Dursun Turan nereli?

Prof Turan Dursun kim?

Turan Dursun (1934 – 4 Eylül 1990), Türk yazar, din eleştirmeni, eski imam ve müftü. … Monoteistik dinler tarihi eğitimi görmüştür. Ateist olmadan önce imam ve müftü olarak çalışmıştır. Daha sonra 1966 yılında TRT’de işe başlamış ve 10 sene boyunca dini içerikli programlar yapmıştır.

Turan Dursun ne zaman öldü?

4 Eylül 1990Turan Dursun / Öldürüldüğü tarih

Turan Dursun’un mezarı nerede?

Cebeci Asri Mezarlığı, Ankara, TürkiyeTuran Dursun / Defnedildiği yerCebeci Asri Mezarlığı, Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan bir mezarlıktır. Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’ndan sonra en büyük mezarlıktır. Vikipedi

Turan Dursun neden dinden çıktı?

Turan Dursun‘un yaşamı Şeriatın katı kurallarına ters davranışları nedeniyle İslamcı çevrelerde yadırganan Dursun‘un Müftülüğü sırasında bu nedenlerle sürgünleri oldu. 1965’te İslam dinini reddettikten sonra Müftülük görevinden ayrıldı. 1966 yılında TRT’de dini içerikli programlarda görevi aldı.

Kulleteyn hadisi nedir?

” ” kulleteyn“, “iki kulle” (yaklaşık 13 ton) su demek. durağan bir suyun temiz (“tahir”) sayılabilmesi için şafii mezhebine göre bu kadar olması yeterliydi. daha az olamazdı. bu kadar olması yeterliydi. bu kadar oldu mu, içinde ne bulunursa bulunsun “temiz”di artık.

Kulleteyn ne kadar?

Kulleteyn“, “İki kulle” (yaklaşık 13 ton) su demek. Durağan bir suyun temiz (“tahir”) sayılabilmesi için Şafii mezhebine göre bu kadar olması yeterliydi.

Turan Dursun Din Bu ne anlatıyor?

Din Bu-3 (İslam’da Toplum ve Laiklik), Turan Dursun‘un İslam’a yönelik eleştiri niteliğinde yazdığı kitaplarından biridir. Kitaptaki yazılar ilk olarak 2000’e Doğru dergisinde parça parça yayımlanmıştır. Serinin bu cildinde genel olarak İslam’da toplum yapısı ve laiklik kavramı ele alınmaktadır.

Fıkıhta Kulleteyn ne demek?

Kulleteyn“, “İki kulle” (yaklaşık 13 ton) su demek. Durağan bir suyun temiz (“tahir”) sayılabilmesi için Şafii mezhebine göre bu kadar olması yeterliydi. Daha az olamazdı. Bu kadar oldu mu, içinde ne bulunursa bulunsun “temiz” di artık.

Kulleteyn ne anlatıyor?

Kulleteyn dinlere savaş açan eski müftü Turan Dursun’un şeriatı öğrendiği çocukluk yıllarını anlatır. … Fikirlerini yenemeyenler Turan’ı susturmayı seçmişlerdir. Turan Dursun’un kendi kaleminden okuyacağımız çocukluğu boyunca Doğu Anadolu’da ağa, şeyh, molla üçlüsünün insanları din eliyle nasıl sömürdüğünü göreceğiz.

1 Kulle kaç litre?

XIX. yüzyılda Tunus’un resmî kullesi 8 sâa eşitti ve 10,1 litre veya 9,241 kg. zeytinyağı alırdı. Tunus’ta kullanılan bazı kulleler ve metrik karşılıkları şöyledir: Nablus 10,661 litre, Sûse ve Manastır 12,775, Mehdiye 13,983, Sefâkus 14,905, Kusûrüssâf 15,86, Cem 17,955 litre.

2 Kulleteyn kaç litre?

Kulleteyn“, “İki kulle” (yaklaşık 13 ton) su demek. Durağan bir suyun temiz (“tahir”) sayılabilmesi için Şafii mezhebine göre bu kadar olması yeterliydi. Daha az olamazdı. Bu kadar oldu mu, içinde ne bulunursa bulunsun “temiz” di artık.

Turan Dursun Din Bu kaç cilt?

Din Bu, Turan Dursun‘un yazdığı, öldürülmesinden sonra basılan üç ciltlik seridir.

Kulleteyn ne anlama gelir?

Kulleteyn“, “İki kulle” (yaklaşık 13 ton) su demek. Durağan bir suyun temiz (“tahir”) sayılabilmesi için Şafii mezhebine göre bu kadar olması yeterliydi. Daha az olamazdı.

Kulle kaç litredir?

XIX. yüzyılda Tunus’un resmî kullesi 8 sâa eşitti ve 10,1 litre veya 9,241 kg.

Kulle miktarı nedir?

Lûkā (ö. 300/912), Grek sıvı ölçüsü birimi medimnosa tekabül eden kullenin 4 kısta eşit olduğunu söyler (Kitâb fi’l-vezn ve’l-keyl, vr. 71b-72a). Bu ölçek (4 × 476,712 gr. =) 1,906848 kg. zeytinyağı veya (4 × 529,68 gr.