Tens Fizik Tedavi Nedir?

TENS nasıl uygulanır FTR?

TENS tedavisi küçük, taşınabilir ve genelde pille çalışan cihazlar aracılığı ile uygulanmaktadır. TENS cihazları son derece güvenlidirler, uygulama deriye yapıştırılmış elektrotlar vasıtası ile cilt yüzeyine yakın sinir dokusunun çok düşük şiddetli elektrik akımları ile uyarılmasından ibarettir.

TENS cihazı günde kaç dakika kullanılmalı?

Tolu, tens uygulamasında izlenilecek adımlara ilişkin, “Uygulama genellikle ağrılı bölgenin tam üzerine ya da yakın bölgelere yapıştırılan elektrotlar ile günde 2-3 defa 20-30 dakikalık seanslar halinde yapılır.

TENS tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?

TENS: Frekansı 1-150 Hz. olan alçak frekanslı akımdır….Genel Endikasyonları:

  • Akut kas iskelet travması (ödem ve hemoraji engeller, analjezi sağlar)
  • Kas spazmı ve spastisite.
  • Ağrı
  • Lokal ve sistemik metabolizmayı yavaşlatmak.
  • Yanıklar.
  • Enflamatuvar eklemlere.
  • Akut bursitis.
  • Sinovit.

TENS ne amaçla kullanılır?

TENS‘in amacı elektrotlar aracılığıyla deriyi hasara uğratmadan deri altındaki sinir liflerini kontrollü şekilde uyararak ağrı kontrolünü sağlamaktır.

Elektroterapi tens nedir?

Tens Nedir? anlamına gelir. Bu, küçük elektrotların deriye yerleştirildiği ve düşük yoğunluklu, hızlı elektriksel darbeler uygulayan bir ağrı yönetimi tekniğidir. elektroterapi yöntemidir.

Elektroterapi nedir nasıl uygulanır?

Uygulamanın gerçekleşeceği bölgeye elektrot ucu yerleştirilir daha sonra bu uçlar yapıştırılır. Az miktarda elektrik şoku verilerek incelme sağlanır. Elektroterapi aynı zamanda vücudun pek çok noktasında görülen kas ve eklem ağrılarını gidermek amacıyla da kullanılır.

TENS cihazı kalbe zararlı mı?

“Boynun ön bölümüne, göz üzerine, göğüs kafesi ve kalbin yakınına, variköz damarlar ile açık yara üzerine elektrot uygulaması kesinlikle yapılmamalı. Ayrıca hamileler, kalp pili ya da beyin pili olan hastalar ile epilepsi ve kalpte ritim problemi olan hastaların da tens cihazını kullanması sakıncalı.

TENS cihazı kas geliştirir mi?

Tens cihazı kullanıyosanız kas gelişimi beklemeyin çünkü tens cihazı ağrı giderici özelliğe sahiptir sadece stimülatör özelliği olan cihazlar kas gelişimi yapar veya bu iki özelliği veya buna benzer bi kaç özelliğide bir arada bulunduran cihazlar da mevcuttur…

TENS hangi hastalıklarda nasıl kullanılır?

-Çeşitli hastalıklarda ağrının tedavisinde kullanılır; -Kronik ağrılar, -Bel ağrısı, -Artrit, -Doğum ağrısı, -Sırt ağrısı, -Cerrahi ağrı, -Migren, -Nöropatik ağrı, -Menstrüel ağrı, -Baş ağrısı, -Romatizmal ağrılar vb.

Hot Pack hangi hastalıklarda kullanılır?

HP Endikasyonları

  • ♦Kas spazmları
  • ♦Artritler.
  • ♦Bel ve boyun ağrılı
  • ♦Konnektif doku yaralanmaları
  • ♦Eklem sertlikleri.
  • ♦Kronik ağrı ♦Romatizmal hastalıklar.
  • ♦ Metabolizma hızının arttırılması gereken durumlarda kullanılabilir.

3 Haz 2019

TENS hangi durumlarda kullanılmaz?

%2-3 kişide kullanılan pedler allerji yapabilir; bu durumda allerji yapmayacak özellikte pedler kullanılabilir. Vücudunda kalp pili ya da başka tip bir tıbbi implantı olan kişilerde TENS kullanılmaz. Hamilelikte karın üzerine uygulanmaz. Epilepsi ve kalp yetmezliğinde doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Fizik tedavi elektroterapi ne ise yarar?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında kullanılan elektroterapi eklem ağrılarını gidermek için kullanıldığı gibi felçli hastalarda da yeniden bir hareket ya da kıvılcım ortaya çıkarmak amacıyla bu yöntem kullanılır. Elektroterapi elektrik akımının kas-iskelet sistemine uygulanmasına denir.

Elektrik stimülasyonu ne demek?

Elektrik stimülasyonu, pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabilen bir fizik tedavi yöntemidir. Bu tedavide; cilt üzerine yerleştirilen elektrotlar vasıtasıyla verilen zayıf şiddetteki elektrik akımları ile sinir ve kas gibi dokular uyarılır.

Elektroterapi nerede kullanılır?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında kullanılan elektroterapi eklem ağrılarını gidermek için kullanıldığı gibi felçli hastalarda da yeniden bir hareket ya da kıvılcım ortaya çıkarmak amacıyla bu yöntem kullanılır. Elektroterapi elektrik akımının kas-iskelet sistemine uygulanmasına denir.

Fizik tedavi elektroterapi ne işe yarar?

Elektroterapi uygulamasının amacı, ağrıyı ve kas güçsüzlüğünü ortadan kaldırmak, vücut işlevlerini iyileştirmektir. Bunun için farklı ve değişik frekanslarda elektrik akımları kullanılır.