TÜPRAŞ’ın Ceo’su Kim?

Tüpraş Genel Müdürü kim?

İbrahim Yelmenoğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni 1991 yılında, Illinois Üniversitesi yüksek lisans programını 2003 yılında tamamlamıştır. İş yaşamına 1987 yılında Maliye Bakanlığı’nda başlamıştır.

Koç Tüpraşı kaça aldı?

Tüpraş‘ın yüzde 51’i için 9 grubun yarıştığı özelleştirme ihalesinde yarışı kazanan, 4 milyar 140 milyon dolarlık teklifiyle Koç-Shell konsorsiyumu oldu. Koç-Shell konsorsiyumunun verdiği bu fiyat Tüpraş‘ın 4.5 milyar dolarlık piyasa değerinin yüzde 80 üzerinde oldu.

Tüpraş hangi holdinge bağlı?

Türkiye Petrol Rafinerileri veya kısaca TÜPRAŞ, 1983’te Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale’deki devlete ait 4 petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle çatı şirket olarak kurulan ve 2006’da özelleştirilerek Koç Holding’e devredilen anonim şirket.

Tüpraş satıldı mı kiralandı mı?

Daha sonra petrol-iş tarafından açılan dava nedeniyle ihale iptal oldu ve 2005 yılında Koç-Shell Grubu’na satıldı. Tüpraş‘ın sahibi Koç ve Shell oldu.

Osman Mete Altan Kimdir?

Altan, 4 Nisan 2012 tarihinden itibaren Tüpraş Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi görevini yürütmektedir. İcrada bulunmayan Osman Mete Altan, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne göre Bağımsız Üye niteliğini taşımaktadır.

Tüpraş in sahibi kim?

Şirket’in BİST’e kayıtlı I oranında hissesi mevcuttur. Şirket’in hisselerini elinde bulunduran hissedarlar ve hisse oranları yandaki gibidir. Şirketin ana ortağı Enerji Yatırımları A.Ş., Koç Holding A.Ş., Koç Ailesi ve bunlar tarafından sahip olunan şirketler tarafından kontrol edilmektedir.

Ibrahim yelmenoğlu kim?

İbrahim Yelmenoğlu kimdir? İş yaşamına 1987 yılında Maliye Bakanlığı’nda başlamıştır. 1992 yılında Hesap Uzmanları Kurulu’nda görev almıştır. 2004 yılında Koç Holding Denetim Grup Başkanlığına transfer olan Yelmenoğlu 2004-2006 döneminde Koç Holding A.Ş. Denetim Grubu Koordinatörü olarak görev yapmıştır.

Aliağa Rafinerisi kime ait?

Aliağa rafinerisi, Tüpraş tarafından işletilmektedir.

Ahmet Aksoy Tüpraş kimdir?

ANA HABER | RAFİNE ∑ 13 Ahmet Aksoy kimdir? 1973’te Şanlıurfa’da doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 1998’de Beko’da Koç Topluluğu’nun Koç 2000 projesi kapsamında İnsan Kaynakları Departmanı’nda göreve başladı.

ATAŞ rafinerisi ne zaman kapandı?

7 Haziran 2004 tarihinde ATAŞ‘ta üretim durduruldu. Rafinerinin 42 yıllık üretimden sonra kapatılmasıyla Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 24 ilde hane halkı ve sanayi tesisleri akaryakıt sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı.

Koç Holding toplam serveti ne kadar?

Bu 32 kişinin 2015 yılı serveti toplam 52,45 milyar dolardır, dolayısıyla Türkiye ekonomisinin %7,3’ü kadardır….2020 Türk Milyarderler (ABD $) Listesi.

Dünya sırası 714
İsim Semahat Koç Arsel
Uyruk Türkiye
Net değer (USD) 1.7 milyar
Gelir kaynağı Koç Holding (Yönetim kurulu üyesi)

Tüpraş stratejik dönüşüm planı nedir?

Tüpraş, 2050 yılına kadar karbon nötr olmak için yeni bir stratejik dönüşüm planı açıkladı. Şirket stratejik dönüşüm için 2035’e kadar yıllık 350 milyon dolar, toplamda 5 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. 2050’ye kadar ise toplamda 10 milyar dolar yatırım yapılacak.

Tüpraş Aliağa satıldı mı?

TÜRKİYE’nin en değerli ve en büyük şirketi sıralamasında birinci olan TÜPRAŞ özelleştirme sonrasında önce Zorlu grubuna satıldı, ihale iptal olunca ise sahibi Koç – Shell ortaklığı oldu.

Tüpraş satılacak mı?

Türkiye’nin en büyük şirketi Tüpraş‘ın yüzde 5’i BlackRock’a satıldı

Koç Holding Genel Müdürü kim?

Levent Çakıroğlu (2015–)Koç Holding / CEO