Seyahat izin belgesi kimler için gerekli?

Seyahat izin belgesi hangi durumlarda verilir?

– Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler. – Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler. – Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar.

Kimlerin seyahat izin belgesi almasına gerek yok?

Yeni düzenlemeler dahilinde 65 yaş üstü vatandaşların düşük ve orta riskli şehirler arasında yolculuk yapmak için seyahat izin belgesi almalarına gerek yok. Ancak yüksek ve çok yüksek risk grubu dahilindeki şehirler söz konusu olduğunda 65 yaş üstü vatandaşlar için bu belgeyi almak zorunlu.

Seyahat izin belgesi almak şart mı?

– Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmeleri yeterli olacaktır.

Iller arası seyahat izni kimlere verilir?

“- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar. – Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar.

Şehir dışına çıkmak için ne gerekli?

Şehirler arası seyahat yapılması için İçişleri Bakanlığı tarafından adına ‘yol izni’ de denilen seyahat izin belgesi almak gerekiyor. Şehir dışı yol izin belgesi E Devlet sorgulama ekranı ile ALO 199 hattı seyahat izin belgesi almak için gerekli olan adımlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Seyahat izin belgesi yoksa ne olur?

Seyahat İzin Belgeleri tek gidiş için 36 saate kadar, gidiş geliş için ise 72 saate kadar geçerli olacaktır. Seyahat izin belgesi olmadan seyahat edenlere 3 bin 150 lira idari ceza kesilecek.

Kendi aracımla seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor.

Otobüs yolculuğu için izin gerekli mi?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirler arası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek, şehirler arası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmeleri yeterli olacaktır.

Seyahat izin belgesine gerek var mı?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alınması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edileceğinin bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz edilmesi yeterli olacaktır.

Seyahat izni herkese veriliyor mu?

Genelgeye göre sokağa çıkma yasağının bulunduğu hafta içi (21:00 – 05:00 arası) ve hafta sonu (cuma günü 21:00’den başlayıp pazartesi sabah 05:00 aralığını kapsayan süre) şehirler arası yolculuk yapmak isteyen herkesin seyahat izin belgesi alması gerekiyor.

Izin belgesini kimler alabilir?

Çalışma izin belgesi İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen istisna grupları içinde yer alan kişiler alabilir. Yani tam kapanmada sokağa çıkma yasağından muaf olanlar, Ayrıca tam kapanma döneminde işlerine devam etmek zorunda olanlar çalışma izin belgesi alabilir.

Baska sehire gitmek icin nasil izin alinir?

Seyahat İzin Belgesi ALO 199 Vefa Sosyal destek hattından ya da e-Devlet üzerinden alınabilir. E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e – Başvuru” kısmına giriliyor.

Ilçe dışına çıkmak için nereden izin alınır?

Seyahat izin belgeleri İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden T.C. kimlik numarası bilgileri ile alınıyor. Başvurusu onaylananlar doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor.

Şehirler arası yolculukta aşı şart mı?

Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunacak.

Şehirlerarası seyahat için ne gerekli?

Şehirler arası seyahat yapılması için İçişleri Bakanlığı tarafından adına ‘yol izni’ de denilen seyahat izin belgesi almak gerekiyor. Şehir dışı yol izin belgesi E Devlet sorgulama ekranı ile ALO 199 hattı seyahat izin belgesi almak için gerekli olan adımlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.