Ücret Nedir hukuk?

Ücret kavramı nedir?

Ücret; işgücünün kullanımı karşılığında ödenen bedeldir. Kurum ve organizasyonlar tarafından çalışanlara ödenen maaşlar, primler ve komisyonlar ücret kapsamına girerler. İktisatta kullanılan iki tür ücret kavramı vardır: parasal ücret ve reel ücret.

Ücret alacagi nedir?

Ücret alacakları işçinin o ücreti hak ettiği ayın sonunda talep edilebilir hale gelir. Bunun istisnası yıllık ücretli izin alacağıdır. İşçi çalışırken yıllık izin parasını talep hakkı olmayacağından ancak fesih ile birlikte yıllık izin parası almaya hak kazanır.

Parça başı ücret nedir?

Parça başına çalışma, çalışma zaman dikkate alınmaksızın, yapılan işin parça olarak miktarının esas alındığı hizmet sözleşmesidir. Parça başına çalışmada işçinin belirli bir zaman içinde elde ettiği ücret, bu süre içinde çıkardığı parça ücretlerinin toplamından oluşur.

Ücret nedir çeşitleri nelerdir?

Ücret türleri; asıl ücret, ücret ekleri (ikramiye, prim, komisyon, kardan pay alma), parça başına (akort) ücret ve yüzde yöntemine göre ücret ve bahşişler olarak sıralanabilir.

Ücret Nedir özellikleri?

Buradaki tanımlamaya göre ücret, bir kişinin yaptığı bir iş karşılığında işveren veya üçüncü kişilerce tarafına para ile ödenen tutardır, şeklinde açıklanmaktadır. Yani bu tanıma göre çalışan tarafından bir işin yapıldığı zaman, işin karşılığında alınması gereken bir ödeme olduğu anlaşılmaktadır.

Ücret ne demek TDK?

Ücret TDK nedir? TDK Sözlük Anlamı * İş gücünün karşılığı olan para ve mal. * Kiralanan veya satın alınan bir şey için ödenen para. * Ücretlendirmek işi.

Ücret alacağı hangi ücret üzerinden hesaplanır?

Giydirilmiş ücret, kıdem ve ihbar tazminatı hesabına esas ücrettir. Bunların dışındaki ikramiye, yıllık izin ücreti, hafta tatili, genel tatil, fazla çalışma paraları gibi işçi alacakları asıl ücret (çıplak ücret) üzerinden hesaplanır.

Ücret alacağı nasıl hesaplanır?

Çalışanın işe başlama tarihi esas alınarak iş akdini feshettiği güne kadar bir hesaplama yapılır. Çalışan kaç yıldır aynı iş yerinde çalışıyorsa o süre toplamı ile son aldığı brüt ücret çarpılır. Eğer 1 yıla tamamlanmayan günler varsa o günler için de brüt ücret 30’a bölünerek günlük ücret bulunur.

Parça başı iş ne demek?

Parça Başı Çalışma Nedir? Parça başı çalışma genellikle üretim-imalat, kalite, düşük teknolojili ürünler, elektronik olmayan ürünlerin montajı, tekstil ve ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen aile fertlerinin evde yaptığı işlerdir.

Akort ücreti ne demek?

Akort ücret, parça sayısı, büyüklük, uzunluk, ağırlık gibi birimlere göre saptanır ve belirli bir çalışma dönemine düşen ücret, her birim için saptanan ücretin birim sayısı toplamı ile çarpılması sonucu bulunur.

Ücret sınıflandırması nedir?

Ücret türlerine bakıldığında zamana göre, parça başına, götürü ve yüzdeye göre ödemesi yapılan ücretler temel ücret olarak ödenmektedir. Prim, ikramiye, komisyon ücreti ve kardan pay alma gibi ödemeler ise temel ücrete ek yapılan ücretler şeklinde tanımlanmaktadır.

Verime göre ücret nedir?

Bu yöntem, işçinin işyerinde geçirdiği zamandan bağımsız olarak, belirlenen ölçüm metotlarına bağlı olarak ortaya konulan verimi dikkate alarak, ücretinin belirlenmesi şeklinde tanımlanabilir.

Ücret Nedir ücretin unsurları nelerdir?

Ücret, işverene tabi ve belirli bir işyerine bağlı olarak çalışanlara hizmet karşılığı verilen para ve ayınlar (hizmet karşılığının mal olarak verilmesi) ile sağlanan ve para ile temsil edilebilen (konut, araç sağlanması vb.)

Ücret ekleri nedir?

Asıl ücret, çıplak ücret, temel ücret gibi değişik adlar verilen bu üc¬retin dışında, işçiye ikramiye, prim, komisyon, kar payı gibi ödemelerle, sosyal yardım niteliğindeki yemek, taşıt, giyim, yakacak, konut ve ben¬zeri parasal veya para ile ölçülebilen yararlara “ücret ekleri” denilmekte¬dir.

Türkçede fiyat ne demek?

Fiyat kelimesi Türkçe‘de “karşılık olarak ödenen, ödeme” anlamına gelir.