Istemeye giderken erkek tarafi ne getirir?

Sözde Erkek tarafı ne getirir?

Sözde Erkek Tarafı Ne Alır? Geleneklere göre söz masrafları erkek tarafına aittir. Erkek tarafı gelinin söz elbisesinden söz yüzüklerine, isteme çiçeği ve çikolatasına kadar tüm masraflardan sorumludur. Sözde erkek tarafının alacakları arasında geline takılacak takılar da vardır.

Yüzük takmaya giderken ne alınır?

Gondol ya da kristal içinde çikolata götürülür. Şık gidilir çok yakın akrabalar da davet edilebilir. Çaylar içilip ikramlar yenir kahveden sonra yine kız istenir akabinde yüzükler takılır el öpülür ve getirilen çikolata ikram edilir. Söz sonrası o güne özel bazı ikramlık ya da hatıralar yaptırılabilir.

Kızı isteme Baba ne cevap verir?

İsteme sonrasında artık söz sırası gelin tarafındadır. Peki kızı istemede baba ne cevap verir? Kız tarafı klasik olarak gelin adayına senin cevabın ne kızım, sen istiyor musun diye sorar. Bunun üzerine kız siz nasıl makbul görürseniz baba diyerek yanıt verir.

Isteme ve nişan aynı anda olur mu?

Günümüzde kız isteme ve söz bir arada, nişan ayrı yapılabildiği gibi, bazı çiftler söz ve nişanı beraber de yapabiliyorlar. Yani senin anlayacağın aileler karşılıklı anlaştığı sürece kesin kurallar yok.

Erkek tarafı ev eşyası ne alır?

Genellikle; erkek pijama takımı, erkek gömlek, pantolon, kravat, kemer, damadın nişanda giyeceği takım, erkek terliği, damat havlusu, erkek iç çamaşırları, parfüm ve kişisel bakım seti, damat tıraş seti, erkek saati, kol düğmeleri, şeklinde hazırlanır.

Erkek tarafı beyaz eşya ne alır?

Beyaz eşyalardaki bölüşüm ise şu şekildedir: Televizyon, buzdolabı ve kimi elektrikli ev aletleri erkek tarafı tarafından karşılanır. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın gibi diğer beyaz eşyalar ise kız tarafı tarafından karşılanır.

Yüzük tepsisi kim alır?

Genellikle nişan tepsisini kız tarafı hazırlar ve tepsiyi de kız tarafından birisi tutar.

Hangi gün kız istemeye gidilir?

Kız isteme; Perşembe günü uğurlu gün sayıldığı için, kız istemeye Perşembe günü gidilir. Kız beğenmeye gidildiğinde, kız beğenilmezse hiç konuşulmaz; eğer oğlan çok istiyorsa caydırmaya çalışılır. Kız, ailenin davranışları ve ev hali beğenilmişse, kız isteme hazırlıkları başlar.

Kızı isteme baba ne der?

Kız babası da ”gelene sorulur mu niye geldiniz, hoş geldiniz, safa geldiniz” der. Elçibaşı; ”Biz Allahın emri Peygamberin kavliyle kızınızı oğlumuza istemeye geldik der. Bazı şakacı elçiler de: ”Allahın emri, Peygamberin kavliyle iki elimi pisleyip yakana yapışmışım, seninle dost olacağız” derler.

Kızı isteme sözleri nelerdir?

Kız İsteme Konuşması Nasıl Olur? Müstakbel gelin adayı kahveleri dağıttıktan sonra damadın babası ya da başka bir aile büyüğü söze girer ve “Allah’ın emri peygamberin kavliyle kızınızı oğlumuza istiyoruz” der. Tabii kız isteme sözleri, söyleyen kişiye göre istediği gibi süslenebilir.

Kız istemeye giderken yüzük takılır mı?

Kız isteme töreninde söz yüzüğü resmi olarak takılır. Bu yüzükleri çiftler sağ ellerinin yüzük parmağına takar. Eğer ayrıca bir nişan töreni organize edilecekse aynı yüzüklerle bu işlem bir de davetlilerin huzurunda nişanda gerçekleşir.

Erkek tarafı ne alır liste?

Erkek tarafının alması gereken eşyalar

  • Yemek odası takımı
  • Oturma grubu.
  • Salon takımı
  • Halı, perde vs.
  • Beyaz eşyalar.
  • Gelinlik ve gelinin diğer masrafları
  • Düğün masrafları
  • Alyanslar.

Erkek çeyizinde neler olur?

Damat bohça seti, kişisel bakım ürünlerini de içerir. Diş macunu, diş fırçası gibi ağız bakım ürünlerinin yanı sıra, saç bakım ürünleri, sabun, banyo jeli, banyo köpüğü, el örgüsü ya da hazır banyo lifi, tırnak makası, parfüm, deodorant, deo roll-on gibi kişisel bakım ürünlerini damat bohçasına dahil edebilirsin.

Erkek annesi çeyiz olarak ne yapar?

Bu çeyizlik eşya grubunda ayrıca damat için iç çamaşırı, ayakkabı, terlik, gömlek gibi ürünler de yer alabilmekte. Eski dönemlerde çalışma hayatında sadece erkekler yer aldığından evi kurmakla yükümlü taraf da erkek tarafıydı.

Nişanda tepsi parasını kim alır?

Kız tarafı özel ikramlar hazırlar. Yani nişanı kız tarafı hazırlar ve yapar. Nişan tepsisini de erkek tarafı alır, kız evine getirir.