Alman konsolosluğu ne iş yapar?

Türkiye’de kaç tane Alman Konsolosluğu var?

Ankara Büyükelçililiği, İstanbul ve İzmir Başkonsoloslukları ile Antalya Konsolosluğu‘nun ortak sayfasına hoş geldiniz! Vize işlemlerindeki kısıtlamalar devam etmektedir.

Almanya konsolosluğu vize kaç günde çıkar?

Vize başvurusu normal koşullarda başvuru işleminin tamamlanmasından sonraki 5 gün içinde sonuçlanır. (iDATA Kadıköy, Bursa ve Trabzon şubelerinden yapılan başvurular için 2 iş günü eklemek gerekmektedir.) Türkiye dışındaki bazı ülke vatandaşları için vize işleminin sonuçlanma süresi yaklaşık 15 gündür.

Alman Konsolosluğu çalışıyor mu?

Acil durumlarda, tatil günleri ve haftasonlarında Almanya Federal Cumhuriyeti’in Türkiye’deki Temsilcilikleri’ne 24 saat telefondan ulaşılabilir. Ancak hiçbir vize konusu acil durum olarak değerlendirilmemekle birlikte mesai saatleri dışında bu tür sorular yanıtlanmamaktadır.

Alman Konsolosluğu hangi günler açık?

Pazartesi – Cuma günleri saat 9.00 – 12.00 arası ve sadece Perşembe günleri saat 14.00 – 16.30 arasıdır.

Alman Konsolosluğu hangi illerde var?

Alman Başkonsolosluğu görev sahası içerisinde Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illeri bulunmaktadır. Başkonsolosluk Bursa ve Edirne’deki Fahri Konsoloslar tarafından desteklenmektedir.

Türkiyede hangi ülkelerin konsolosluğu var?

Türkiye ile bu yolla 20 ülke diplomatik ilişki yürütmektedir.

  • Antigua ve Barbuda (Brüksel)
  • Botswana (Cenevre)
  • Barbados (Brüksel)
  • Belize (Brüksel)
  • Bhutan (Yeni Delhi)
  • Orta Afrika Cumhuriyeti (Paris)
  • Komorlar (Kahire)
  • Eritre (Doha)

Almanya vize başvurusu ne kadar sürede çıkar?

Almanya Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar? Uygun bulunan başvuru, yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde karara bağlanır. Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre daha uzun tutulabilir.

Schengen vizesi kaç günde çıkar 2021?

Schengen vize kararının verilmesi için yaklaşık 4-5 iş günü gerekmektedir ama başvuru sahibinin uyruğu, Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir.

Konsoloslar ne zaman açılacak?

2021 yılı Ocak ayını takiben konsolosluklar, vize hizmetleri vermeye kontrollü şekilde devam etmektedir. Vize başvuru süreçlerinde yolcular, ülkelerin istedikleri koşulları sağlamalı ve başvurular buna göre gerçekleştirilmelidir.

Alman Konsolosluğu hafta sonu açık mı?

İstanbul Alman Başkonsolosluğu, İstanbul ve Marmara Bölgesi’ndeki Alman vatandaşları ve Almanya‘ya ilgi duyanlar için bir başvuru merkezidir….Çalışma saatleri.

Pazartesi’den – Perşembe’ye : 7.30 – 12.00 ve 13.00 – 16.00 arası
Cuma günü : 7.30 – 13.00 arası
Cumartesi – Pazar : kapalı

Hafta sonu konsolosluk açık mı?

Konsolosluklar, cumartesi günleri 10.00 ile 14.00 saatleri arasında açık olacak. PANDEMİNİN de etkisi ile pasaport değiştirme randevusunun ileri tarihlere sarkması üzerine alınan karar doğrultusunda cumartesi günleri sadece pasaport işlemi yapılacak.

Istanbul Alman Konsolosluğu nerede?

Almanya Konsolosluğu adresi: Almanya federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, İnönü Caddesi no: 10, 34437 Gümüşsuyu/İstanbul, Bu adresi üzerinden Almanya konsolosluğuna güvenli biçimde ulaşım sağlanabilir.

Türkiyede kaç ülkenin başkonsolosluğu var?

Türkiye’nin 5 kıtada 138 büyükelçilik, 86 başkonsolosluk, 13 daimi temsilcilik, bir ticaret ofisi, bir de konsolosluk ajansı var.

Türkiyenin kaç tane ülkede konsolosluğu var?

1793 yılında, ilk daimi Türk elçiliği Londra’da Osmanlı Sultanı III. Selim tarafından kurulmuştur. 1924 yılında yurt dışında 39 temsilciliğe sahip olan Türkiye’nin dış temsilciliklerinin sayısı, fahri olanlar hariç olmak üzere, 2019 yılı sonu itibarıyla 246’ya ulaşmıştır.

Almanya vizesi kolay çıkar mı?

Almanya Schengen vizesi, Konsolosluğun vize şartlarını yerine getirmiş, Türkiye’de düzenli bir gelire sahip, seyahatinin içeriği net ve anlaşılır olan kişiler için alması kolay bir vizedir.