Tolere nin anlamı ne?

Tolere etmek ne demek TDK?

TDK Sözlük Anlamı TDK‘da yer alan tolere etmek kelimesi hoş görmek ve tahammül etmek anlamındadır.

Tolere edemiyor ne demek?

Tolere etmek” ifadesi birçok insan tarafından kullanılmaktadır. Yazılı veya sözlü dilde kullanılan “tolere etmek” ifadesi birini hoşgörmek, tahammül etmek, kusurunu görmezden gelmek anlamına gelmektedir.

Tolere kelimesi nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tolore şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Tolere şeklinde olmalıdır.

Tolere edilebilir nedir?

Tolerable; Katlanılabilir, dayanılabilir anlamlarına gelir. Toleran; Hoşgörülü, dayanıklı anlamına gelir. Tolerans; Hoşgörü, dayanç anlamına gelir. Tolere etmek kavramı pek çok alanda kullanılır.

Kompanse etmek ne demek TDK?

Kompanse etmek, ‘Dengelemek, yerine doldurmak ya da karşılamak’ şeklinde ifade edilmekte ve değerlendirilmektedir. Herhangi bir durum ya da konu ile beraber olay karşısında bunu dengelemek şeklinde anlatmak mümkün.

Süspanse etmek ne demek?

Sübvanse etmek kelime anlamı ise bir kurumu ya da kişiyi desteklemek, kalkındırmaya çalışmak anlamında kullanılır. Örneğin; Hayvancılık sektörü devlet tarafından sübvanse edilmektedir. Bu örnek cümlede kalkındırma ve destekleme anlamlarında kullanılmaktadır.

Lebalep ne demek?

Lebâleb, kelimesi Farsça “Ağzına kadar dolu” anlamına karşılık gelmektedir. Farsça dudak anlamındaki “leb” kelimesinden türemiştir. Osmanlıca divanlarda sık sık kullanıldığı görülür.

Hoş görmek nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Hoş görü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hoşgörü şeklinde olmalıdır.

Kompanse nedir ne demek?

Kompanse etmek, ‘Dengelemek, yerine doldurmak ya da karşılamak’ şeklinde ifade edilmekte ve değerlendirilmektedir.

Aktiviteyi tolere etmek ne demek?

Aktivite intoleransı, kişinin günlük aktivitelerini yerine getirmesi için gereken seviyede fizyolojik ya da psikolojik enerjiyi sağlayamama durumudur.

Kompanze edilmek ne demek?

Kompanse etmek, ‘Dengelemek, yerine doldurmak ya da karşılamak’ şeklinde ifade edilmekte ve değerlendirilmektedir.

Kompanzasyon etmek ne demek?

İşte aktif gücün maksimum hale getirilip, güç faktörünün düzeltilmesi ve verimin en büyük halini alması işlemine kompanzasyon denir. Uygulamada fabrikalar, elektrik makineleri, iş makineleri ve motorlar endüktif çalıştıklarından bağlandıkları şebekeye reaktif güç verirler.

Sübvanse etme nedir?

sıf. (Sübvansiyon’dan Türkçe’de türetilmiştir) (Devletin bir iş kolunun gelişmesini) Para yardımı, vergi indirimi gibi şeylerle desteklemesi anlamına gelen sübvanse etmek söyleyişinde geçer.

Sübvanse ödemesi nedir?

Sübvanse ödemesi nedir? Sübvansiyon Nedir Fransızca subvention (yardım; devletçe yapılan para yardımı, para desteği). Türk dil kurumu sübvansiyon kelimesi için teklif ettiği karşılık: Destekleme. Örneğin : Ülkenin bazı ürünlerine dünya pazarlarında rekabet imkânı sağlamak için ihracat desteklemeleri yapılıyor.

Lebaleb doldurmak ne demek?

Lebaleb kelimesi “tıklım tıklım”, “ağzına değin dolmuş” demektir.