Siirt fıstığı nasıl bir iklimde yetişir?

Siirt Fıstığı su ister mi?

Siirt fıstığı meyilli, kıraç, kireçli ve verimsiz topraklarda da yetişebilmektedir. Ancak uygun anaç, erkek ve dişi çeşit ile birlikte düz, derin ve verimli toprak koşullarında sulamayla, kaliteli ve bol ürün alınabilmektedir.

1 Siirt Fıstık ağacı kaç kilo verir?

Fıstık çeşitlerinde olgunluk yaşı olarak kabul edilen 15 yaş ve üzerindeki uzun çeşidi ağaçlarında kuruda verim ağaç başına 3 kg iken Siirt çeşidinde kuruda verim ağaç başına 5 kg’dır. Sulu koşullarda uzun çeşidinde verim ağaç başına 9 kg olurken, Siirt çeşidinde ise ağaç başına 13 kg ve üzerine çıkabilmektedir.

Siirt Fıstık ağacı kaç yıl yaşar?

Şenol, Gaziantep’in Yavuzeli ilçesindeki çalışmalar sırasında Göbek köyü arazisinde oldukça yaşlı ve hala meyve veren fıstık ağaçları gördüklerini, yapılan ölçümlerde en büyüğü 800 yaşında olan yaklaşık 50 fıstık ağacı tespit ettiklerini anlattı.

1 dönüm araziye kaç tane fıstık ağacı dikilir?

Tam verim döneminde 50-60 kiloya kadar ürün verebilen fıstık, her bir dönüm arazide yaklaşık 15 fidan dikilerek yetiştiriliyor. Kimi araştırmalara göre 700-800 yıla kadar yaşayabiliyor.

Fıstık kaç günde bir sulanır?

Yer fıstığı tohumu yağmurlama tekniği ile günde bir defa ya da iki günde bir şekilde sulanmalıdır. Yer fıstığı bitkisi yetiştikten sonra susuzluğunu kendisini belli edebilir.

Yer fıstığı çok su ister mi?

Sulama : Yerfıstığı kumsal topraklarda yetiştirildiğinden, sulama suyuna olan ihtiyacı oldukça fazladır. Yerfıstığı 3 gelişme döneminde fazla miktarda suya ihtiyaç duyar.

20 yıllık fıstık ağacı kaç kilo verir?

Antep fıstığı ağacı, her iki yılda bir ortalama 50 kilogram ya da 50 bin fıstık ürün verir.

10 yıllık fıstık ağacı verimi ne kadardır?

Antepfıstığı Ağacının Verimi Orta ölçekli bir verim için 7-10 yıl gerekir. Bu yaşta verim miktarı, ağaç başına 6 ila 10 kg kurutulmuş Antepfıstığı veya 15-25 kg taze Antepfıstığı meyveleri arasında değişmektedir.

Siirt Fıstık Fidanı kaç yılda ürün verir?

Dikkat:Bu ürünümüz açık kök aşılı olup kalitesi yüksek SİİRT fıstığı fidanıdır. Ayrıca bu ürün bakıma göre yaklaşık 2 ile 4 yıl arasında ürün verir.

Fıstık dönüme ne kadar verir?

Türkiye genelinde 440 bin dekarda üretilen yer fıstığının 250 bin dekarı Adana’da yetiştiriliyor. Dönüme ortalama 350 ile 500 kilogram verim alınan fıstıkta Adana, ülke ihtiyacının yüzde 60’ını tek başına karşılıyor.

Yer fıstığı 1 dönüme ne kadar verir?

Yerfıstığı yetiştiriciliğini profesyonel olarak yapan çiftçiler dekara 500-600 kg/da verim elde edebilmektedirler.

Yer fıstığı suyu sever mi?

Yerfıstığı 3 gelişme döneminde fazla miktarda suya ihtiyaç duyar. Yerfıstığı gelişme döneminde en fazla suyu Temmuz ve Ağustos aylarında tüketmektedir. Yerfıstığı tarımında ilk sulama çok önemlidir.

Yer fıstığı sulaması nasıl yapılır?

Yer fıstığı tohumu yağmurlama tekniği ile günde bir defa ya da iki günde bir şekilde sulanmalıdır. Yer fıstığı bitkisi yetiştikten sonra susuzluğunu kendisini belli edebilir. Eğer yaprakların koyu bir renk aldığı görülüyorsa bu yer fıstığının susamış olması anlamına gelir. Yağmurlama tekniği ile sulama yapılmalıdır.

Yer fıstığı kaç günde bir sulanır?

Yer fıstığı tohumu yağmurlama tekniği ile günde bir defa ya da iki günde bir şekilde sulanmalıdır. Yer fıstığı bitkisi yetiştikten sonra susuzluğunu kendisini belli edebilir. Eğer yaprakların koyu bir renk aldığı görülüyorsa bu yer fıstığının susamış olması anlamına gelir.

Yer fıstığına hangi gübre atılır?

Potasyum seviyesi düşük topraklarda dekara % 50 K2O içeren potasyum sülfat gübresinden tabandan 10-12 kg/da uygulanmalıdır. Yerfıstığı bitkisinin gelişimi, verim ve kalitesine kalsiyumun etkisi son derece yüksektir. Yerfıstığı ortalama bir verim ile her yıl topraktan 25-30 kg CaO/da kaldırmaktadır.