Sitrin taşının faydaları nelerdir?

Sitrin taşı ne işe yarar?

Sitrin taşı, insanların korkularını ortadan kaldırarak onlara cesaret ve güç verir. Mide ve bağırsak sorunlarının iyileşmesinde yardımcı olur. İnsanlarda bulunan kasların ağrılarını giderir. Uyku problemi olan kişilerin daha düzenli bir uyku düzenine sahip olmasını sağlar.

Sitrin taşı ne zaman kullanılır?

Enerjinizin düştüğünü hissettiğinizde, sitrin taşı kolye takarak ya da çantanızda sitrin taşı anahtarlık taşıyarak, titreşiminizi yükseltmesini ve enerji alanınızı ışıkla doldurmasını sağlayabilirsiniz. Mutlu olduğunuzu hatırlatmak için, sitrin taşı altın kolye gibi çarpıcı aksesuarlardan yardım alabilirsiniz.

Sitrin taşı hangi taşla kullanılır?

Kendi kendini temizler. Kristal kuvars başta olmak üzere diğer kuvars türleri ile kullanılması etkisini arttıracaktır. Ametist, Pembe kuvars, dumanlı kuvars, aventurin gibi taşlarla birlikte kullanılabilir.

Sitrin taşı özellikleri nelerdir?

Sitrin yarı saydam, oldukça sert ve güçlü bir taştır. Sert olması taşın işlenmesini oldukça zor hale getirmektedir. Sitrin taşı Tüccar Taşı olarak da bilinir ve kendisini taşıyana bereket getirdiğine inanılmaktadır. Bu inanç doğrultusunda halk arasında kasalarda bulundurulması da yaygın bir gelenektir.

Sitrin taşı para getirir mi?

Sitrin taşı iş dünyasında finansal anlamda başarı elde etmenizi ve para kazanma konusunda önünüze çıkan engelleri aşmanızı sağlar. Bu anlamda en güçlü doğal taşlardan birisi olarak görülen Sitrin taşı, aynı zamanda sizi negatif enerjilerden de koruyabilen bir taş olmasıyla dikkat çeker.

Sitrin Hangi burcun taşı?

Ateş grubunda yer alan Koç burcunun doğal taşları arasında akik, ametist, yakut, akuamarin ve sitrin bulunur. Bu taşlar arasında ağırlıklı olarak koç burcuna şifalandırıcı niteliği bulunan ametist ve akiktir.

Sitrin taşı cüzdanda taşınır mı?

Diğer adları tüccar taşı ve para taşıdır. Osmanlı zamanından itibaren tüccarlar kasalarına bereket getirmesi için koyarmış. Evde bir çalışma odanız var ise, çekmecenize yada masanıza koyabilirsiniz. Cüzdanda taşımak para getirir.

Sitrin taşı yıkanır mı?

Akan su ile temizleme: sert taşları akan suyun altında 4-5 dakika kadar yıkayarak temizleyebilirsiniz. Deniz suyu ya da tuzlu suda bekletme: sert taşları 10 dakika kadar deniz suyu ya da tuzlu suda bekleterek temizleyebilirsiniz.

Hangi doğal taşlar birlikte kullanılır?

Aynı aileye ait doğal taşlar Bunlar, aynı gruptan gelen ve benzer doğaya sahip doğal taşlardır. Örneğin; “kalsedon ailesi” taşları arasında kan taşı, karnelyan, yeşim ve oniks taşı bulunur. Bu nedenle, onları birleştirmek, her birinden en iyi şekilde yararlanmamıza yardımcı olabilir. Birlikte çok güçlü olurlar.

Sitrin para çeker mi?

Sitrin taşı iş dünyasında finansal anlamda başarı elde etmenizi ve para kazanma konusunda önünüze çıkan engelleri aşmanızı sağlar. Bu anlamda en güçlü doğal taşlardan birisi olarak görülen Sitrin taşı, aynı zamanda sizi negatif enerjilerden de koruyabilen bir taş olmasıyla dikkat çeker.

Hangi taş para getirir?

Bolluk bereket getiren doğal taşlar hangileridir? Peridot,Kaplangözü,Malakit,Yeşim,Sitrin,Yakut,Aventurin,Rodonit ve Karnelyan bolluk ve bereket getiren doğal taşlardır.

Hangi taş hangi burç?

Doğum ayına göre doğal taşlar şu şekildedir:

  • Ocak Burç Taşı: Lal Taşı
  • Şubat Burç Taşı: Ametist.
  • Mart Doğum Taşları: Akuamarin, Kan Taşı (Blood stone)
  • Nisan Doğum Taşları: Elmas, Kristal Kuvars.
  • Mayıs Doğum Taşları: Zümrüt, Krisopraz.
  • Haziran Doğum Taşları: İnci, Aytaşı, Alexandrite.
  • Temmuz Doğum Taşları: Yakut, Karnelyan.

Pembe kuvars taşı hangi burç?

Hava grubunda yer alan Terazi burcunun doğal taşları pembe kuvars, opal, akik ve dumanlı kuvarstır.

Hangi taşlar beraber takılır?

Bununla birlikte, çakralarınıza enerji vermek ya da güçlendirmek istiyorsanız, aşağıdaki genel kılavuzdan yardım alabilirsiniz:

  • Kök çakrası için: Kırmızı taşlar.
  • Sakral çakra için: Turuncu taşlar.
  • Solar pleksus çakrası için: Sarı taşlar.
  • Kalp çakrası için: Yeşil taşlar.
  • Boğaz çakrası için: Açık mavi taşlar.

Hangi taşlar birlikte kullanılmaz?

Karnelyan ve akuamarin birlikte kullanılmamalıdır. Dikkate alınması gereken bir diğer konu, sakinleştirici bir taş ile enerji verici bir taşın kullanımıdır. Örneğin; Kundalini enerjisi veya sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları birlikte kullanılmamalıdır.