Niksarı kim fethetti?

Tokat Niksar kalesini kim yaptı?

Esas olarak Pers kökenli Pontus Krallığı zamanında yapıldığı ve adının Kaberia olduğu bilinen Niksar Kalesi, Roma Dönemi’nde eklenen yeni yapılarla günümüzdeki konumuna gelmiştir.

Niksar ismi nereden geliyor?

Türklerin Niksar‘ı almasıyla birlikte, şehrin adına “iyi hisar” anlamındaki “Nik-hisar” adı verilmiş, daha sonra söylenişte kısalarak, “Niksar” şeklini almıştır. Niksar, tarihin en büyük dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Savaşı’dan önce, Türklerle Bizanslılar arasında birkaç kez el değiştirmiştir.

Tokat Niksar nereye bağlı?

Niksar ilçesi, Tokat‘ın ilçelerinden batıda Erbaa, güneybatıda Merkez, güneyde Almus, doğuda Reşadiye ve Başçiftlik ilçeleriyle birlikte kuzeyde de Ordu’nun Aybastı, Korgan, Kumru ve Akkuş ilçeleriyle komşudur. İl merkezinden uzaklığıysa ~ 52 km’dir.

Tokat Niksar Rakım kaç?

350 mNiksar / Rakım

Tokat Kalesi ne zaman yapıldı?

Tokat Kalesi, yapım tarihi ve hangi medeniyet tarafından yapıldığı bilinmeyen kermen. Kaleye ait en eski izler 5 ya da 6. yüzyıla ait olup kalenin bu yıllarda var olduğu bilinmektedir.

Niksar Ulu Cami nerede?

Niksar Ulu Camii (Melik Gazi Camii olarak da bilinir), Türkiye’nin Tokat ilinin Niksar ilçesinde yer alan bir camidir. Kitabesi bulunmayan yapının ilk inşa tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte Nizâmeddin Yağıbasan’ın saltanatı sırasında H. 540 (M. 1145) yılında yaptırıldığı düşünülmektedir.

Tokat Niksarda Alevi var mı?

Niksar, Almus ve Başçiftlik ilçelerinin belli köylerinde yerleşik olan ve Tokat yöresinde Kürtünlüler olarak anılan Güvenç Abdal Ocağı mensupları Tokat bölgesinde yerleşik en önemli Alevi-Bektaşi topluluklardandır diyen Kökel, “Güvenç Abdal Ocağı’nın tarihsel merkezi Gümüşhane-Kürtün bölgesi olup ocak mensupları …

Niksar hangi beylik?

Danişmendli Beyliği, 1080–1178 yılları arasında Sivas merkez olmak üzere Çorum, Tokat, Niksar, Amasya, Malatya, Kayseri şehirleri civarında kurulmuş bir Anadolu beyliğidir.

Tokat Niksar Alevi mi?

Niksar, Almus ve Başçiftlik ilçelerinin belli köylerinde yerleşik olan ve Tokat yöresinde Kürtünlüler olarak anılan Güvenç Abdal Ocağı mensupları Tokat bölgesinde yerleşik en önemli Alevi-Bektaşi topluluklardandır diyen Kökel, “Güvenç Abdal Ocağı’nın tarihsel merkezi Gümüşhane-Kürtün bölgesi olup ocak mensupları …

Niksar nerenin başkenti?

Niksar
Ülke Türkiye
İl Tokat
Coğrafi bölge Karadeniz Bölgesi
İdare

Niksar Çamiçi Yaylası rakımı kaç?

Çamiçi Yaylası, Tokat ili Niksar ilçesinde bulunan bir yayladır. Deniz seviyesinden yaklaşık 1350 m yüksekte bulunmaktadır.

Tokat ı kim kurdu?

Tokat, 1398 yılında Yıldırım Bayezid döneminde Osmanlı Devleti topraklarına dâhil edilmiştir.

Tokat Kalesi ne amaçla yapılmıştır?

Tokat KalesiTokat Roma Dönemi’nde yol güvenliği için kurulmuş olan kale yaklaşık 500 yıl Bizans egemenliğinde kalmıştır. … Dik ve sarp kayalar üzerine kurulu kale doğal bir hisar durumundadır.

Niksar Ulu Camii kime aittir?

Niksar Ulu Camii – Tokat Nizâmeddin Yağıbasan’ın saltanatı sırasında (1143-1164) ve bizzat onun tarafından yaptırılmış olması gereken camiyi, Çepnizâde Hasan Bey adında bir kişinin inşa ettirdiği yolunda mahallî bir rivayet de vardır.

Niksar Ulu Cami hangi Türk beyliğine aittir?

Dânişmendliler’in Niksar‘a armağanı olan ulu cami, Nizâmeddin Yağıbasan’ın saltanatı sırasında 1145 yılında inşa edilmiştir.