10 yıllık memur yeşil pasaport alabilir mi?

Yeşil pasaport memur kaç yıl?

Hususi pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüne denir. Yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport olarak da adlandırılır. Hususi pasaportun birçok ayrıcalığı bulunur.

Hangi memur yeşil pasaport alabilir?

1. senesinin sonunda kişi 1 kıdem ilerler ve 9 derece 2 kıdem, yani 9/2 olur. Derece ise, sicilinde bir olumsuzluk olmaması halinde 3 yılda bir ilerler. Bu hesaba göre 1., 2. ve 3. dereceden kadrolu memurlar yeşil pasaport almaya hak kazanır.

10 yıllık memur hangi pasaport alabilir?

Yeşil pasaport hususi pasaport olarak da bilinir. Devlet memurlarının ile çeşitli devlet kademelerinde görev yapmış olan memurlarına verilmiş olan ve dünyada bir çok ülkeye seyahat edebileceğiniz pasaport türüdür.

Yeşil pasaport için kadro derecesi kaç olmalı?

Madde hükmüne göre Devlet memurlarının yeşil pasaport alabilmesi için unvanlarına bakılmaksızın kadrolarının 1, 2 veya 3. dereceli kadro olması zorunludur.

Yeşil pasaportun süresi nasıl uzatılır?

Genel olarak yeşil pasaportun süre sonuna 6 aydan az süre kaldığında sorun yaşandığından pasaport süre sonuna 6 ay kala firmaların, İhracatçı Birliğine başvurarak yenileme işlemi yapmalarında fayda vardır. Yenileme işlemi sonucunda firmalara 4 yıl süreli yeni bir pasaport cüzdanı verilecektir.

3 dereceye kaç yılda düşülür?

Üst dereceden boş bir kadronun bulunması, Derecesi içinde en az 3 yıl ve bu derecenin 3. kademesinde 1 yıl bulunmuş, Kadronun tahsis edildiği görev için öngörülen nitelikleri elde etmiş olması şarttır.

Muhtarlara hangi pasaport verilir?

Mahalle ve köylerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine yapılacak sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla dağıtılması öngörülen teklif yasalaştığı takdirde, muhtarlar şehir içi ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek ve bir dönem görev yapan muhtarlara hususi (yeşil) pasaport alma imkânı sağlanacak.

Yeşil pasaporttan eş yararlanır mı?

Tüm yeşil pasaport alma hakkı olanların eşleri ve 25 yaşını aşmamış, evli olmayan ve öğrenciliği devam eden çocukları hususi damgalı yeşil pasaport alma hakkına sahiptir.

Gri pasaport kimlere verilir?

Hizmet pasaportu ya da gri pasaport, tıpkı devlet memurlarına verilen yeşil pasaport gibi devlet için yurt dışında görev yapacak olan kişilere verilen pasaport türüdür. Hususi idarelerce ve belediyelerce verilebilir.

Emekli memur çocuğu yeşil pasaport alabilir mi?

Yeşil pasaport alma hakkına sahip olan kamu çalışanları ile emeklilerinin, 18 yaşından küçük çocukları yeşil pasaport kullanabiliyor.

Yeşil pasaport hakkı ne zaman biter?

Kamuda çalışan veya kamudan emekli olanların alabileceği yeşil pasaport sayesinde dünyanın her kıtasında yüzlerce ülkeye vizesiz olarak seyahat edebilirler. Yeşil pasaport sahiplerinin çocukları da 25 yaşına kadar öğrencilikleri devam ettiği sürece yeşil pasaport kullanma hakkında sahiptir.

Pasaport süresi doldu ne yapmalıyım?

Pasaportunuz için belirlediğiniz geçerlilik süresi bittiğinde ise mevcut pasaportunuz için pasaport yenileme işlemi yapmanız gerekmektedir. Pasaportunuzu yine istediğiniz bir süre zarfı için güncelleyebilir ve yurt dışı seyahatlerinize devam edebilirsiniz.

3 derece kadro ne demek?

Örneğin 9/1 olarak başlayan bir memur on altı yıl görev yaptıktan sonra (başka bir artış almadı ise) 3/1’ine düşüyor. İşte bu şekilde üçüncü derece kadroya atanmak için 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesi gereğince hakedilmiş kadro derecenizin ilerlemesi ve üçe gelmesi gerekiyor.

Kadro derecesi maaşı etkiler mi?

a-) 657 sayılı Kanunun 45 inci maddesi kapsamında kazanılmış hak aylık derecesinin üç alt derecesine (5 inci dereceden aşağı olmamak üzere) kadar olan derecelere yapılan atamalarda, memur kazanılmış hak aylık derecesine denk gelen kadro derecesinin aylık ve diğer özlük haklarından yararlanır.

Muhtar Ailesi yeşil pasaport alabilir mi?

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, TBMM’ye sunduğu kanun teklifinde, mahalle muhtarlarının da il ve ilçe başkanları gibi hususi pasaport hakkından yararlanmalarını talep etti. 5682 Sayılı Kanun’un 14. Maddesi’nde seçilmiş olan il ve ilçe beleriye başkanlarına, görev yaptıkları süre içerisinde hususi