Sistem kelimesinin anlamı nedir?

Sistem sözlük anlamı nedir kısaca?

Sistem kavramının farklı tanımları yapılmıştır. Genel olarak düzenli bir biçimde birbirini etkileyen ve birbirine bağlı birimlerden, değişik bölümlerden oluşan ve genel bir plana göre kurulan, belirli bir sonuca ulaşmak için amaca yönelmiş bir bütündür.

Sistem Türkçe kelime mi?

Sistem kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Sistem kelimesi Fransızca kökenlidir.

Sistem etmek ne demek?

Sistem nedir sorusunun bir başka yanıtı ise şu şekildedir; sistem, ortak bir hedefi gerçekleştirmek yahut başarmak gayesi doğrultusunda bir araya getirilen, ortak özelliklere sahip olan, birbiriyle etkileşimli parçaların bütününe verilen addır.

Fistan elbise ne demek?

Tek parçadan oluşan ve genelde çiçek desenleriyle süslenmiş kadın kıyafetlerine fistan denir. İskoçya’da erkeklerin giydiği yöresel etekler için de aynı kelime kullanılır.

Eski dilde sistem ne demek?

manzume / manzûme / منظومه Sıra, dizi. Sistem.

Fifteen ne kadar?

“on beş” cümle içinde nasıl kullanılır.

Sistemin kökü nedir?

Fransızca système “birçok unsurdan oluşan düzen” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Yunanca sýstēma σύστημα “”bir arada duruş”, birçok unsurdan oluşan düzen” sözcüğünden alıntıdır. … (NOT: Yunanca sözcük Eski Yunanca ʰistēmi, stā- ἵστημι, στα- “durmak” fiilinden +ma sonekiyle türetilmiştir.

Sistematik anlam nedir?

Sistematik kelimesinin farklı anlamları: Bilimsel sınıflandırma veya biyolojik sınıflandırma. Yöntemli, sistemli, düzenli.

3 sistem ne demek?

Sistem 3, spor şans oyunlarında en az 4 maç içeriğini kapsar. En az sayıda 4 maç olarak oynanmaktadır. Bu maçların yanında eklenen diğer maçların tamamının en az bahis sayısı 3 olması gerekir. Sistem 3 uygulaması ile şans oyunu gerçekleştirildiğinde kuponda yer alan en az 3 maçın tahmininin tutması gerekir.

Felsefe sistem nedir?

Sistem nedir? (Felsefe) Bütün ile onun parçaları arasındaki diyalektik ilişki, bütünün kendi parçalarının bir toplamı olduğunu, ancak davranış tarzı ve durumu bakımından, nitelikçe yeni, kendine özgü yasal düzenliliklere tabi olduğu için basitçe bir toplama indirgenemeyeceğini söyler.

Basma fistan ne demek?

Basma da fistan giyemem’ sözleriyle fabrikasıyla Cumhuriyet’in ilk yıllarının simgesi olan ve halkın çok sevdiği basma kumaşına ve fistan elbiselere gönderme yapıldı.

Basma da fistan ne demek?

rumca kökenli kelime. plili etek. kilt gibi. tabii burada şair basmadan derken basma kumaşı kastetmiş diyoruz, yoksa işi fiile vurursak türkü amacindan hayli sapar, böyle nahoş nahoş bir hal alır..

Sistem osmanlica ne demek?

manzume / manzûme / منظومه Sıra, dizi. Sistem.

2 3 sistem ne demek?

Sistem 2 3 en az 4 maç eklenerek oynanır. 4 adet maçtan daha fazla maç da eklenebilir. Tutma olasılığı yüksek görülen maçlar sistem 2 3 oynanarak seçilir. 2 adet tutması banko olan maç seçildiğinde bu 2 adet maçın tutması gerekir. Diğer eklenen maçlardan da en az 2 tanesinin tahminlerinin tutması gerekir.

Ingilizce’de 50 ne demektir?

Sayıyı yazarken rakamların arasına “-” işaretini koyarız. 50 “Fifty” demektir. 51 (fifty-one) demek için önce 50 (fifty), sonra 1 (one) dememiz gerekir.