Samsunda hava alanı var mı?

Samsun’da hava alanı nerede?

Samsun Çarşamba Havalimanı kent merkezine 19 km uzaklıkta. Havaalanı ulaşımı taksi, yolcu servisleri, Havaş ve araç kiralama seçenekleri ile sağlanıyor.

Samsun uçak seferleri nerelere var?

Samsun Çarşamba Havalimanından karşılıklı olarak İstanbul ve Ankara’ya haftanın her günü, hafta içi 5 gün İzmir’e, Çarşamba ve Cumartesi günleri Antalya’ya, Pazartesi ve Perşembe günleri Bursa’ya uçuş seferleri yapılmaktadır. Ayrıca, Almanya’ya Pazartesi günü direk uçuş seferi yapılmaktadır.

Samsunda hangi havaalanı var?

Samsun Çarşamba Havalimanı (IATA: SZF, ICAO: LTFH) Samsun‘un Çarşamba ilçesinde yer alan sivil kategorideki havalimanıdır.

Samsun Havalimanı içinde neler var?

Terminal binasının toplam alanı 11.500 m²’dir. Samsun Havalimanı İç hatlar terminali yıllık 1.5 milyon, dış hatlar terminali 500 bin yolcu kapasitesine sahiptir. Terminal içerisinde büfe, restaurant, cafe-bar, araç kiralama ofisleri , sabit telefon makinaları ve bankamatikler bulunmaktadır.

Samsun’da kac tane havalimani var?

Şu an Samsun‘da “dünyada üzerine toplu konut yapılan ilk ve tek havaalanı” olan eski pisti saymazsak açık 2 havaalanımız var. Bunlardan uluslararası olan Samsun Çarşamba Havalimanı ve 19 Mayıs ilçesinde bulunan ve OMÜ’ye ait eğitim amaçlı kullanılan havaalanı.

Istanbul’dan Samsun’a uçak var mı?

İstanbuldan Samsun’a Türk Hava Yolları tarafından günde ortalama altı uçuş gerçekleştiriliyor. Bu seferlerin büyük kısmı İstanbul Havalimanı’ndan (IST) olmakla beraber birkaç tanesi de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan (SAW) hareket ile gerçekleştiriliyor.

Istanbul Samsun uçak bileti kaç TL?

İstanbul Samsun Uçak Bileti Bilgileri

Kalkış Havalimanları: Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul Havalimanı
Varış Havalimanı: Çarşamba Havalimanı
En Ucuz Bilet Fiyatı: 329,99 TL
En Sık Uçan Havayolu: Pegasus
En Kısa Uçuş Süresi: 1 sa 20 dk

Samsun Merkez Havaalanı arası kaç km?

Samsun Çarşamba Havalimanı, şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Samsunda kaç tane havaalanı var?

Şu an Samsun‘da “dünyada üzerine toplu konut yapılan ilk ve tek havaalanı” olan eski pisti saymazsak açık 2 havaalanımız var. Bunlardan uluslararası olan Samsun Çarşamba Havalimanı ve 19 Mayıs ilçesinde bulunan ve OMÜ’ye ait eğitim amaçlı kullanılan havaalanı.

Adana Samsun Uçak var mı?

AdanaSamsun rotasında uçuşu bulunan en popüler 3 havayolu şirketi: Türk Hava Yolları, Pegasus ve AnadoluJet.

Samsun Havalimanı nasıl gidilir?

Ordu, Fatsa ve Ünye otogarlarından Samsun Çarşamba Havalimanı‘na HAVAŞ servis otobüsleriyle doğrudan gidebilmek mümkündür. Ordu Otogarından hareket eden HAVAŞ otobüsleri Fatsa ve Ünye Otogarlarına uğrayıp havalimanı yolcularını aldıktan sonra Samsun Havalimanı‘na gitmektedir.

Samsun Havalimanı Uluslararası mı?

Samsun-Çarşamba Uluslararası Havalimanı‘ndan Ağustos Ayında 142 bin 449 Yolcu Hizmet Aldı’ Valimiz Sayın Osman Kaymak, Samsun Çarşamba Uluslararası Havalimanı Ağustos ayı iç-dış hat yolcu trafiği, iniş-kalkış yapan uçak trafiği ve yük trafiği hakkında açıklama yaptı.

Türkiye’de kaç tane havalimanı var 2021?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün (DHMİ-Havalimanları) sitesinde yer alan bilgilere göre Türkiye‘de toplam 54 havalimanı bulunuyor.

Hangi illerde hava alanı var?

Liste

Konum ICAO Havalimanı
Uluslararası havalimanları
Iğdır LTCT Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı
İstanbul LTBW İstanbul Hezarfen Havalimanı
İzmir LTFB Selçuk-Efes Havalimanı

Istanbul Samsun arasi hangi sehirler var?

858km olan güzergah ise, Gerede, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Sungurlu, Merzifon, Havza, Kavak ve Samsun güzergahıdır.