Abdulkadir Masharipov kimdir?

Reina katilinin sonu ne oldu?

İstanbul Ortaköy’deki gece kulübü Reina‘da 2017 yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin davada karar açıklandı. Sanık Abdulkadir Masharipov 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 1368 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Reina katliamı katili nereli?

Saldırganın kimliği 8 Ocak 2017 tarihinde İstanbul Emniyeti’nden alınan bilgi ile basın yayın organlarında duyuruldu; saldırgan Özbek asıllı, 2011 yılından beri Türkiye’de bulunan, Abdulkadir Mashapirov isimli bir IŞİD militanı.

Reina saldırganı kim?

Terör örgütü DEAŞ üyesi Abdulkadir Masharipov’un 2017 yılbaşı gecesi Reina‘da gerçekleştirdiği saldırıda biri polis memuru 39 kişi hayatını kaybetti.

Reina terörist ne oldu?

Ortaköy’deki eğlence merkezi Reina‘da 2017 yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin davada, ‘Ebu Muhammed Horasani’ kod isimli sanık Abdulkadir Masharipov 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 368 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Reina katili ne kadar ceza aldı?

Reina davası Sanık Masharipov’u 79 kişiye karşı “öldürmeye teşebbüs” ile “vahim nitelikte ruhsatsız silah taşıma” suçlarından 1368 yıl hapis ve 375 bin lira adli para cezasına mahkum eden mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırmıştı.

Reina saldırıyı kim yaptı?

Mahkeme heyeti, saldırıyı gerçekleştiren sanık Abdulkadir Masharipov’u “Anayasa’yı ihlal” ve aralarında polis memuru Burak Yıldız’ın da bulunduğu 39 kişiye karşı “kasten öldürme” suçundan 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Reina gece kulübü sahibi kim?

25 yıl boyunca İstanbul’da kömürcülük yapan Mehmet Koçarslan, aile şirketi olan kömürcülüğün yanında ithalat işleri ile de uğraştı. Daha sonra daha önce hiç ilgilenmediği bir dal olan gece kulübü sektörüne girdi ve Laila’nın yanında Reina ismini verdiği gece kulübünü açtı.

Masharipov Reina nereli?

ABDULKADİR MASHARİPOV KİMDİR? Abdulkadir Masharipov Reina Katliamı sorumlusudur. İstanbul’da yılbaşı gecesi Ortaköy’deki Reina gece kulübünde 39 kişinin hayatını kaybettiği ve 71 kişinin yaralandığı saldırının zanlısının 1983 doğumlu Özbekistan vatandaşı Abdulkadir Masharipov‘dur.

Reina yerine ne açıldı?

Sektörde Doğuş’un burayı otel yapacağı konuşuluyordu ama aslında, Reina‘nın olduğu yere, d.ream (Doğuş Restaurant and Entertainment and Management) tarafı, Fenix, Le Petit Maison, Zuma, Da Mario gibi kendi markalarını buluşturacakları bir proje planlıyor.

Reina yerine ne oldu?

Terör saldırısının ardından kapanan eğlence merkezi Reina‘nın mevzuata aykırı kısımları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Söz konusu alan, yıkım işlemlerinin ardından yeniden dönüştürülerek İSPARK’a verilip otopark olarak İstanbulluların hizmetine sunuldu.

Reina katliamında kaç kişi öldü?

2017 yılbaşı gecesi İstanbul’un Ortaköy semtindeki Reina adlı gece kulübüne IŞİD militanı Abdulkadir Maşaripov’un düzenlediği saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmiş, 79 kişi de yaralanmıştı. Maşaripov 7 Eylül 2020’de 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1368 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Reina gece kulübü neden kapandı?

Yılbaşı gecesi terör örgütü DAEŞ tarafından düzenlenen terör saldırısında 39 kişinin hayatını kaybettiği eğlence merkezi Reina‘da sabah saatlerinde yıkım yapıldı. İş makinelerinin erken saatlerde başladığı yıkımda Reina‘nın giriş kısmı hariç tamamı yıkıldı.

Laila ya ne oldu?

Laila ve Reina marka oldu – Pazar.

Mehmet Koçarslan aslen nerelidir?

İstanbul sosyeti tarafından yakıdan tanınan Mehmet Koçarslan, aslen Tunceli’li. 1958 doğumlu olan Mehmet Koçarslan 20 seneden uzun zamandır Müge Koçarslan ile evli ve bu evliliğinden 3 tane kız çocuğu bulunuyor.

Reina’nın sahibi kimdir nerelidir?

REİNANIN SAHİBİ MEHMET KOÇARSLAN KİMDİR? Mehmet Koçarslan İstanbul sosyetesinin yakından tanıdığı bir isim olsa da aslen Tunceli ilinden. 1958 doğumlu olan Mehmet Koçarslan, 25 yıl boyunca İstanbul’da kömürcülük yaptı.