Temyize giden dosya nasıl takip ederim?

Temyiz kaç günde sonuçlanır?

Yargıtay ceza dairelerinde ortalama görülme süresi 348 gündür. Bu nedenle 2020 yılında temyiz edilen bir ceza davasının ortalama 3 yıllık sürede karara bağlanacağını söyleyebiliriz.

Yargıtayda dosya sorgulama ne kadar sürede sonuçlanır?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay’da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Yargıtay inceleme sırası gelen dosyalar nasıl takip edilir?

İlk önce, http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız. Daha sonra burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için hazırlanmış olan Yargıtay dosya ekranı üzerinden; il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası ve savcılık esas numarası bilgilerini doldurunuz.

Yargıtay da onanan dosya ne zaman gelir?

Hakkınızda verilen hapis cezası 3 yılı geçmiyorsa ve cezanız Yargıtay tarafından onanarak kesinleşir ise infaz savcılığınca adresinize 10 gün içerisinde teslim olmanız gerektiğini bildirir bir çağrı kağıdı gönderilir.

15 günlük temyiz süresi ne zaman başlar?

15 günlük istinaf mahkemesi kararının tefhimi veya tebliğinden itibaren temyizin süresi olarak nitelendirilir. Süre içerisinde ilk karar verilen gün hesaba katılmaz ve işlemler bu günden sonra yapılır. Bu sayede temyiz ve temyiz süreci nedir cevapları alınmış olunur.

Danıştaya temyize giden dosya ne zaman sonuçlanır?

Buna göre dosyalar tekemmül ettikleri sıraya göre ve tekemmül tarihinden itibaren en geç altı ay içinde sonuçlandırılır. Her ne kadar kanunda altı ay kuralı bulunsa da uygulamada fiilen bu süreler aşılmaktadır.

Yargıtayın onayladığı karar bozulur mu?

Mahkemece verilen bir kararın yasal süresi içerisinde kanun yollarına müracaat edilmemesi halinde ya da kanun yollarına müracaat edilmesi üzerine onama ya da düzelterek onama kararı verilmesi halinde kesinleşir.

Yargıtay dosya inceleme ne demek?

İncelemede: Genel olarak dosyanın tetkik hâkim tarafından incelenmesi, müzakere, karar sonucunun verilmesi, karar bilgilerinin ve ilamının dosyaya kaydedilmesi veya posta biriminde dosyanın kapatılmayı beklemesi aşamalarından birinde olduğunu göstermektedir.

Yargıtayda olan dosya incelemede ne demek?

İncelemede: Genel olarak dosyanın tetkik hâkim tarafından incelenmesi, müzakere, karar sonucunun verilmesi, karar bilgilerinin ve ilamının dosyaya kaydedilmesi veya posta biriminde dosyanın kapatılmayı beklemesi aşamalarından birinde olduğunu göstermektedir.

Tebliğname sorgulama nedir?

Tebliğname, temyiz başvurusu üzerine dosyanın geldiği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yerel mahkeme veya istinaf mahkemesi (bölge adliye mahkemesi) kararıyla ilgili görüşünü temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay ceza dairesine yazılı olarak bildirmesini sağlayan belgedir.

Yargıtay kararı onarsa ne olur?

Yargıtay‘ca Onama Kararı Verilmesi Halinde Ne Olur? Yargıtay Ceza Dairesi’nce Temyiz incelemesi yapılan karar ile ilgili olarak Onama ya da Düzelterek Onama kararı verilmesi halinde mahkemece verilmiş olan sanık hakkındaki karar kesinleşecektir.

Yargıtay onama kararından sonra ne yapılır?

Yargıtay‘ın onama kararından sonra, yani temyiz isteminin esastan reddine karar verilmesinden sonra olağanüstü bir kanun yolu olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na itiraz yetkisini kullanması ve kararın düzeltilmesini sağlaması için başvurulabilir.

Temyiz süresi 15 iş günü mü?

Temyiz süresi, istinaf mahkemesi kararının tefhimi veya tebliğinden itibaren 15 gündür (CMK 291/1).Temyiz süresinin hesaplanmasında kararın verildiği gün hesaba katılmaz, son gün tatile denk gelirse sonraki ilk iş günü temyiz süresinin son günü olarak kabul edilir.

Temyize cevap süresi ne zaman başlar?

YARGILAMADA SÜRELER

İŞLEM MAHKEME / SÜRE
İstinafa Cevap İki hafta Otuz gün
Temyiz İki hafta* Otuz gün
Temyize Cevap İki hafta Otuz gün
İstinaf veya Temyiz Dilekçesinin Reddi Kararına Karşı İstinaf veya Temyiz Başvurusu Bir hafta Bir hafta

Danıştay temyiz kararı ne kadar sürer?

Özellikle belirtelim ki, Danıştay‘ın ilk derece mahkemesi olarak baktığı davalarda temyiz süresi de 30 gündür.