Temyize giden dosya nasıl takip edilir?

Temyiz kaç günde sonuçlanır?

Yargıtay ceza dairelerinde ortalama görülme süresi 348 gündür. Bu nedenle 2020 yılında temyiz edilen bir ceza davasının ortalama 3 yıllık sürede karara bağlanacağını söyleyebiliriz.

Yargıtay incelemede olan dosya ne zaman sonuçlanır?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay’da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Yargıtay inceleme sırası gelen dosyalar nasıl takip edilir?

İlk önce, http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız. Daha sonra burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için hazırlanmış olan Yargıtay dosya ekranı üzerinden; il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası ve savcılık esas numarası bilgilerini doldurunuz.

Temyize giden dosya nereye gider?

Temyiz incelemesi sonucu ilk derece mahkemesi veya istinaf mahkemesinin kararının Yargıtay tarafından bozulması halinde dosya yeniden istinaf mahkemesine veya ilk derece mahkemesine gönderilir.

15 günlük temyiz süresi ne zaman başlar?

15 günlük istinaf mahkemesi kararının tefhimi veya tebliğinden itibaren temyizin süresi olarak nitelendirilir. Süre içerisinde ilk karar verilen gün hesaba katılmaz ve işlemler bu günden sonra yapılır. Bu sayede temyiz ve temyiz süreci nedir cevapları alınmış olunur.

Danıştaya temyize giden dosya ne zaman sonuçlanır?

Buna göre dosyalar tekemmül ettikleri sıraya göre ve tekemmül tarihinden itibaren en geç altı ay içinde sonuçlandırılır. Her ne kadar kanunda altı ay kuralı bulunsa da uygulamada fiilen bu süreler aşılmaktadır.

Dosya incelemede ne demek?

İncelemede: Genel olarak dosyanın tetkik hâkim tarafından incelenmesi, müzakere, karar sonucunun verilmesi, karar bilgilerinin ve ilamının dosyaya kaydedilmesi veya posta biriminde dosyanın kapatılmayı beklemesi aşamalarından birinde olduğunu göstermektedir.

Ilam incelemede olan dosya kaç günde sonuçlanır?

Sulh Hukuk Mahkemelerinde tebliğden itibaren 8 gün, İcra Hukuk Mahkemelerinde kararın öğrenilmesinden (tebliğ veya tefhimden) itibaren 10 gün, İş Mahkemelerinde kararın öğrenilmesinden (tebliğ veya tefhimden) itibaren 8 gündür.

Yargıtayda olan dosya incelemede ne demek?

İncelemede: Genel olarak dosyanın tetkik hâkim tarafından incelenmesi, müzakere, karar sonucunun verilmesi, karar bilgilerinin ve ilamının dosyaya kaydedilmesi veya posta biriminde dosyanın kapatılmayı beklemesi aşamalarından birinde olduğunu göstermektedir.

Tebliğname sorgulama nedir?

Tebliğname, temyiz başvurusu üzerine dosyanın geldiği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yerel mahkeme veya istinaf mahkemesi (bölge adliye mahkemesi) kararıyla ilgili görüşünü temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay ceza dairesine yazılı olarak bildirmesini sağlayan belgedir.

Temyize giden dava e devlette görünür mü?

Öncelikli olarak Yargıtay’ın resmi internet adresine ya da edevlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra dava ve dosya hakkında doğru bilgileri girerek sorgulama yapabilirsiniz. Temyiz incelemeleri ve sonuçları için tüm kararlara bu alandan kolayca ulaşabilirsiniz.

Temyizde karar değişir mi?

Temyiz İncelemesi ve Hükmün Bozulması Yargıtay Ceza Dairesi, temyiz incelemesi sonucu hükmü bozması ise kararın kesin olduğunu göstermez. Yapılan incelmeler sonucu ilk derece mahkemesi veya istinaf mahkemesinin kararını bozan Yargıtay, dosya halinde tekrardan kararın bozulduğunu ilk mahkemeye gönderir.

Temyize cevap süresi ne zaman başlar?

YARGILAMADA SÜRELER

İŞLEM MAHKEME / SÜRE
İstinafa Cevap İki hafta Otuz gün
Temyiz İki hafta* Otuz gün
Temyize Cevap İki hafta Otuz gün
İstinaf veya Temyiz Dilekçesinin Reddi Kararına Karşı İstinaf veya Temyiz Başvurusu Bir hafta Bir hafta

Temyiz süresi kaç hafta?

Temyiz süresi, istinaf mahkemesi kararının sanığa veya varsa ceza avukatının tefhiminden (yüzüne karşı kararın okunması) veya tebliğinden itibaren 15 gündür. Bu sürecin son günü tatil gününe denk gelme durumunda bir sonraki iş günü beklenir.

Danıştay temyiz kararı ne kadar sürer?

Özellikle belirtelim ki, Danıştay‘ın ilk derece mahkemesi olarak baktığı davalarda temyiz süresi de 30 gündür.