Topas 100 EC nedir nasıl kullanılır?

Tunadis 100 EC nasıl kullanılır?

Uygulamayı sabahleyin veya akşamüzeri havanın çok sıcak olmadığı zamanlarda yapınız. KULLANIM ŞEKLİ: TUNADIS 100 EC uygulamadan kısa süre sonra bitki bünyesine alınarak yapraklara taşınır. Bu sebeple uygulamadan kısa süre sonra yağan yağışlardan etkilenmez.

Top Up 100 EC ne işe yarar?

DiRENÇLE iLE iLGiLi BiLGi : TOPUP adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 3 ,G1 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinintekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir.

Topas 100 EC hangi bitkilerde kullanılır?

Bağ, gül, domates (sera), biber (sera), hıyar (sera), patlıcan (sera), tütün ve çilekte külleme hastalığı mücadelesinde tavsiye edilir.

Topas 100 EC nasıl kullanılır?

Mevsim boyunca 4-5 uygulama tavsiye edilir. Tütünde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. 15 gün ara ile en fazla 2 uygulama tavsiye edilir. Domates, gül ve biberde ilk hastalık belirtileri görüldükten sonra, 14 gün arayla, ilaçlamaya devam edilir.

Emerald 100 EC nasıl kullanılır?

Gülde küllemeye karşı yaprak ve tomurcuk oluşumu başladığında ilk uygulama yapılmalıdır. Uygulama sabah serinliğinde, rüzgarsız ve yağışsız havalarda yapılmalı ve bitkinin tüm yüzeyi kaplanmalıdır. Kullanılan ürünün etki süresi ve hastalığın seyrine göre 14 gün ara ile uygulamalar tekrarlanabilir.

Tunadis 100 EC ne işe yarar?

İlk külleme lekeleri görülür görülmez uygulamalara başlanır. Tek uygulama yeterli olabilir. Epidemi devam ederse 2 ve 3. uygulama 7-10 gün ara ile yenilebilir. Domates (tarla-sera) Patlıcangillerde külleme: Uygulamalar tarla ve serada ilk hastalık belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır.

Emerald 100 EC ne için kullanılır?

Domateste (Sera), Biberde (Sera) ve Patlıcanda (Sera) patlıcangillerde küllemeye karşı uygulamalar serada ilk hastalık belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır. … Hıyarda (Sera) ve Kornişon (Sera) kabakgillerde küllemeye karşı ilk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır.

Külleme ilacı nasıl kullanılır?

Külleme İlacı Ne Zaman Kullanılmalıdır?

  1. Sebzelerde sistematik ilaçlar 18-20 gün arayla, diğerleri 10 günde bir uygulanıyor.
  2. Tahıllarda külleme söz konusu olduğunda, hastalığın üst taraflara ilerlediği durumda, bayrak yaprağa bulaşın önlenmesi için yeşil aksamın ilaçlanmasına başlanıyor.

Syngenta hangi bitkilerde kullanılır?

Ruhsatlı olduğu ürünler; Antepfıstığı, Armut, Arpa, Ayçiçeği, Ayva, Badem, Bağ, Bezelye, Biber (sera), Biber (tarla), Buğday, Çavdar, Çeltik, Ceviz, Çilek, Çilek (sera), Domates (sera), Domates (tarla), Elma, Enginar, Erik, Fasulye, Fındık, Greyfurt, Havuç, Hıyar (sera), Hıyar (tarla), Ispanak, Kabak, Kabak (sera), …

Kortac 100 EC nasıl kullanılır?

Elma içkurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ürünlü bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir. Mısır kurdu ve Mısır koçankurdu: İlk yumurta tespit edildiğinde uygulama yapılır. İlk uygulamayı takiben 15 gün ara ile 2 uygulama daha yapılır.

Emerald nasıl kullanılır?

Gülde küllemeye karşı yaprak ve tomurcuk oluşumu başladığında ilk uygulama yapılmalıdır. Uygulama sabah serinliğinde, rüzgarsız ve yağışsız havalarda yapılmalı ve bitkinin tüm yüzeyi kaplanmalıdır. Kullanılan ürünün etki süresi ve hastalığın seyrine göre 14 gün ara ile uygulamalar tekrarlanabilir.

Emerald 100 EC hangi bitkilerde kullanılır?

Domateste (Sera), Biberde (Sera), Patlıcanda (Sera), Hıyarda ve Çilekte küllemeye karşı ilk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır ve gerektiğinde 14 gün aralıklarla devam edilir.

Fungisit mantar ilacı nasıl kullanılır?

Suyla karıştırılan fungusit sonrasında el veya sırtta taşınan küçük püskürtücülerden veya traktör tarafından taşınan büyük püskürtme ünitelerinden püskürtülerek uygulanır. Toz formunda sadece bir kaç çeşit fungisit uygulanır. Fungisitler seralarda duman, sis veya aerosol (gaz şeklinde) olarak da uygulanabilir.

Küllemeye ne iyi gelir?

Sistemik etkili fungisitler külleme için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar.

Külleme ilacı kaç günde bir yapılır?

İlaçlama zamanı ekine göre değişiyor. Sebzelerde sistematik ilaçlar 18-20 gün arayla, diğerleri 10 günde bir uygulanıyor. Tahıllarda külleme söz konusu olduğunda, hastalığın üst taraflara ilerlediği durumda, bayrak yaprağa bulaşın önlenmesi için yeşil aksamın ilaçlanmasına başlanıyor.