Sir Gawain and the Green Knight konusu nedir?

Yeşil Şövalye filmi ne anlatıyor?

Fantastik, Dram, Romantik Yeşil Şövalye ile yüzleşmek için zorlu bir savaşa girişen Karl Arthur’un yeğeni Sir Gawain’in hikayesini konu ediniyor. Krallığa olan bağını kanıtlamak için kendisine meydan okuyan düşmanı Yeşil Şövalye‘ye karşı zorlu bir mücadeleye girişen Sir Gawain, destansı bir yolculuğa çıkar.

The Green Knight hangi platformda?

Başlarda sektörün tepkisi daha negatif olsa da filmlerin artık Amazon Prime, Google Play, Vudu ve YouTube gibi platformlarda sinemadakiyle yakın zamanda vizyona girmesine alışıldı. Yaz aylarının sonlarında aynı rotayı izleyen filmlerden biri, David Lowery’nin yazıp yönettiği The Green Knight.

Green Knight ne zaman çıkacak?

30 Temmuz 2021 (ABD)Yeşil Şövalye / Gösterime giriş tarihi

Gravity ne anlatıyor?

Senaryosunu Alfonso Cuarón ve oğlu Jonás Cuarón’un yazdığı filmin başrollerini Sandra Bullock ve George Clooney paylaşmaktadır. Uzaydaki görevleri esnasında, uzay gemilerinin hasar görmesi sonucu iki astronotun hayatta kalma mücadelesini konu alır.

Split konusu nedir?

Parçalanmış, M. Night Shyamalan tarafından yazılan, yönetilen ve üretilen 2016 Amerikan psikolojik korku gerilim filmidir. James McAvoy, Anya Taylor-Joy ve Betty Buckley başrollerde oynuyor. Film, izole bir yeraltı tesisinde üç genç kızı kaçırıp hapseden 24 farklı kişiliğe sahip bir adamı konu ediyor.

Green Night nedir?

Yeşil Şövalye Kelt mitolojisinde ve Kral Arthur romanslarında görünen esrarengiz bir karakterdir. Mitolojik Yeşil Adam’la bağlantılı bir karakterdir. Sir Gawain ve Yeşil Şövalye romansında ve Greene Knight adlı romanslar onu konu alan en önemli kaynaklardandır.

Green Knight kaç saat?

2 saat 5 dakikaYeşil Şövalye / Süre

Sir Gawain and the Green Knight kim yazdı?

Dört şiirin de Orta İngilizcenin Kuzey Batı Midland lehçesiyle yazıldığı için hepsinin “Pearl Poet” (İnci Şairi) ya da “Gawain Poet” (Gawain Şairi) mahlaslı aynı yazar tarafından yazıldığı düşünülmektedir.

Whiplash konusu nedir?

Whiplash, genç bir müzisyenin öykünü anlatıyor. Küçük yaşlardan itibaren bateri çalmaya başlayan Andrew, işinde tam anlamıyla bir usta olmak ister. Üniversite tercihinde de ülkenin en iyi müzik okulu olarak gördüğü Shcarffer Konservatuarı’na girer. Henüz 19 yaşındadır ama dersler harici var gücüyle antrenman yapar.

Gravity ne tur film?

Bilim Kurgu
GerilimFelaketDram
Yerçekimi/Türler

Split kaç yaş için?

Gerilim, Fantastik, Korku 117 dk. 15 yas ve uzeri izleyici kitlesi icindir. Şiddet ve korku unsurları içerir.

Unbreakable filmi gerçek mi?

Unbreakable‘ sinema tarihindeki çoğu film gibi bu jenerik bilgisini önbilgi olarak vermiyor. Bir süper kahraman filmi ya da çizgi roman uyarlaması olmamasına rağmen ‘gerçeküstü’ hikayesini bir gerçeklik üzerine kuruyor ve seyirciye sağlam çizgi roman ruhu taşıyan bir dram sunuyor.

Yeşil Şövalye kaç dakika?

2 saat 5 dakikaYeşil Şövalye / Süre

The Green Knight hangi sinemalarda?

30 Temmuz 2021 (ABD)Yeşil Şövalye / Gösterime giriş tarihi

Whiplash kimin hikayesi?

Teller, 3 Oscar kazanan Whiplash‘te konservatuvar caz bölümü 1. sınıf öğrencisi Andrew Neiman’ı canlandırdı. Aslında bu, Andrew’ın katı ve sert hocası Terence Fletcher’ın (J.K. Simmons) gözüne girme hikâyesi… Kimilerine göreyse Andrew’ın serüveni, “Bir işte en iyisi nasıl olunur?” sorusunun da cevabı…