Sule ismi anlamı nedir?

Türkiyede kaç Şule var?

Arapça kökenli bir isim olan Şule ismi alev ya da ateş alevi anlamlarına geliyor. Yalnızca kız çocuklar için koyulabilecek olan Şule ismini Türkiye’de ortalama 150 binden fazla kişi kullanıyor.

Şule ismini koymak caiz mi?

Şule isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Şeyda ismi ne anlama gelir?

Halk arasında yaygın olarak kullanılan Şeyda ismi medyada çok sık karşılaşılan adlardan biri olarak öne çıkıyor. Şeyda ismi ‘çok tutkun’, ‘aşık’ ya da ‘aşk çılgını’ şeklinde öne çıkmaktadır. Bu anlamlı hem gerçek hem de mecazi olarak dile getirilmektedir.

Şule ne demek TDK?

Şule isminin anlamı: Alev, ateş alevi.

Aleyna ismi ne anlama gelir?

– Bizim üzerimize bizim hakkımızda, – Bizim, bize, bizim üstümüze, Bu anlamlara sahip olan Aleyna ismi, kız çocuklarına son dönemlerde en çok yakışan ve tercih edilen adlardan biridir. Genelde tek başına kullanılan ve bu şekilde öne çıkan bir isimdir.

Imran anlami ne demek?

İmran isminin anlamı: 1. Evine bağlı, evcimen.

Burak adının manası nedir?

Burak isminin anlamı, temiz ve berrak olan demektir. Ayrıca dürüstlük anlamı da taşıdığı bazı kaynaklarda söylenmiştir. Burak ismi Arapça kökenlidir.

Hatice ismi ne anlama gelir?

Hatice ismi, eski Arap toplumunda erken doğan kız çocuklarına verilmekteydi. Hatice kelime anlamıyla “erken doğan kız çocuğu” demektir. Bu isim, erdemi, dürüstlüğü ve güzel ahlakı temsil etmektedir.

Miray ne anlama gelir?

Miray ismi, Farsça kökenlidir. Anlam itibariyle ay gibi ışık saçan demektir. Bu isim, bir ayın ilk günleri için de kullanılmaktadır. Son dönemde yaygınlaşan bu isim, kız çocuklarına verilir.

Şule ismi hangi dilde?

Arapça kökenli bir isim olarak öne çıkan Şule, uzun yıllardır Türkçede yer alan en güzel kız isimlerinden biridir. Türkiye’de oldukça fazla kullanılan bu isim, anlamı üzerinden de beğeni topluyor. Türkçe üzerinden ele alındığı zaman ise bu ismin anlamı, ‘Alev, ateş alevi’ biçiminde ifade edilmektedir.

Zühre ismi ne anlama gelir?

Zühre isminin birçok güzel anlamı bulunuyor. Kökeni Arapça olan Zühre isminin anlamı çoban yıldızı ve Venüs anlamlarına gelir. Farklı anlamları içinden istenilen seçilerek günümüzde kız çocukları için tercih edilen güzel isimlerden biridir. Telaffuzu gayet hoş olan bu ismi doğacak olan kızınız için kullanabilirsiniz.

Sura Arapça ne demek?

Şura ismi de Kuran’da yer alan bir surenin adıdır. Bu nedenle dini bir isim olarak da bilinir. Şura bilinen anlamı ile konsey, meclis ya da kurul anlamına gelmektedir.

Şeyda ne demek dini?

Seyda isminin anlamı; İleri gelen, seçkin anlamlarına gelmektedir.

Aşk ı Şeyda ne demek?

Aşk çılgını, çok tutkun, aşık.

Şule ne demek Osmanlıca?

Şule, ziya, ışık.