Türkiye’de Alman Konsolosluğu nerelerde var?

Türkiye’de kaç tane Alman Konsolosluğu var?

Ankara Büyükelçililiği, İstanbul ve İzmir Başkonsoloslukları ile Antalya Konsolosluğu‘nun ortak sayfasına hoş geldiniz! Vize işlemlerindeki kısıtlamalar devam etmektedir.

Almanya Türkiye Konsolosluğu nerede?

İstanbul Almanya Başkonsolosluğu, Taksim, Gümüşsuyunda bulunmaktadır.

Türkiyede hangi ülkelerin konsolosluğu var?

Türkiye ile bu yolla 20 ülke diplomatik ilişki yürütmektedir.

  • Antigua ve Barbuda (Brüksel)
  • Botswana (Cenevre)
  • Barbados (Brüksel)
  • Belize (Brüksel)
  • Bhutan (Yeni Delhi)
  • Orta Afrika Cumhuriyeti (Paris)
  • Komorlar (Kahire)
  • Eritre (Doha)

Alman Konsolosluğu hangi semtte?

Almanya Konsolosluğu adresi: Almanya federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, İnönü Caddesi no: 10, 34437 Gümüşsuyu/İstanbul, Bu adresi üzerinden Almanya konsolosluğuna güvenli biçimde ulaşım sağlanabilir.

Alman Konsolosluğu hangi illerde var?

Alman Başkonsolosluğu görev sahası içerisinde Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illeri bulunmaktadır. Başkonsolosluk Bursa ve Edirne’deki Fahri Konsoloslar tarafından desteklenmektedir.

Almanyada kaç tane eyalet var?

Almanya federal bir devlettir. Bunun anlamı Almanya‘nın farklı eyaletlerden oluşan birleşik bir devlet olmasıdır. Bu 16 eyalet kendi yasalarını çıkartabiliyor.

Almanya vizesi nereden alınır istanbul?

Almanya Ulusal Vizesi (D Tipi vize) başvuruları yalnızca Almanya Konsolosluğu’na ve Almanya Büyükelçiliği’ne birebir başvuru yapılarak alınabilir. Almanya Aile Birleşimi VizesiAlmanya Çalışma VizesiAlmanya Erasmus Vizesi bu kategoride yer almaktadırlar.

Türkiyede kaç ülkenin başkonsolosluğu var?

Türkiye’nin 5 kıtada 138 büyükelçilik, 86 başkonsolosluk, 13 daimi temsilcilik, bir ticaret ofisi, bir de konsolosluk ajansı var.

Türkiyenin kaç tane ülkede konsolosluğu var?

1793 yılında, ilk daimi Türk elçiliği Londra’da Osmanlı Sultanı III. Selim tarafından kurulmuştur. 1924 yılında yurt dışında 39 temsilciliğe sahip olan Türkiye’nin dış temsilciliklerinin sayısı, fahri olanlar hariç olmak üzere, 2019 yılı sonu itibarıyla 246’ya ulaşmıştır.

Istanbul’da Alman Konsolosluğu nerede?

Almanya İstanbul Başkonsolosluğu, Beyoğlu, Gümüşsuyu semtinde yer almaktadır. Taksim meydandan AKM’nin sağ tarafından Dolmabahçe’ye giden İnönü Caddesi üzerindedir.

Konsolosluklar nereye bağlı?

Diplomatik temsilcilikler Dışişleri Bakanlığına bağlıdırlar. Bunlar, bütün yazışmalarını bu Bakanlıkla yaparlar. 3. Dışişleri Bakanlığı, yabancı devletler ülkelerinde başkonsolosluk, konsolosluk, fahri başkonsolosluk ve fahri konsolosluklar açmaya ve büyükelçilik ve elçilİklere konsolosluk görevleri vermeye yetkilidir.

Mersin Alman Konsolosluğu nerede?

Mersin İlinde Almanya konsolosluğu yoktur, Mersin bölgesi Almanya Adana Fahri konsolosluk görev alanına girmektedir.

Almanyada hangi eyalette yaşanır?

Münih, Avrupa’da yaşam standardı en yüksek, en yaşanabilir kentlerin başında gelmektedir. Almanya‘nın Berlin ve Hamburg’dan sonra en büyük üçüncü kentidir. Almanya‘nın Bavyera eyaletinin en büyük şehri ve başkentidir.

Almanya kaç eyaletten oluşur ve isimleri?

Almanya 16 eyaletten oluşan bir ülkedir. Almanya eyaletleri; Baden – Württemberg, Bavyera, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg – Vorpommern, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren – Vestfalya, Renanya – Palatina, Saarland, Saksonya, Saksonya – Anhalt, Sachleswig – Holstein ve Thüringen’dir.

Almanya vizesi almak için nereye başvurulur?

Almanya‘da kesintisiz olarak 90 günden fazla konaklamak isteyen kişilere (öğrenci, aile birleşimi, çalışma amaçlı) ikamet için verilen vize tipidir. Almanya Ulusal Vizesi (D Tipi vize) başvuruları yalnızca Almanya Konsolosluğu’na ve Almanya Büyükelçiliği’ne birebir başvuru yapılarak alınabilir.