Atakumda kaç köy var?

Samsunda kaç tane köy var?

Samsun‘a bağlı 18 ilçe, bu ilçelere bağlı 23 belde ve 942 köy bulunmaktadır. Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy ilçeleri Samsun büyükşehir belediyesi kapsamındadır.

Samsun Atakum kaç mahalle var?

ATAKUM MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, SAMSUN

İLÇE ADI ATAKUM MAHALLE SAYISI ATAKUM KÖY SAYISI
ATAKUM 56 0

Atakum ismi nereden gelir?

Atakum‘un eski ismi, Matasyon, bölgenin o zamanların Mısır asıllı meşhur Ermeni tütün tüccarları Matossian’lara ait olmasından geliyor. Bölge Matossian’ın bahçesi olarak biliniyordu. Osmanlı döneminde Atakum arazileri Mısırlı Ermenilerden olan Matossian ( Matosyan ) ailesine aitti.

Samsun Atakum hangi ilçe?

Atakum, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir merkez ilçedir. Atakum 43 yeni ilçe öngören yasa tasarısı kapsamında ilçe olmuştur.

Samsun Asarcık kaç köyü var?

Toplam 28 köy bulunmaktadır. Asarcık Köyleri haritası için köy isimlerine tıklayınız.

Samsun 56 lar hangi ilçede?

ilkadım ilçesi sınırlarındadır. samsun‘un en merkezi yeridir denilebilir, çoğu sosyalleşme yerine buradan yürüyerek gitmek mümkündür.

Samsun ilkadım kaç mahalle var?

İlkadım ilçesinde toplam 61 mahalle bulundu.

Samsun ilçeleri nelerdir?

Alaçam, 19 Mayıs, Asarcık, Atakum, Ayvacık, Bafra, Canik, Çarşamba, Havza, Ladik, İlkadım, Kavak, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü, Yakakent Samsunun ilçeleri arasında yer alır.

Atakum Kent Meydanı nerede?

Türkiş mevkiinde, Seyfi Demirsoy İlkokulunun yanındaki 15 bin metrekarelik alanda yapımını sürdürdüğümüz Atakum Kent Meydanı, ilçemizin prestijini artıracak. Kent ve doğa yaşamının birleştiği, güzel bir meydan olacak olan Atakum Kent Meydanımız, Samsun Cumhuriyet Meydanından 1,5 kat daha büyük olacak.

Atakumda denize girilir mi?

Samsun şehir merkezinde bulunan liman nedeni ile denize orada giremeyen bölge halkı, Atakum plajlarına akın etmektedir. Sahil şeridi boyunca Atakum’da, çok sayıda farklı ve mavi bayrak sertifikalı plaj bulunmaktadır.

Samsun Atakent hangi ilçeye bağlı?

Atakent Belediyesi 41.343475 enlem ve 36.244522 boylamda yer almaktadır. Atakum ilçesine bağlıdır. Atakent Belediyesi haritası Samsun ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.

Kavak kaç köyü var?

Toplam 86 köy bulunmaktadır.

Vezirköprü nasıl bir yer?

Asarcık, Samsun’un 44 km. güneyinde yer alan küçük bir ilçedir. … Asarcık merkezi ve diğer köylerin yerleşmiş olduğu alan ise küçük düzlük ve tepeciklerden oluşmaktadır. Bu bölge bir hisarı andırdığından Hisarcık adı verilmiştir. Zamanla Hisarcık ASARCIK olarak değiştirilmiştir.

Samsun 56 lar ismi nereden gelir?

56lar caddesi olarak geçen caddenin adı istiklal caddesidir. 56lar semt olarak geçmektedir.isminide yaklaşık olarak 56lar semtinde 20 yıl öncesi adı geçen semtte 2 katlı 56 adet bahçeli evler bulunmakta idi ve ismini buradan almaktadır.

Samsun’un merkezi neresidir?

İlkadım (317.000 – merkez ilçe)