Yeşilay’ın açılımı nedir?

Yeşilay ne anlamına gelir?

Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.

Yeşilay hangi alanda faaliyet gösterir?

Yeşilay, başta tütün(sigara), alkol ve madde bağımlılıkları olmak üzere her türlü bağımlılık doğurucu faktör ve sürece karşı kurumsal kapasitesi oranında önleyici mücadele programları oluşturan; oluşmuş bağımlılıklarla ilgili olarak ise kamu ve sivil toplumun sahip olduğu terapi ve tedavi hizmetlerinin etkin şekilde …

Yeşilay nedir ne amaçla kurulmuştur?

Cemiyet, yurdumuzda ahlâkî ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde; tütün(sigara), alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, …

Kızılay ve Yeşilay ne demektir?

Yeşilay ve Kızılay iki kardeş kuruluş” Kamu yararına çalışan iki kuruluşun güçlerini daha sağlıklı bir toplum için birleştirdiğini belirten Yeşilay Başkanı Öztürk, “Yeşilay ve Kızılay ülkemizin en eski iki sivil toplum örgütüdür.

Yeşilay nedir neden kutlanır?

YEŞİLAY HAFTASI Yeşilay Haftası; Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulduğu için Mart’ın ilk haftası, 1-7 Mart’ta kutlanan haftadır. Yeşilay Haftası‘nda alkollü içkilerin, sigaranın, alkolün, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır. Bu sayede toplum bu konuda bilinçlendirilmeye çalışılır.

Yeşilay niye bu tarih?

Bağımlılıklarla Asırlık Mücadele Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur. Yeşilay‘ın kurulduğu 1 – 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.

Yeşilayın faaliyet alanları nelerdir?

Etkinlikler ve Önemli Günler

  • 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü DETAYLI BİLGİ
  • 1-7 Mart Yeşilay Haftası DETAYLI BİLGİ
  • 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü DETAYLI BİLGİ
  • Yeşilay Bisiklet Turu. DETAYLI BİLGİ
  • 26 Haziran Uyuşturucu İle Mücadele Günü DETAYLI BİLGİ
  • 27 Kasım Dünya Kartpostal Günü DETAYLI BİLGİ

Yeşilay’ın temel ilkeleri nelerdir?

Yeşilay, uluslararası kurumsal yönetim ana ilkeleri olan ve aşağıda belirtilen prensiplere bağlı kalarak etik değerler çerçevesinde hizmet sunar:

  • Gönüllü Profesyonellik. …
  • Etkin yönetim. …
  • Şeffaflık. …
  • Hesap Verebilirlik. …
  • Sorumluluk. …
  • Adalet ve Eşitlik. …
  • Sağlıklı Çalışma.

Yeşilayın kurucusu kimdir?

Bağımlılıklarla Asırlık Mücadele Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur. Yeşilay‘ın kurulduğu 1 – 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.

Yesilayin kurucusu kimdir?

Mazhar Osman UsmanYeşilay / Kurucusu

Yeşilayın telefon numarası nedir?

Yeşilay Danışmanlık Merkezi: Bilgi ve randevu için 115 yada 444 79 75 telefon numaralarından ulaşabilirsiniz.

Yeşilay Haftası ile ilgili neler yapılabilir?

Yeşilay Haftası nedir, etkinlikleri nelerdir? Toplumu bilinçlendirme haftası olarak nitelendirilen bu haftada öğrenciler kısa, uzun ve en güzel şiirleri okumak için kürsüye çıkar. Yeşilay Haftası‘na özel, okullarda şiirler okunur, panolar hazırlanır ve çeşitli etkinliklerle kutlama programları yapılır.

Hilali Ahdar kim kurdu?

Bağımlılıklarla Asırlık Mücadele Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur. Yeşilay’ın kurulduğu 1 – 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.

Yeşilayın başında kim var?

Yeşilay Genel Başkanlığına Prof. Dr. Mücahit Öztürk seçildi | Yeşilay.

Fatih kıcır kimdir?

Yeşilay Sakarya Şubesi’nin kurucu başkanı Fatih Kıcır, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkez Yönetim Kurulu listesinde yer aldı. Abone Ol: Yeşilay Sakarya Şubesi’nin kurucu başkanı olarak görev yapan Fatih Kıcır, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkez Yönetim Kurulu’na seçildi.