Tokat Turhal kaç köyü var?

Tokat’ın kaç tane köyü var?

Tokat‘a bağlı 12 ilçe, bu ilçelere bağlı 25 belde ve 616 köy bulunmaktadır.

Almusta kaç köy var?

Almus İlçesi başlangıçta köy ve nahiye iken idari taksimatta bucak merkezi olmuş 1/Mart/1954 yılında ALMUS İLÇESİ Kurulmuştur. İlçemizin 5 beldesi, 32 köyü ve 33 mahallesi bulunmaktadır. Ayrıca İlçemize bağlı 6 belediye teşkilatı ve 65 muhtarlık bulunmaktadır.

Turhal’ın kaç mahallesi var?

TURHAL MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, TOKAT

İLÇE ADI TURHAL MAHALLE SAYISI TURHAL KÖY SAYISI
TURHAL 35 52

Niksar’da kaç tane köy var?

Niksar, sosyo-ekonomik özelliğinden dolayı 1840 yılında Sivas vilayetinin Tokat sancağına bağlı ilçe merkezi durumuna getirilmiş, 1861 yılında da resmen Kaymakamlık kimliğini kazanmıştır. Biri merkez olmak üzere 6 adet belediyesi, 83 adet köyü bulunmaktadır.

Tokatın hangi ilçeleri Alevi?

Tunceli dışında da Dersim Alevileri‘nin yaşadığı il ve ilçeler bulunmaktadır: Tokat’ın Almus ve Zile ilçeleri, doğu da Sivas, Bingöl, Erzurum’un Hınıs, Aşkale, Tekman, Çat, Pasinler ilçeleri, Adıyaman, Gümüşhane, Kayseri, Kars (birkaç köy), Bayburt, Erzincan (Hemen hemen her kesiminde), Muş’un Varto ilçesinde …

Tokat’ın Eski ismi nedir?

Tokat eski adıyla Bizans dönemi adıyla Komana, Yunanca Τοκάτ, İran dönemi adıyla Kah-Cun, Selçuklu Devleti döneminde Dar Ün-Nusret, Moğollar döneminde Sobaru adlarıyla da bilinen Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ili.

Tokat’ta Kaç tane Alevi köyü var?

Tokatta 205 adet Alevi köyü mevcuttur. Tokattaki Alevilerin %95i köken olarak Türkmendir. %5lik bir kısımda köken bakımından Zaza ve Kurmanc alevilerde bulunmaktadır.

Tokat Rakım kaç?

623 mTokat / Rakım

Tokatlılar Çerkes mi?

Çerkesler Tokat‘ın Erbaa, Turhal ve Artova ilçelerinde daha yoğun olarak bulunmaktadırlar. Özellikle Turhal ve Artova’daki Çerkes köyleri diğer halklarla birlikte barış ve kardeşlik içerisinde, demokratik anlayışının gereği uyum içerisinde yaşamaktadırlar.

Tokat Niksarda Alevi var mı?

Niksar, Almus ve Başçiftlik ilçelerinin belli köylerinde yerleşik olan ve Tokat yöresinde Kürtünlüler olarak anılan Güvenç Abdal Ocağı mensupları Tokat bölgesinde yerleşik en önemli Alevi-Bektaşi topluluklardandır diyen Kökel, “Güvenç Abdal Ocağı’nın tarihsel merkezi Gümüşhane-Kürtün bölgesi olup ocak mensupları …

Tokat Zile Kürt mü?

Kısmen Kürt (Sünni), kısmen Sünni Türk yerleşimi. Köydeki Kürt nüfus 93 Harbi esnâsında Kars civarından gelmiştir. Zileye gelenlerin bir kısmı Kirampa (bugünkü Eskidağiçi), bir kısmı Salur köyüne yerleşmiştir.

Tokat’ın Kaç tane Alevi köyü var?

Tokatta 205 adet Alevi köyü mevcuttur. Tokattaki Alevilerin %95i köken olarak Türkmendir. %5lik bir kısımda köken bakımından Zaza ve Kurmanc alevilerde bulunmaktadır.

Nevşehirde Alevi var mı?

Nevşehirdede 9 adet alevi köyü mevcuttur. Bunların tamamı Hacıbektaşıveli ilçesindedir. Nevşehir alevilerinin yarısından fazlası yerli iken diğer bölgelerden göç eden önemli bir nüfusta mevcut olduğu söylenmektedir.

Tokat’ın soyu nereden gelir?

Bunlar; Togayıt Türkleri tarafından kurulmuş ve ismin de buradan geldiği, bir diğeri de surlu kent manasına gelen Toh-kat’tan geldiğidir. Evliya Çelebi ise Tokat Kalesinin Amalika Kavminden efsanevi bir kahraman olan “Dok-Ad”ın inşa ettiğini ve ”Tokat” isminin buradan geldiğini yazmaktadır.

Tokat ne milleti?

Tokat eski adıyla Bizans dönemi adıyla Komana, Yunanca Τοκάτ, İran dönemi adıyla Kah-Cun, Selçuklu Devleti döneminde Dar Ün-Nusret, Moğollar döneminde Sobaru adlarıyla da bilinen Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ili….Tokat (il)

Tokat
İlin Türkiye’deki konumu
Ülke Türkiye
Coğrafi bölge Karadeniz Bölgesi
İdare