Yeşilay’ın amacı ve görevleri nelerdir?

Yeşilay nedir görevleri nelerdir?

Yeşilay, ülkemizdeki önemli teşkilatlanmalardan biridir. Ülkemizde yaşayan başta gençler ve tüm halkı alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklardan koruyan, kurtaran ve bunlara karşı eğiten bir kurumdur. Bu kötü alışkanlıklarla mücadele eden herkese yardımcı olmaktadır.

Yeşilay’ın görevleri nelerdir maddeler halinde?

YEŞİLAYIN GÖREVLERİ Yıllar geçtikte Yeşilay çalışma alanlarına sigara, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlığını da ekledi. Şu an bağımlılık alanında önleme, koruma çalışmaları yapılıyor, projeler üretip uygulanıyor, bunun yanı sıra bağımlıları hayata kazandırmak için rehabilitasyon desteği veriliyor.

Yeşilay’ın amacı nedir?

Yeşilayın amacı, bağımlılık doğurucu risk faktörlerine karşı insan sağlığının korunması ve insan onuruna saygı duyulmasının sağlanmasıdır. Yeşilay tüm çalışmalarında insanlar arasında karşılıklı anlayışı, kardeşliği, dostluğu, işbirliğini ve kalıcı barışı destekler.

Yeşilay ne zaman kuruldu görevleri nelerdir?

Yeşilay, işgal güçlerinin toplumumuzda alkol ve uyuşturucu madde yaymasını ve işgalle mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek için dönemin Şeyhülislam İbrahim Haydarizade himayesinde kurulmuştur. 5 Mart 1920 tarihinde Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle “Hilal-i Ahdar” adıyla İstanbul’ …

Yeşilay nelerle mücadele eder?

Cemiyet, yurdumuzda ahlâkî ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde; tütün(sigara), alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, …

Yeşilay’ın anlamı nedir?

Bağımlılıklarla Asırlık Mücadele “Hilal-i Ahdar” ismi daha sonra “Yeşil Hilal” ve “Yeşilay” olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü’nün Başbakanlığında, Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay‘a “Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü” verilmiştir.

Kızılay Yeşilay Kulübü ne yapar?

duYeşilay (Hilal-i Ahdar); sigara, içki ve uyuşturucu maddelerin tüketimini devlet organları ile işbirliği yaparak en aza indirmek ve sağlıklı bir neslin ve toplumun oluşmasına zemin hazırlamak için kurulmuş sivil toplum kuruluşudur.

Yeşilay Haftası ile ilgili neler yapılabilir?

Yeşilay Haftası nedir, etkinlikleri nelerdir? Toplumu bilinçlendirme haftası olarak nitelendirilen bu haftada öğrenciler kısa, uzun ve en güzel şiirleri okumak için kürsüye çıkar. Yeşilay Haftası‘na özel, okullarda şiirler okunur, panolar hazırlanır ve çeşitli etkinliklerle kutlama programları yapılır.

Amatem amaçları ve çalışmaları nelerdir?

Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Araştırma Merkezi (AMATEM), 1983 yılında kurulmuş olan bir tedavi merkezidir. AMATEM‘in genel amacı ileri düzeyde alkol bağımlılığı olanların ve uyuşturucu madde veya reçeteli satılması gereken ilaçların bağımlısı olmuş kişilerin tedavi edildiği merkezin adıdır.

Yeşilay’ın temel ilkeleri nelerdir?

Yeşilay, uluslararası kurumsal yönetim ana ilkeleri olan ve aşağıda belirtilen prensiplere bağlı kalarak etik değerler çerçevesinde hizmet sunar:

  • Gönüllü Profesyonellik. …
  • Etkin yönetim. …
  • Şeffaflık. …
  • Hesap Verebilirlik. …
  • Sorumluluk. …
  • Adalet ve Eşitlik. …
  • Sağlıklı Çalışma.

Yeşilay ilk ne zaman kuruldu?

YEŞİLAY TARİHÇESİ Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur. Yeşilay‘ın kurulduğu 1 – 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.

Yeşilay’ın ne zaman kuruldu?

1920, İstanbul, TürkiyeYeşilay / Kuruluş tarihi

Bağımlılıkla mücadele eden kuruluşlar nelerdir?

  • KISALTMALAR.
  • AÇSHB.
  • : Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
  • AMATEM.
  • : Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi.
  • ASDEP.
  • : Aile Sosyal Destek Programı
  • ASPB.

Yeşilay deyince aklımıza ne gelir?

Cemiyet, yurdumuzda ahlâkî ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde; tütün(sigara), alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, …

Yeşilay niye bu tarih?

Bağımlılıklarla Asırlık Mücadele Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur. Yeşilay‘ın kurulduğu 1 – 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.