Sis Dağı hangi ilde?

Sisli Cin Dağı Nerede?

Sis Dağı, Giresun ilinin Görele ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. Sis Dağı Yaylası, Görele ilçesinin en büyük dağı olarak adlandırılan Aladağ’ın yüksek kesimlerinde bulunuyor. Bu özel yayla, Trabzon iline yaklaşık olarak 100 kilometre; Şalpazarı ilçesine ise 26 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Sis dağı nasıl gidilir?

Sis Dağı yaylasına Giresun – Eynesil yakınlarında sahilden içeri giren yaklaşık 40 km’lik köy yolunu takip ederek kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Eynesil sahilden dağa doğru çıkan 8 km asfalt yol olmak üzere, toplamda Eynesil’den 33 km’lik köy yolunun takip edilmesi ile Sis Dağı‘na ulaşım sağlanmaktadır.

Giresun Sis Dağı arası kaç kilometre?

Giresun‘a 93 kilometre ve Trabzon’a 98 kilometre uzaklıkta olan Sis Dağı Yaylası, aynı zamanda Görele üzerinden 40 kilometre uzaklıkta erişim imkanı tanıyor.

Sisdağı Yaylası hangi ilde?

Giresun Görele ilçesi sahiline 40 kilometre mesafede bulunan Sis Dağı Yaylası, Giresun ve Trabzon il sınırlarının kesişme alanında yer almaktadır.

Sis dağının yüksekliği ne kadar?

2.182 mSis Dağı / Yükseklik

Sis Dağı kaç metre?

2.182 mSis Dağı / Yükseklik

Sis Dağı Yayla Şenlikleri ne zaman?

SİSDAĞI YAYLASI Her yıl yaylada Temmuz ayının üçüncü cumartesi günü Sis Dağı Şenlikleri yapılmaktadır.

Sis dağının rakımı ne kadar?

2.182 mSis Dağı / Yükseklik

Erikbeli Yaylası Nerede?

Hem Trabzon-Tonya’dan hem de Gümüşhane-Kürtün’den ulaşılan Erikbeli Yaylası‘nın büyük bir bölümü Trabzon sınırları içerisindedir. Tonya’ya 24, Kürtün ilçesine ise 20 kilometrelik bir mesafede yer alır.

Karadenizde hangi yaylaya gitmeli?

Ziyaret Etmenizi Bekleyen, Cennetin Yeryüzündeki Yansıması 20 Karadeniz Yaylası

  1. Karagöl, Borçka,/Artvin. sites.google.com. …
  2. Pokut Yaylası, Çamlıhemşin/Rize. …
  3. 3. Gorgit Yaylası, Demirli/Artvin. …
  4. Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize. …
  5. 5. Sis Dağı/Giresun. …
  6. İkizdere Yaylası/Rize. …
  7. 7. Perşembe Yaylası, Aybastı/Ordu. …
  8. 8. Ovit Yaylası/Rize.

Sis dağında ne yapılır?

Yaylada çevre oba ve köylerden gelenler ile Sis Dağı Şenlikleri yapılmaktadır. Şenlikler Temmuz ayının 4. cumartesi gününde yapılır. Dağ üzerinde Temmuz ayına kadar kar erimez. Eynesil sahilden dağa doğru çıkan 8 km asfalt olmak üzere toplamda 33 km’lik köy yoluyla ulaşılmaktadır.

Kaçkar dağı kaç metredir?

3.937 mKaçkar Dağı / Yükseklik

Trabzon Yayla Şenlikleri 2021 ne zaman?

Bu şenlik 1 hafta önce başlayıp muhteşem bir finalle 20 Temmuz tarihinde son bulur. Ayrıca Akçaabat’ta 21 Haziranda Mesebet yaylasında Mesebet ve 14 Ağustosta Işıklar Kayabaşı Yaylası’nda da Karaapdal adıyla yayla şenlikleri düzenlenmektedir.

Kadırga şenlikleri ne zaman 2021?

tüm ölenlerimize Allah’tan Rahmet Hastalarımıza acil şifalar dileriz.Avrupa Karadenizliler Dernekleri . Oberderdingen. Derneği NOT.bielefeld derneği olarak bütün orkanize iptallerimize seneye şenlik tarihimizi verdik .03.04.05.06.. haziran 2021.tarihinde inşallah olacaktır şimdiden hayırlı olsun.

Kadırga Yaylası kaç rakım?

Kadırga yaylası, Tonya’ya 24 km. mesafedeki Erikbeli’nin 14 km. doğusuna düşer. Yayla, 2300 m. yükseklikte olup, ağaç yetişme sınırının üzerindedir. Her yıl temmuz ayının üçüncü cuma günü kutlanan Kadırga Şenlikleri’ne on binlerce kişi katılmaktadır.