Temrin manası nedir?

Temrin ne demek?

Temrin kelimesi Türkçe’de “esnetme, alıştırma, egzersiz” anlamına gelir. Arapça mrn kökünden gelen tamrīn تمرين z “esnetme, alıştırma, egzersiz” sözcüğünden alıntıdır.

Temrin ödevi ne demek?

meslek liselerinde her bölüm öğrencilerinin atölye derslerinde kendi bölümüyle ilgili olarak yapmak zorunda olduğu aliştırma işi.verilen işi belirli bir zaman süresi içinde yapmak ve atölye öğretmenine teslim etmek zorundadırlar.karşılığında yapılan işin kalitesine göre not alırlar.

Temrin hangi dilde?

Temrin kelimesi Arapça kökenlidir.

Termin ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman termin kelimesi için, ‘Belirlenmiş zaman, randevu’ anlama çıkmaktadır. Günlük hayatın içerisinde çok değerlendirilmese bile hukuki yönden önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Bu doğrultuda, ‘duruşma günü’ olarak kullanılır.

Temrin kelime anlamı nedir?

17. yüzyılda literatüre girmiş olan temrin kelimesi, yinelemek ve tekrar ederek öğrenmek anlamına gelir. Bu kelimenin çoğulu ”temrinat” şeklinde yazılır.

Temrinlik ücret ne demek?

(ﺗﻤﺮﻳﻦ) i. (Ar. merānet “eli alışmak”tan temrіn) Tekrar ettirerek alıştırma, egzersiz: Bunun tekerrür ve temrîniyle meleke hâline gelir… (Kâtip Çelebi’den Seç.). Onlara ayrıca küçük etütler, tipler ve prototipler çalıştırmak sûretiyle temrinler yaptırmak çok faydalı olabilir (Reşat N.

Termin süresi ne demek?

Termin süresi ne demek? Termin (İng, deadline) kelimesi, Almanca kökenli olup; bir iş için belirlenmiş zaman, randevu anlamına gelmektedir. … Ticarette ve tekstilde, termin ise siparişin (isteğin) karşılanabileceği (teslim edileceği) süre, işin bitirilme süresi anlamında kullanılır.

Almanya termin ne demek?

bi tarihte biyerde kalma, konaklama gibi bi hede yapılacaksa almanlar bunu belirtmek için ”termin” der. alman operasyonu yapan bir turizm firmasında her 5 kelimeden biri ”termin” dir. madencilikte de kullanılan bir kelimedir.

Tahririn ne demek?

Sözlükte “yazma, kaydetme, deftere geçirme” anlamına gelen tahrîr kelimesi terim olarak, Osmanlı maliye teşkilâtında vergilerin ve bu vergileri verenlerin ismen tesbiti için değişik dönemlerde farklı şehirlerde gerçekleştirilen sayımları ve bu sayımların kaydedildiği defterleri ifade eder.

Iltimaz ne demek?

İltimas kelimesi Türkçeye Arapça üzerinden geçmiş ve yerleşmiş sözcüklerden biridir. Bu kelimenin Türk Dil Kurumu açısından anlamı, ‘Haksız yere, yasa ve kurallara uymaksızın kayırma, arka çıkma’ şeklinde ifade ediliyor.

Temin süreci ne demek?

sorularının cevabı Bir ürünün/hizmetin satın alma siparişinin veya üretim emrinin verilmesi ile sipariş teslimatının veya ürün üretiminin gerçekleşmesi arasındaki süredir.

Termin süresi ne demek ISG?

Termin tarihi, riskin derecesi ve işyeri koşulları dikkate alınarak riskin ortadan kaldırılması için planlanan son tarihi ifade eder.

Termin zamanı ne demek?

Ticarette ve tekstilde, termin ise siparişin (isteğin) karşılanabileceği (teslim edileceği) süre, işin bitirilme süresi anlamında kullanılır.

Terminatör ne anlama gelir?

Ingilizce-Türkçe Çeviri İsim sınırlayan/tahdit eden şey, son, uç, nihayet, sınır.

Tahrir defteri ne demek?

Tahrir kaydetme, kayıt ya da tescil, deftere geçirme; kadastrodur. Padişah II. Mehmed döneminden itibaren toprak sahiplerinin, vergi yükümlülüklerinin sayısı tahrir defterine kaydedilirdi.