Tüpraş’ın yüzde kaçı koçun?

Tüpraş’ın ne kadarı koçun?

Şirket’in BİST’e kayıtlı I oranında hissesi mevcuttur. Şirket’in hisselerini elinde bulunduran hissedarlar ve hisse oranları yandaki gibidir. Şirketin ana ortağı Enerji Yatırımları A.Ş., Koç Holding A.Ş., Koç Ailesi ve bunlar tarafından sahip olunan şirketler tarafından kontrol edilmektedir.

Tüpraşın ortakları kim?

Tüpraş’ın Ortakları Şirket’in hisselerini elinde bulunduran hissedarlar ve hisse oranları şöyledir; Enerji Yatırımları A.Ş Q, Koç Holding w, Aygaz , Opet %3, I’u ise Halka açıktır.

Koç Tüpraşı sattı mı?

TÜPRAŞ Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri. Her yıl vergi rekortmeni olan TÜPRAŞ‘ın yüzde 51’lik hissesi Koç Grubuna satılmıştı.

Kırıkkale Rafineri kime aittir?

TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi, Türkiye’nin Kırıkkale iline bağlı Hacılar beldesinde bulunan bir petrol rafinerisidir. Rafineri, TÜPRAŞ’a ait olup ülkedeki dört petrol rafinerisinden biridir.

Tüpraş değeri ne kadar?

TUPRAS-TURKIYE PETROL RAFINERILERI A.S.

BİST Kodu TUPRS
Halka Arz Tarihi 30.05.1991
Genel Müdür İBRAHİM YELMENOĞLU
Piyasa Değeri 51.310.894.080
Defter Değeri 3.597.472.329.000

Tüpraşın Müdürü kimdir?

Ömer M. Koç, 2008 yılından bu yana Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Yükseköğrenimini Rice Üniversitesi (ABD) İşletme Fakültesi’nin ardından Harvard Üniversitesi (ABD) yüksek lisans programıyla sürdürmüştür.

Tüpraş ham petrolü nereden alıyor?

Kullandığı ham petrolün neredeyse tamamını ithal eden Türkiye, bunun büyük bölümünü coğrafi yakınlık, ürün kalitesi ve uygun fiyat nedeniyle İran’dan tedarik ediyor. EPDK verilerine göre Türkiye’nin en büyük rafineri işletmecisi Tüpraş yılın ilk dört ayında İran’dan günde 187,196 varil ham petrol ithal etti.

Tüpraş ne kadara özelleştirildi?

4 milyar 140 milyon dolar fiyatın oluştuğu özelleştirme, üçüncü sıraya yerleşti. Uzun yıllar bir Kamu İktisadı Teşekkülü olan Tüpraş, yüzde 51 oranındaki hissesinin blok satışı için ÖİB tarafından 12 Eylül 2005 tarihinde ihale düzenlendi. İhaleyi, 4 milyar 140 milyon dolar ile Koç-Shell Ortak Girişim Grubu kazandı.

Koç Holding toplam serveti ne kadar?

Bu 32 kişinin 2015 yılı serveti toplam 52,45 milyar dolardır, dolayısıyla Türkiye ekonomisinin %7,3’ü kadardır….2020 Türk Milyarderler (ABD $) Listesi.

Dünya sırası 714
İsim Semahat Koç Arsel
Uyruk Türkiye
Net değer (USD) 1.7 milyar
Gelir kaynağı Koç Holding (Yönetim kurulu üyesi)

Tüpraş yüzde kaç devletin?

TÜPRAŞ

Tip Anonim Şirket
Net gelir 3,76 Milyar ₺ (2018)
Sahibi Koç Holding: %51 Halka açık: %49
Çalışan sayısı 5.952 (2018)
Website tupras.com.tr

Tüpraş’ın sahibi kimdir?

Türkiye Petrol Rafinerileri veya kısaca TÜPRAŞ, 1983’te Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale’deki devlete ait 4 petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle çatı şirket olarak kurulan ve 2006’da özelleştirilerek Koç Holding’e devredilen anonim şirket.

Tüpraş şirketi kime ait?

Koç Holding
Enerji Yatirimlari A.S.
TÜPRAŞ/Üst kuruluşları

Koç Holding sahibi kim?

Vehbi Koç, 1984’te yönetim kurulu başkanlığını oğlu Rahmi Koç‘a, Rahmi Koç da aynı görevi 2003 yılında oğlu Mustafa Koç‘a bırakmıştır. Mustafa Koç‘un vefatı sonrasında ise Koç Holding Yönetim Kurulu tarafından Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atanmıştır.

Kırıkkale neden petrol rafinerisi var?

1986 yılında başta Ankara olmak üzere İç Anadolu, Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki birçok ilin petrol talebini karşılamak amacıyla kurulan Kırıkkale Rafinerisi, hydrocracker, izomerizasyon, dizel kükürt giderme ve CCR reformer ünitelerinin ilave edilmesiyle genişletilerek Akdeniz standartlarına göre orta …

Türkiyede kaç tane rafineri var?

Bunlar sırasıyla; ATAŞ, batman rafinerisi, star rafineri, Tüpraş İzmir rafinerisi, Tüpraş İzmit rafinerisi, Tüpraş Kırıkkale rafinerisi olarak sayılabilir.