Zarar nedir TDK?

Zarar kelimesi nedir?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan zarar kelimesi, hem maddi hem de manevi kayıplar için kullanılan bir sözcüktür. İşlerin istenildiği gibi gitmemesi sonucu yaşanan olumsuz sonuçlar da zarar olarak nitelendirilir. Bu kelime birçok tamlamada ve deyimde yer alır.

Zarar ve ziyan ne demek?

Zarar ve ziyan ne demek? Alışverişte elindekinin bir bölümünü boşuna elden çıkarmak, yitirmek. Kaybetmek.

Zaruru ne demek?

Zaruri kelimesinin anlamı kesin olarak olması gereken, mecburi ve zorunlu olarak tanımlanmış kelimedir.

Nahif insan ne demek?

Kibar şekilde davranan bir kişiye ne kadar naif denir. Naif kelimesi; tecrübesi olmayan, toy, deneyimsiz anlamlarına gelmektedir. Nahif ise; hassas, ince, kibar manalarını taşır. Yani bir kişiye sıfat şeklinde kibar demek amaçlı nahif kelimesini kullanmak daha doğru olur.

Pişin eş anlamlısı nedir?

Levsi, hem pis hem de kokuşmuş anlamına gelir. Arapçada kerh tiksinmek, kerih ise pis ve iğrenç demektir.

Zararkelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Zarar kelimesinin bir tane zıt anlamı bulunur. Zarar kelimesi, olumsuz durumların ifade edilmesi için kullanılırken zıt anlamlısı, olumlu durumların ifade edilmesi için kullanılır. Zarar kelimesinin zıt anlamı ise faydadır. Zarar ile fayda kelimeleri birbirinin zıt anlamlısı olarak ifade edilmiştir.

Ziyan olma ne demek?

Bir şeyin hiç kimsenin işine yaramayacak şekilde atıl hale gelmesine ziyan olmak denir.

Akla zarar kalbe ziyan ne demek?

tdk sözlüğündeki karşılığı: çok şaşılacak, şaşkınlığa uğratacak, akla ziyan, akıllara zarar, akıllara ziyan.

Vehmi ne demek?

Vehmi, olmayan bir şeyin varlığını düşünme, zannetme eylemine denmekte olan bir kelimedir. Bu kelimenin Osmanlıca sözlüklerde de yeri vardır. TDK bu sözcüğün anlamını “kuruntu” olarak vermektedir.

Empoze nedir kısaca?

Dilimize Fransızcadan geçmiş olan empoze kelimesi, bir fikri başkalarına dayatmak, zorla benimsetmeye çalışmak anlamına gelir. Sosyolojik bir terim olan empoze, diğer Avrupa dillerinde de aynı anlamda kullanılır.

Naif nahif ne demek TDK?

Nahif” sözcüğü “ince, duygulu, hassas, zayıf, çelimsiz” anlamına sahipken, “naif” sözcüğü “saf, acemi, deneyimsiz” anlamına gelmektedir.

Nahif erkek ne demek?

Çevresindeki insanlara kibar davranan kişilere ise nahif denir.

Hissin eş anlamı nedir?

His, sezgi ve duygu yazılışları farklı olsa bile aynı anlamlara gelen kelimeler olarak ifade edilebilir. His kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler duygu ve sevgi olarak bilinmektedir.

Tüm kelimesinin eş anlamı nedir?

Eksiksiz olan, tam.

Karşılamak kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Bununla beraber karşılamak kelimesinin zıt anlamlısı; uğurlamaktır. Karşılamak ile uğurlamak kelimeleri birbirinin zıddı olarak tanımlanmıştır.