Sezener, Floranda’daki aşçılık okulu Apicius’tan mezun, Çırağan Sarayı’nda çalışıyor, bu yıldan itibaren de Ekonomi Üniversitesi’nde eğitmen olacak. Fabio Ugoletti, iyi bir şef olmasının yanında yurt dışında birçok ülkede İtalyan gıda ürünleri ve gastronomi alanlarında danışmanlık yapıyor.

Osman Sezener babası kimdir?

Osman bey, ailenin ikinci kuşağından. Venedik 1979’da yurtdışında mühendislik okumuş babası Ahmet Günter Sezener tarafından açılmış, 1982’de doğan Osman da hayatını yeme içme üzerine kurmuş.

Şef Ömür Akkor nerede çalışıyor?

ŞEF ÖMÜR AKKOR RESTAURANT NEREDE? Şef Ömür Akkor‘un çalıştığı restaurant Büyükyalı Zeytinburnu’nda ve Eker Meydan AVM Bursa’dadır. Zeytinburnu’nda bulunan Zennup 1844 Büyükyalı, Doğal Pazar Yeri, Kennedy Caddesi’ndedir. Bursa’da bulunan ise Çamlıca Mahallesi, Lefkoşe Caddesinde bulunan Eker Meydan AVM’nin içindedir.