Regaip Kandili neden kutsaldır?

Regaip Kandili gecesinde ne oldu?

REGAİP KANDİLİNDE NE OLMUŞTUR? Regaib kandilinin, Rasulullah Efendimizin babası Hz. Abdullah’ın evlendiği gece olduğu iddia edilir.

Regaip Kandili nedir önemi Diyanet?

“Reğîb” kelimesi ise, “reğabe”‘den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey demektir. Regaip gecesi denilince; “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kiymetli ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” manası anlaşılır.

Regaip gecesinin anlamı nedir?

“Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. REGAİB KANDİLİ NEDİR?

Regaip Kandili nedir ne anlama gelir?

Terim olarak Regâib, Türkçe’de kandil dediğimiz mübârek gecelerden biridir. Bu gecede Yüce Allah’ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır. Diğer bir ifadeyle bu ümit ve inançla Yüce Allah’a ibadet edilir.

Regaip kandilinin özelliği nedir?

Birlik ve beraberliğin arttığı günlerden olan kandiller zincirinin ilk halkası, recep ayı içerisinde yer alan Regaip Kandili‘dir. Bu gecede Yüce Allah’ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır. Diğer bir ifadeyle bu ümit ve inançla Yüce Allah’a ibadet edilir.

Regaip Kandili neden özel?

Regaip kandili ihsan gecesidir ve bu yıl 3 Şubat tarihindedir fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Perşembeyi Cumaya bağlayan geceye denk gelir. Cuma gecesine denk gelmesi sebebiyle de bu Regaib kandili önemli ve özeldir.

Regaip Kandili nedir neden kutlanır?

Regaip Kandili, Hz. Muhammed Mustafa’nın doğumunun müjdecisidir. Bundan dolayı Müslümanlar bu geceyi mübarek bir gece olarak kutlar.

Regaip ne demek ne anlama gelir?

“Reğîb” kelimesi ise, “reğabe”den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey demektir. Müennesi, “reğîbe”dir. “Reğîbe”nin çoğulu da “reğâib” dir.

Regaip Kandili Ne Demek Anlamı?

Arapça kökenli olan Regaip sözcüğü “reğa-be” den türemiş olan bir isimdir. Herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek anlamını taşıyan Regaip isminin verildiği kandil gecesinin olduğu gece Yüce Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırır.

Regaip Kandili’n anlamı ne?

Regaib Kandili, Allah’ın bazı çok özel fiili tecellilerine mazhar olduğu, nurani lütf-u ihsanlara, semavi mevhibelere eriştiği bir gecedir. ‘Regaib‘ kelimesi herhangi ‘bir şeyi istemek, arzulama’ anlamına gelir.