Ateşli silahlarda tırnak ne işe yarar?

Tabancada tırnak nedir?

Tırnak: silahın sağ tarafında yer verilmiştir. Kovan tip tablasına takılarak atıştan sonra sürgü ile birlikte geri gelme işlevi gösterir.

Atıcının gözünden gezin üst kenar orta noktasından ve arpacığın silme tepesinden hedefe uzanan hatta ne ad verilir?

gezden gözden, arpacığın silme tepesinden, hedefin üst kenar noktasından alınan nişana; doğru nişan denir!

Tabanca azami menzili ne kadar?

TABANCALAR. (2) Ağırlığı (Boş) : 969 gr. (3) Uzunluğu : 217 mm. (4) Tesirli Menzil : 80 – 100 m.

Silahın ucuna ne denir?

AĞIZ (Muzzle)(Mouth): Dolma silâh namlusunun veya kovanın barut/mermi/saçma doldurulan açık ucu. cidarına açılan bir deliğin kenarında bulunan bir oyuk veya çanağa konulur.

Tabancada kabza ne ise yarar?

Kabza; tabanca, kılıç gibi silahlarda, silahı kullanırken el ile kavranan sap. Genel olarak koruma, kulp ve topuz kısmından oluşmaktadır. Kılıç çeşitlerine göre koruma ve diğer kısımlar çeşitli süslemelere ve eklentilere sahip olabilmektedir.

Ateşleme tertibatı nedir?

ATEŞLEME TERTİBATI: fişeğin kapsülüne darbe yaparak ateşlemeyi sağlayan sistemdir. EMNİYET TERTİBATI: Silahın kendiliğinden ya da başkaları tarafından kazaen de olsa ateş almasına engel olan tertibattır.

ÖGG etkili mesafe nedir?

Bütün silahların kendi etkili mesafeleri bulunur. Etkili mesafe bir silahın bulunduğu mesafeden ne kadar etkili olduğudur. Eğer bir silahın etkili mesafese 300 metreyse bu silah en fazla 300 metre mesafede etkili olabilir. Ayrıca sıfırlama mesafesi 300 metrede maksimumda çalışır.

Yiv ve set silahın hangi parçasında bulunur?

Merminin dengesini ve hızını artırarak menzil, tahribat ve hedefi vurma etkilerini artırır. Namlu içindeki oyuklara “yiv“, çıkıntılara ise “set” denir. Bu tür namluya sahip tüfeklere ise “Yivli tüfek” denir. günümüz piyade tüfeklerinin tamamına yakını ve tabancaların tamamı yivli silah kategorisinde yer alırlar.

9mm tabanca menzili ne kadar?

Colt 9mm SMG
Namlu uzunluğu 10.5 in
Mühimmat 9x19mm Parabellum (9x19mm NATO)
Atış hızı 700-1000 mermi/dk
Etkili menzil 100 m

14 lü tabanca menzili ne kadar?

Browning Hi-Power
Namlu uzunluğu 118 mm
Mühimmat 9x19mm Parabellum
Kalibre 9mm
Etkili menzil 50m

Mermiye ne denir?

Barutun yanmasıyla ortaya çıkan sıcak gazın basıncı mermiyi (çekirdeği) ileriye doğru iter ve çekirdek namlu ağzından büyük bir hızla hedefe doğru fırlar. Küçük çaplı ateşli silahlarda, mermi (çekirdek), fişek kovanı, sevk barutu ve kapsülden oluşan mühimmata fişek denir.

Silah süngüsü nedir?

Süngü bir yivli tüfek, misket tüfek veya benzeri herhangi bir ateşli silahın namlusunun ucuna takılan bıçak, hançer, kılıç veya sivri uçlu bir silahtır. … Dünya Savaşı’na dek piyade saldırıları için başlıca silah olarak kabul ediliyordu.

Gaz tabancaları hangi silah grubuna girer?

(2) Bu Kanunda geçen ses ve gaz fişeği atan silah; kurusıkı silah olarak da tabir edilen ses ve gaz fişeği atabilen silahları ifade eder. MADDE 2 – (1) Bu Kanun kapsamına giren silahların imali Sanayi ve Ticaret Bakanlığının iznine tabidir.

Silah Bilgisi etkili mesafe nedir?

Etkili mesafe bir silahın bulunduğu mesafeden ne kadar etkili olduğudur. Eğer bir silahın etkili mesafese 300 metreyse bu silah en fazla 300 metre mesafede etkili olabilir. Ayrıca sıfırlama mesafesi 300 metrede maksimumda çalışır.

Ateşleme tertibatı parçaları nelerdir?

PARÇALARI: Akümülatör, kontak anahtarı, endüksiyon bobini, distribütör, platin, kondansatör, tevzi makarası ile buji ve buji kablolarından oluşur. alıcılarında elektrik ihtiyacını karşılar.