Zbk hangi illeri kapsar?

Zbk hangi bölgede?

Zonguldak, Bartın, Karabük Projesi (ZBK) Devlet Planlama Teşkilatı tarafından oluşturulan bu proje, 1997 yılında hayata geçmiştir. Projede yer alan iller yer alt kaynakları bakımından oldukça zengindir. Bu sebeple bölgede sanayi sektörü gelişmiştir. Bu bölgede temel geçim kaynağı madenciliktir.

Yeşilırmak projesinde hangi iller var?

Yeşilırmak Havza Gelişim Projesi; Amasya, Tokat, Samsun, Çorum İllerini içine alan ve Türkiye’nin kalkınmışlık çizgisinin altında kalan bu bölgenin topyekün planlı bir kalkınma çizgisine ulaştırılması hedeflenerek hazırlanmış bir “bölgesel kalkınma modeli”dir.

Dokap illeri ne demek?

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7 Eylül 2016 tarihli ve 2016/9140 sayılı kararnameye göre Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon illerinden oluşan DOKAP BKİ görev alanına bundan sonra Tokat ili de ilave edilerek il sayısı dokuza ulaştı.

Dokap ne demek?

DOKAP – Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı

Zbk amacı nedir?

Zonguldak-Bartın-Karabük (ZBK) Bölgesel Gelişme Projesinin amacı; Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde, Türkiye Taş Kömürü ve Karabük Demir Çelik İşletmelerinin özelleştirilmesi ile ortaya çıkacak ekonomik ve Page 6 S. Görmüş, M. Artar Bartın Orman Fakültesi Dergisi 76 sosyal sonuçların değerlendirilmesi ve özel …

Zbk Projesi amacı nedir?

Zonguldak Bartın Karabük Projesi; kömüre ve çeliğe dayalı sanayiye olan bağımlılığı azaltarak yeni iş sahaları oluşturmak için hazırlanan bir projedir. Projeyi kapsamındaki iller, taş kömürü ve yer altı kaynakları bakımından zengindir. Buna bağlı olarak demir-çelik sanayisi gelişmiştir.

DAP kaç ili kapsar?

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının interlantınta 14 il (Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van) bulunmakta olup, merkez teşkilatı Erzurum’dur.

Bölgesel kalkınma projeleri hangi iller?

Türkiye’de Bölgesel Kalkınma Planı Yapılan Bölgeler. Proje alanı Fırat ve Dicle havzaları ile yukarı Mezopotamya ovalarında yer alan 9 ili kapsamaktadır. Bu iller Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak olarak belirlenmiştir.

Dokap destekleri nelerdir?

Proje uygulama süresi 2019-2023 yılları arasında olup, 10-50 baş arası kurulu büyükbaş ve 100-200 baş arası kurulu küçükbaş hayvan işletmelerine damızlık erkek materyal (boğa, koç ve teke), yeni ahır/ağıl yapımı ve ahır/ağıl tadilatları ve makine alet-ekipman alımları konularında hibe desteği sağlamaktadır.

DAP projesinin amacı nedir?

Doğu Anadolu Projesi (DAP)’ nin genel amacı; uygulandığı illerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasını hızlandırmaktır.

Dokap dersi ne demek?

japonlar tarafından dpt eşgüdümünde 2000 yılında projelendiren programdır. amacı, bölgesel gelişme sağlayarak nüfusun dışarıya gitmesini engellemek.

Dokap nereye bağlı?

Bölgesel gelişmeye hizmet eden önemli kurumlarımızdan birisi olan Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon illerini kapsayan bölgede kalkınmaya yönelik tüm uygulamaları yerinde koordine etmektedir.

Zbk ne anlama gelir?

zonguldak bartın karabük projesinin kısaltmasıdır. bölgedeki demir ve taş kömürü işletmelerinden alınan verimin arttırılması için hazırlanmıştır.

GAP projesinin amaçları nelerdir?

Genel Kalkınma Hedefleri Kırsal alandaki verimliliği ve istihdam olanaklarını artırmak, Bölge’deki büyük kentlerin nüfus emme kapasitesini artırmak, Bölge kaynaklarının etkin kullanımı yoluyla ekonomik büyüme, sosyal istikrar ve ihracatın teşviki gibi ulusal amaçlara katkıda bulunmaktır.

Zbk nin açılımı nedir?

zonguldak bartın karabük projesinin kısaltmasıdır. bölgedeki demir ve taş kömürü işletmelerinden alınan verimin arttırılması için hazırlanmıştır.