Samsun Üniversitesi Uçak Bakım ve Onarım kaç yıllık?

Samsun Uçak Bakım Onarım kaç yıllık?

112771067 | Samsun Üniversitesi Uçak Bakım ve Onarım (Fakülte) Bölümü (4 yıllık lisans) 2021 taban, tavan puanları ve başarı sıralamasını haberimizde bulabilirsiniz. Haberimiz Samsun ilimizde yer alan Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tercihi yapmayı düşünen öğrencilerimize rehber olacaktır.

Uçak bakım teknisyeni ne kadar maaş alır?

Uçak Bakım Teknisyeni maaşı en düşük 4.580 TL, en yüksek 25.950 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Uçak Bakım Teknisyeni ortalamasına göre Uçak Bakım Teknisyeni maaşı yaklaşık 11.380 TL seviyelerindedir.

Uçak bakım ve onarım hangi fakülte?

Uçak Bakım ve Onarım Bölümü Taban Puanları ve Sıralama

Üniversite Fakülte Bölüm
İskenderun Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Bakım ve Onarım
Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Bakım ve Onarım

17 Ara 2020

Uçak Gövde Motor Bakım kaç para alır?

2022 Uçak Bakım Teknisyeni (GövdeMotor) Maaşları Uçak Bakım Teknisyeni (GövdeMotor) maaşı ortalama aylık 5096,5 _TL’dir. En düşük Uçak Bakım Teknisyeni (GövdeMotor) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 5940 _TL’dir.

Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü mezunları ne iş yapar?

Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü, hava araçlarının yapı ve sistemlerinin detaylı bir şekilde öğrenildiği, aynı zamanda bu öğrenilen yapı ve sistemlerin muayene, bakım ve onarım gibi işlerin teorik derslerin temelinde uygulama eğitimler ile desteklendiği bir bölümdür.

Samsun Üniversitesi Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesi nerede?

Fakültemiz, Samsun-Bafra karayolu üzerindeki Ondokuzmayıs (yerel adıyla Engiz) ilçesinin sahil kesiminde yer alan Ballıca Yerleşkesi’nde bulunmaktadır (harita). Bafra’ya 20 km, Atakum’a 25 km, İlkadım’a 35 km uzaklıktadır. Yerleşke, 11 bin 200 metrekare alan üzerinde kuruludur.

Uçak teknisyeni kaç saat çalışır?

Uçak Bakım Teknisyenlerinin Çalışma Saatleri Hat bakımda çalışmalar kesintisiz 24 saat sürdürülür. Kişi bazlı çalışma saatlerine bakıldığı zaman ise haftalık 40-45 saat arası çalışmaktadır.

Uçak Bakım Teknisyeni ne iş yapar?

Uçak ve diğer hava araçlarının her türlü bakım ve onarımı, montaj ve servis işlerinin yapılması aşamalarında görev yapan kişidir. Uçak bakım ve onarım teknisyenleri uçak hangarlarında, uçak bakım ve onarım ünitelerinde çalışırlar. Çalışma ortamı genellikle kirli (yağ ve yakıt), kokulu ve gürültülüdür.

Uçak Bakım Teknisyeni nerede çalışır?

Özel hava yollarında, hava limanlarında, uçak fabrikalarında, uçak bakım-onarım atölyelerinde, Türk Hava Yolları’nda, uçak fabrikalarının üretim ve montaj hattında çalışırlar.

Uçak Bakım Teknisyeni hangi üniversitelerde var?

Uçak Gövde ve Motor Bakımı (Fakülte) Programı Bulunan Tüm Üniversiteler

  • ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık) (Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi) Devlet.
  • ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (İÖ) (4 Yıllık) (Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi) Devlet.
  • ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)

Uçak Gövde motor bakım kaç yıllık?

Uçak Gövde Motor Bakımı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Uçak Gövde Motor Bakımı bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları gerekmektedir.

Uçak bakım mühendisi ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Uçak Bakım Mühendisi 5.720 13.020

Uçak Gövde motor bakım nerede çalışır?

Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü mezunları sivil havacılık kuruluşlarına ait hava aracı bakım onarım merkezleri, hava aracı parçası üreten tesisler, savunma sanayi gibi birçok alanda çalışabilmektedir.

Uçak Gövde motor bakım pilot olabilir mi?

Uçak Teknisyeni olarak mezun olduktan sonra mezun olduğu bölüme göre havaalanlarında ya da özel sektörlerde uçak bakım teknisyeni olarak çalışırlar. Bunun yanı sıra yabancı dil seviyeleri yeterli ise kabin memuru ya da pilot olarak da çalışabilirler.

19 Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi nerede?

Fakültemiz, Samsun-Bafra karayolu üzerindeki Ondokuzmayıs (yerel adıyla Engiz) ilçesinin sahil kesiminde yer alan Ballıca Yerleşkesi’nde bulunmaktadır (harita). Bafra’ya 20 km, Atakum’a 25 km, İlkadım’a 35 km uzaklıktadır. Yerleşke, 11 bin 200 metrekare alan üzerinde kuruludur.