Supozituvar ilaçlar nelerdir?

Supozituvar hangi durumlarda kullanılır?

Yetişkinler ve 12 yaşın altındaki çocuklarda basit kabızlıkların (konstipasyonların) giderilmesinde laksatif olarak kullanılan bu formül, özellikle kalın bağırsağın desendan (inen kalın bağırsak) kısmındaki yerleşik tıkanıklıklarda, sertleşmiş kitlenin bağırsağın boşalımını engellediği hallerde endikedir.

Supozituvar ilaç nasıl kullanılır?

® nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Doktorunuz tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde ihtiyaca göre günde 1 veya 2 fitil (supozituvar) makata (anüse) uygulanır. Uygulama süresi doktorunuz tarafından belirlenecektir.

Supozituvar nasıl hazırlanır?

Gliserin-jelatin sıvağı, daha çok vajinal supozituvarlarda kullanılmaktadır. Rektal kullanıma uygun sert bir supozituvar hazırlamak için jelatin miktarının arttırılması gerekmektedir. Gliserin-jelatin sıvağı, etkin maddenin bitmiş supozituvar ağırlığının ’nu kadar suda çözündürülmesi veya dağıtılmasıyla hazırlanır.

Vajinal supozituvar ne demek?

Farklı ağırlık ve şekilde hazırlanan, Rektum, vajina ve üretra gibi vücut boşluklarına uygulanan, Vücut sıvılarında eriyen, yumuşayan veya çözünen katı preparatlardır. -Genellikle sedatif ve analjezik etkili etkin maddeler bu yolla verilir. da torpido şeklinde hazırlanan preparatlardır.

Supozituvar nereye uygulanır?

Katı veya yarı katı preparatlardır. Genellikle rektum, vajina veya üretraya uygulanarak tedavi sağlanır. Uygulandıktan sonra supozituvar yumuşar, erir veya ortamda bulunan sıvılarda çözünür ve etken maddeyi salar.

Yetişkinlerde fitil ne işe yarar?

Fitil tedavisi birçok hastalığın giderilmesinde kullanılır. Kadınlar da vajina bölgesinde pek çok rahatsızlığa maruz kalabilir. Vajina bölgesinde mantar oluşabilir. Bu oluşumu gidermek için ise fitil de etkili yöntemlerden biridir.

Yetişkin fitil nasıl kullanılır?

Vajinal Supozituar (Fitil) Kullanımı Sırt üstü uzanın dizleriniz göğsünüze doğru bükün veya ayakta iken dizlerinizi hafifçe bükün. Aplikatörü zorlamadan gittiği kadar nazikçe vajinanıza koyun. Aplikatörün ucundaki pistona bastırın ve aplikatörü çıkarın. İlacın emilmesine izin vermek için birkaç dakika yatın.

Basur fitil günde kaç defa kullanılır?

Günde iki defa uygulanabilir. –Fitil şeklinde uygulanan basur ilaçları; Kortos fitil (supozituvar); içerdiği kortizon sayesinde şişlik ve kaşıntıyı azaltır, kortizonun ciltte yapabileceği başka sorunlar sebebiyle uzun süre kullanılmamalıdır. Günde iki defa uygulanabilir.

Ovül nasıl hazırlanır?

Hazırlama: Gerekli miktar sodyum karbonat monohidrat suda çözülüp 70°C’ye ısıtılır. Üstü saat camıyla örtülür. Su banyosu üzerinde bir kapsül içinde iyice eritilip 70°C’ye getirilmiş olan stearik asit ilave edilerek karıştırılır. Sabun oluşumundan sonra bu kapsüle yine ısıtılmış olan gliserin ilave edilir.

Makattan fitil nasıl uygulanır?

Aplikatörün ambalajını açın. Üretrayı açmak için penisinizi ucundan çekin (üreterin düzleşmesi için) ve aplikatörü uçtaki deliğe sokun. Aplikatörün üstündeki düğmeyi yavaşça itin. Orada 5 saniye tutun.

Vajinaya fitil koyunca ne olur?

Vajinal fitillerin en yaygın yan etkileri arasında vajina ağzında kuruluk ve kızarıklık bulunur. Bu belirtiler, son derece zararsızdır ve fitili kullanan her üç kadından birinde gözlemlenebilir. Vajinal fitiller, kimi zaman yanma, karın ağrısı, halsizlik gibi yan etkilere de yol açabilir.

Vajinal fitil ne ise yarar?

Vajinal fitil vajinada oluşan mantar hastalığının giderimi için kullanılan fitil tedavisidir. Fitil vajinal mantarın giderilmesi için en etkili yöntemdir. Bu yüzden de sıklıkla tercih edilir. Üstelik kullanımı da gayet kolaydır.

Supozituvar nerede saklanır?

25°C’nin altındaki oda sıcaklığında, ışıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.

Arkadan fitil nasıl kullanılır?

Üretral Supozituar (Fitil) Kullanımı Üretrayı açmak için penisinizi ucundan çekin (üreterin düzleşmesi için) ve aplikatörü uçtaki deliğe sokun. Aplikatörün üstündeki düğmeyi yavaşça itin. Orada 5 saniye tutun. Aplikatörü, ilacı tamamen bırakması için hafifçe sağa sola sallayın.

Yetişkinlerde fitil ne kadar sürede etki eder?

Bazı oral uyarıcılar 6-8 saatte bağırsakları harekete geçirebilir. Fitil formu etkisini 15-60 dakikada gösterir.