Erkek tarafı sözde ne yapar?

Sözde damada ne takılır?

Söz kesiminde takılacak yüzükleri erkek tarafı satın alır. Damat tarafı isterse müstakbel gelinlerine söz kesiminde takmak üzere takı seti veya bilezik satın alabilir. Tabi siz de kız tarafı olarak damada kol saati, bileklik gibi aksesuarlar hediye edebilir ve damat bohçası hazırlayabilirsiniz.

Söz takmada ne yapılır?

Söz merasimi esnasında aile büyüğü tarafından çifte takılan yüzükleri erkek tarafının ailesi alır. Kız tarafı söz yüzüklerini koymak için önceden süslü bir söz tepsisi hazırlar. Tepsiye kurdele geçirilmiş yüzükler ve makas konulur. İstenilirse yüzük yükseltici de konularak, tepsi görseli zenginleştirilir.

Istemede Erkek tarafı ne getirir?

Erkek tarafına verilecek olan söz bohçası damadın kişisel kullanımına uygun hediyelerden oluşur. Pijama takımı, terlik, çorap, mendil, havlu gibi hediyelerin yanı sıra cüzdan, tıraş takımı, parfüm gibi hediyeler de konabilir. Bölgesel olarak hediyeler bazen değişiklik gösterse de genel olarak benzer hediyeler verilir.

Istemede ne takılır?

Gelin ve damat adayı büyüklerin ellerini öptükten sonra yüzükler takılır. Aile büyüklerinden takı takacak olanlar varsa onlar da merasime katılır. Sonrasında da söz töreni ikramlarla devam eder.

Sözde erkeğe ne takılır?

Genellikle erkek tarafından bir aile büyüğü, iyi dilekleriyle bir konuşma yaparak yüzükleri takar ve yüzükleri birbirine bağlayan kırmızı kurdeleyi keser. Söz yüzükleri sağ elin yüzük parmağına, alyans ise evlendikten sonra sol elin yüzük parmağına takılır.

Söz mendili içine ne konur?

Kız tarafından damada hazırlanan, gömlek, kravat, iç çamaşırı ve söz mendili (bu mendil pullu, sim işlemeli, büyükçe bir mendildir.) bir bohçaya konur, ayrıca büyük bir tepsi içinde de gelen konuklar sayısınca mendil konularak oğlan babasının önüne getirilir.

Sözde yüzükleri kim keser?

Sözü kesecek olan aile büyüğü, güzel temenniler eşliğinde yüzükleri takıp sözü keser. Ardından da, erkek tarafı gelin adayına armağan etmek için getirdikleri takıları takar.

Sözde damat tarafı ne getirir?

Söz Gelenekleri – Erkek Tarafının Hazırlıkları Damat adayı, kız istemeye giderken, şık bir buket çiçek, çikolata, söz yüzükleri ve geline takılacak takı seti götürür. Kimi yörelerde söz geleneklerine göre geline ve/veya ailesine hediye etmek üzere söz bohçası hazırlanır.

Istemeye kimler gelir?

Nişanda olmazsa olmazları anne babalar, kardeşler, kardeşlerin eşleri ve aile büyükleri. Eğer az kişinin katılımı ile sade bir nişan istiyorsan, listen bu şekilde olmalı. Biraz daha geniş çaplı bir konuk listesi düşünüyorsan anne babalarınızın kardeşleri onların eşleri ve çocuklarını da davet edebilirsin.

Söz alışverişinde geline ne alınır?

Söz Alışverişinde Kıza Ne Alınır?

  • Söz/Nişan gecesi giyilecek elbise.
  • Aynı gece giyilecek ayakkabı
  • Söz yüzüğü
  • Söz yüzüklerinin ve makasın taşınacağı söz tepsisi.
  • Gecelik veya pijama takımı
  • İç çamaşırı takımı
  • Çorap.
  • Ev terliği.

Söz de yüzükleri kim takar?

Aile ve çiftlerin evlilik için söz kestiği bu özel günde söz yüzüklerini erkek tarafı alabilir. Söz yüzüğü, sağ elin parmağına takılır ve nişan törenine kadar parmağınızda kalır. Bazı çiftler nişan töreniyle söz kesmeyi birlikte yapabilir.

Sözde ne tür yüzük takılır?

Söz yüzükleri evlilik öncesi takılan bir yüzük olduğu için sağ elin yüzük parmağına takılır. Söz töreninde takılan tektaşını da evliliğe kadar sağ elinin yüzük parmağında kullanmalısın.

Erkek tarafı beyaz eşya ne alır?

Beyaz eşyalardaki bölüşüm ise şu şekildedir: Televizyon, buzdolabı ve kimi elektrikli ev aletleri erkek tarafı tarafından karşılanır. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın gibi diğer beyaz eşyalar ise kız tarafı tarafından karşılanır.

Söz mendili adeti nedir?

Söz mendili, bazı yörelerin vazgeçilmez adetlerinden birisidir. Söz mendili bazı yörelerde sadece damada özel yapılırken bazı yörelerde ise aile üyelerinin hepsine birden yapılır. Hangi yöreye evleniyorsanız ona göre hazırlığınızı yapabilirsiniz. Bazı yörelerde de söz ya da nişan bohçasına konulmaktadır.

Söz mendili nereden alınır?

  • Getir.
  • Banabi.
  • Migros Hemen.
  • İstegelsin.
  • Getir Büyük.
  • A101 Kapıda.
  • Trendyol Hızlı Market.